Gå til innhold

Hva slags krydder/urter liker du best/bruker du mest?


Gjest GreenSky

Anbefalte innlegg

- Grovkvernet pepper er et MUST.

- Frisk koriander er kjempegodt...

Ellers bruker jeg mye soyasaus i steden for salt. (Vet at det ikke er en krydder eller urt, men siden tabasco ble nevnt... )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest onyx, i.i.

salt og pepper er selvfølger

så er det friske krydderurter. Bare må ha persille og timian, og gjerne basilikum og koriander også!

hvitløk

chili

ingefær

karri

garam masala

div. chilipastaer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Her i gården går det mye på

*Kvernet Pepper

*Hvitløkskrydder

*Grillkrydder

*Salt

Men jeg bruker også mye timian til steking av kjøtt.

Har masse krydder i skapet jeg sjelden bruker :oops:

Koldbruna :vinke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker salt og pepper til ALT, samt at jeg er veldig glad i sitronpepper og oregano.

Ellers har jeg lett for å bruke litt piffi-krydder og aromat i maten jeg, i hvertfall i kjøttretter!

Kanel i tomatsaus - det skal jeg jammen prøve! Aldri hørt om det, men det høres godt ut!

K

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Chili, hvitløk og pepper.

Ellers kommer det litt an på hva jeg lager.

Hjemme hos oss er det påbudt med litt kanel i lag med muskat i hvitsaus,

og stjerneanis i tomatsausen.

Vi bruker og mye ferske krydderurter som persille, basilikum, mynte, estragon og dill.

har nå blitt så flink til å samke maten til med krydder at salt forbruket vårt har gått kraftig ned.

Jeg er og en flittig bruker av søtt og surt som smaksforsterkere i tillegg til litt salt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvitløk, ingefær, koriander, basilikum, timian, karri...pepper...

Krydderblandinger som grillkrydder og Piffi liker jeg ikke noe særlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg bruker det aller meste, har nesten et helt skap fullt av urter og kryddere. Salt og pepper går selvsagt igjen i alt, og hvitløk bruker jeg veldig mye av. Andre ting som går ofte igjen er paprikapulver, timian, oregano, basilikum, chilipulver/tørket chili, laurbærblad, karri, rosmarin og sikkert flere. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg finner et påskudd til å bruke pepper på nesten alt jeg lager, og sitronpepper og hvitløk :D

Selvfølgelig må det være nykvernet helpepper da. Så pepperbøsser er forbruksvare her i huset :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...