Gå til innhold

Oppskrifter på fiskeretter ønskes


majan

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Fisk er jo så mangt da, kanskje du kunne si litt mer om hva slags type fisk du liker/ikke liker. Vil du ha oppskrifter på kokt, ovnsbakt, stekt fisk? Her er i allefall et par forslag. Foruten disse kan du jo prøve å bare bytte ut kjøtt med fisk i oppskrifter du vanligvis bruker. Laks og torsk er nydelig i lasagne, fiskeboller eller torsk i tomatsaus, legg fisk i en form med forskjellige grønnsaker og bak i ovnen osv.

Bakt fisk med champignonfyll

4 store flyndrefileter

225 g champignon, finhakket

25 g smør

1 liten finhakket løk

revet muskat

1 ss finhakket persille

1,5 dl tørr hvitvin eller cider

2 ss hvetemel

1,5 dl melk

sitronsaft

1 ss fløte

salt/pepper

Fres løken gyllen i halvparten av smøret, tilsett champignon og stek til væsken har fordampet, tar ca 20 minutter. Ta av varmen, smak til med salt, pepper og muskat og bland alt unntatt 2 ss med persille. Del fiskefiletene i 2 på langs og fordel champignonfyllet på hver. Rull sammen fra hodet til halen og legg tett sammen i en ildfast form. Hell vin over og legg et smurt stykke bakepapir oppå, Stek ved 180 grader i 20 minutter. Smelt resten av smøret, rør inn mel og la steke 2 minutter. Når fisken er ferdig flyttes den over på et serveringsfat, væsken i bunnen av formen spes i smør/mel-blandingen, sammen med melk. Kok opp og tilsett resten av champignonblandingen. Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og rør inn fløten.

Fiskepai med potetlokk

5 dl melk

750 g fersk fisk

2 hardkokte egg

2 ss + 3 ss smør

1 ss sennep

3 1/2 ss hvetemel

10-12 poteter

Varm opp melken til kokepunktet. Legg i fisk i biter og la trekke til fisken er kokt uten å gå i stykker. La fisken renne godt av seg og legg i bunnen av en ildfast form sammen med båter av egg. Smelt 3 ss smør, rør inn sennep og mel og spe med melk. Hell sausen over fisken. Kok potetene og mos dem. Rør inn 2-3 ss smør, salt og pepper. Fordel potetmosen over fisken. Pensle med 2 ss smeltet smør og stek på midterste rille ved 200 grader i ca 20 minutter. Server med gulrøtter.

Spicy pasta med grillet laks eller ørret

700 g ørret-/laksefilet, uten skinn eller ben

1-2 ts salt

1 ts peppermix

6-8 solmodne tomater

1-2 røde chili

1 hvitløksbåt

1 løk

1 ss finhakket basilikum

pasta til fire personer

Rens chilien og fjern alle kjernene. Chili er sterk så vær forsiktig omdu ikke har brukt den før. Prøv deg fram med ½ chili første gang. Kjør chili og tomater i foodprosessor til en grov masse.

Rens og hakk løk og hvitløk og surr dem i olivenolje. Ha i tomatmassen og kok til en tykk saus. Tørr basilikum has i sammen med tomatene så den får trekke. Ha i frisk basilikum og smak til med salt og pepper.

Skjær fisken i store terninger og strø over salt og peppermix. Stek dem gylne på grill eller stekepanne i olje eller smør. Kok pasta nok til 4 personer. Server pastaen med stekt ørret og sausen over.

Steinbit i paprikasaus

800-900 g steinbitfilet m/skinn

2 squash

smør/olje

salt/pepper

1 gul paprika

1 1/2 rød paprika

3 ss hakket sjalottløk

4 dl fiskekraft

1 dl kremfløte

Skjær fisken i serveringsstykker. Dryss litt salt på og stek dem i smør/olje med skinnsiden ned. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, snu og stek raskt på den andre siden. Skrell swuash og bruk ostehøvel. Damp noen minutter i vann tilsatt litt smør og salt. La renne av.

Del 2 paprika i to, rens og legg under grill til skinnet er svart. Ta ut og avkjøl i plastpose. Rens, trekk av skinnet og mos dem. Rens den siste halve og skjær i små terninger. Surr løk i smør, tilsett paprika, hell på fiskekraft og kok det noe inn. Tilsett fløte og paprikamos og kok opp. La putre sammen. Smak sausen godt til. Dryss paprika over.

Thai fiskekaker med dipsaus

450 g hvit fiskefilet, uten skinn, skåret i terninger

1 sitrongress, grovhakket

1 hvitløksfedd

1 cm ingefær, grovhakket

3 ss frisk koriander

2 kafferlimeblader, grovhakkede

revet skall av 1 lime

1 rød chili, uten frø

1/2 liten rød paprika, grovhakket

75 g tørket kokospulver

2 ss hvetemel

salt/pepper

Dipsaus:

1 ss sesamfrø

1 ss sesamolje

1 ss limesaft

1 ss Thai fiskesaus

1 ss Japansk soyasaus

1 rød chili, uten frø, finhakket

Legg sitrongress, hvitløk, ingefær, koriander, kafferlimeblader, limeskall, chili og paprika i en foodprocessor. Tilsett fisk og kjør til en glatt mos. Tilsett kokospulver. Hell i en bolle og smak til med salt og pepper. Form til 24 små tynne kaker.

Rist sesamfrøene i tørr panne. Hell i en bolle og tilsett sesamolje, limesaft, fiskesaus, soyasaus og chili.

Dypp fiskekakene i hvetemel med salt og pepper og stek på høy varme i ca 30 sekunder på hver side.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Denne er kjempe god, selv for de som ikke er så glad i fisk:

4 porsjoner

smør til steking

2 sjalottløk

1 dl hvitvin (eller litt sitronsaft og vann)

2 ss pesto

1 dl creme fraiche

ca 800 g torskefilet (jeg bruker frossen blokk liksågodt)

salt og pepper

cherry tomater og basillikum

Finhakk løk og fres i smør, tilsett hvitvin, creme fraiche og pesto. La koke opp. Legg i fiskebitene og dryss salt og pepper. La dampe under lokk til fisken har skiftet farge tvers igjennom. Pynt med tomater og basillikum.

Smaker veldig godt til ris!

Dette er oppskriften slik jeg fant den. Jeg pleier å lage mer saus og smake til selv! Nam nam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest the imp

Fiskegryte

Til 3 personer

300-400 gram seifilet

125 g babygulrøtter evt. Gulrøtter

en halv paprika

en halv løk

en fersk chilli

en boks grovhakkede tomater

et lite glass tomatpure

2 fedd hvitløk

Blank løken i smør, i en kjele. Hiv oppi gulrøttene og ett fedd hvitløk, og la det surre litt med løken. Ha i fisk og paprika, og la det hele surre litt noen minutter før du har oppi chili, grovhakkede tomater og tomatpure. La det koke i 15-20 minutter. Ha i resten av hvitløken mot slutten. Smak til med salt, pepper, basilikum og oregano. Serveres med ris.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Da jeg ikk er så glad i sei så ruker jeg mye torsk.

Nå etter jul/nyårsfeiring så vil jeg ha mye fisk.

Lag en god fiskegrateng. Ikke fyll i for mye makaroni. Mindre makaroni enn fisk.

men prøv og kjøp til to stykker med røkt torsk i tillegg.

Setter nydelig smak på gratengen.

Pisk opp to eggehviter og rør inn til slutt.

frisk gjerne opp med noen spiseskjer friske erter og litt strimlet paprika.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dette skal jeg ha til middag idag!

Jarlsbergtorsk:

Ha litt margarin/smør i en panne.

Legg i torskefilet i ønsket mengde. Salte og pepre.

Dekk med tomatskiver, dryss over finsnittet purre, strø revet ost over.

La surre under lokk på svak varme til fisken er gjennomkokt og osten smeltet. Dette skal altså trekkes under lokk, ikke stekes.

Server med kokte poteter eller brød.

Superenkelt og veldig godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne fiskegryten er kjempegod. Ligner litt på Jarlsbergtorsken i det forrige innlegget, men denne skal gratineres i ovnen.

Smør en ildfast form. Del 400-500 g fiskefilet i passe biter og legg i formen. Strø på godt med salt og litt pepper. 3-4 tomater deles i skiver og legges over fisken. Dryss over finsnittet purre etter smak og strø revet ost på toppen. Til slutt heller du over 1 dl kremfløte.

Gratiner i ovn 30-40 min på 200 gr. Server kokt potet og gulrot til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...