Gå til innhold

Henter du før bhg stenger?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Hilde K S

Vi har hatt barnehagebarn helt siden august 95 og har ikke kommet for sent en eneste gang.

Jeg er av den typen som har dårlig samvittighet for at minsten er i barnehagen fra 7.40 - 15.40. Kunne godt ha hatt litt mindre tid der.

De to største nøt godt av at vi var studenter de, med kortere barnehagedag og lengre ferier.

Når jeg nå er sykemeldt blir barnehagedagen stort sett fra 8.30 - 14.30 eller 15. Men jeg har jo ikke muligheten til det i evig tid heller.

9 timer er horribelt.

Nå er åpningstiden i barnehagen vår fra 7 - 17. Det er 10 timer det !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ang barn som blir avlevert før åpningstid, så er det bare for personalet å ALDRI være på jobb før åpningstid....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klar? Hva da klar? Man er vel klar når man åpner døra? Man er da på arbeid når arbeidsdagen begynner, ikek ti muntter før? Blir mye avspaserng av slikt... :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Døra vår er åpen allerede fordi styrer nekter å låse den etter at hun har gått inn(blir bedre etter nyttår når vi får ny sjef).

Og du skal ha fått av deg ytterklærne og være klar til å ta i mot kl 7.30.

Du skal ikke stå å kle av deg ytterklærne samtidig som barna står der.

Got it?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Klar? Hva da klar? Man er vel klar når man åpner døra? Man er da på arbeid når arbeidsdagen begynner, ikek ti muntter før? Blir mye avspaserng av slikt...  :wink:

Man skal låse opp dører, slå på lysene, ta ned stoler og benker fra bordene (de settes opp dagen før for å lette jobben for renholdspersonalet), eventuelt lufte litt, sjekke lekeplassen ute og snakke med de andre ansatte om dagen som venter.

Derfor kommer man ofte på jobb ivertfall en halvtime før barnehagen åpner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jobbet i barnehage for 2 år siden.

Og det var jeg som hadde seinvakta.

Da jobbet jeg fra 10.00 til 16.30. Hvis alle ungene for engang skyld ble hentet til riktig tid var det sånn at jeg akkurat rakk siste buss. hvis ikke så måtte jeg gå i 30 minutter før jeg så tok buss videre i ca 20 minutter. Og som regel var det to av ungene som ALLTID ble hentet for seint... så da var ikke jeg hjemme før klokka var 18-18.30.. og jeg var så sliten at det var bare å få i seg noe mat og komme seg til sengs...

Den ene ble så og si ALDRI hentet før 17.00 ganske så irriterende... det var pappan som hentet etter jobb. mamman var hjemmeværende og bodde 100 meter unna. hun hentet nesten aldri.

Den andre det var snakk om ble som regel hentet 16.50 og de var barnehagens nermeste nabo. hadde vel 30 meter å gå. moren var hjemmeværende der også. og ingen andre barn.. slikt er FRUSTURERENDE OG IRRITERENDE ja... :evil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Er en stund siden mine barn gikk i barnehage. Men den gang kom det et skriv om at hvis et barn ikke var hentet innen en halvtime etter stengetid så skulle barnevernet varsles. Har man gyldig grunn, lik uforutsette ting ble det ingen sak av det. Det er utrolig hvor respektløse folk kan være.

Hørte om et tilfelle der en mor hadde fått jobb. Og kom i barnehagen 2 timer for sent. Unnskyldningen var at kollegene skulle ut å spise pizza, og hun ikke turde si at hun ikke kunne..

Men det er som de sier på foreldremøter, at saker de tar opp pga av enkelte ikkenår frem fordi de det gjelder ikke er der. Ikke slik ment at de skal henge ut folk for resten, men det er også generell info, men helst til et par folk..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg jobbet i bhg. hadde den som var tidligvakt arbeidstid fra 07:25 til 13:55. Vi startet mao 5 minutter før for å klargjøre avdelingen. Det å ta ned stoler og benker er faktisk viktig (barna kan få de i hodet). Det at noen foreldre valgte å komme inn i garderoben til 07:25 var helt greit, det var faktisk de som spurtet ut kl. 07:30 for å rekke jobb, men de fikk klar beskjed om å være der med barnet til 07:30!

Det samme var det for seinvakten, den begynte 09:35 og sluttet 16:35 slik at vi fikk tid til å låse, slukke lys og slike ting etter stengetid. Ved for sen henting var det først en muntlig advarsel, deretter 2 skriftlige og så oppsigelse av plassen. Har vært med på å skrive brev nr.2, men da var de på tiden etterpå!

Synes det blir mye flisespikeri her i tråden. Foreldre som har valgt seg bhg. plass skal være trygge på at det er en god plass for barna å være enten det nå er 6, 7 eller 9 timer pr. dag. At det er mange som "utnytter" åpningstidene er ingen diskusjon som har med åpningstider å gjøre, det er en annen diskusjon. Men at foreldre skal overholde åpningstidene er helt klart, man skla respektere dette!

Et av innleggene her svarte med at barna stod ferdig kledd ved porten kl. stengetid presis, det er helt forferdelig synes jeg, hvordan føler de barna seg da (ofte er det jo de samme som er igjen til slutt). Det er ikke barna sin skyld at foreldrene kommer heseblesende inn i siste sekund!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I barnehagen der mitt barn går er reglene grei.

Før stengetid eller bot på 400,- kr. ved første forsentkomming.

Andre gang blir barnet overlatt til barmevernet. Det er jo den instansen som skal ta seg av barn med foreldre som driver "omsorgssvikt".

Enkelt og greit. Er respektløst å bruke andre menneskers fritid på dine barn. Forøvrig er det ikke noe forsentkomming i denne barnehagen.

Jeg har selv jobbet i barnehage, og det var alltid de samme ungene som ble hentet sist, moren var forøvrig hjemmeværende. Tror hun ville ha "valuta" for pengene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Annonse

[1] Category widget

Fordi de vil gå på kafeer og på shopping med veninder uten å ha hylende barn med. noen av de iallefall ....I know ... :roll:

Og det værste er når de kommer og snakker om såååååååå gøy de har hatt det og alt de har kjøpt - rene og pene og velduftende , når vi står der svette og slitne og fulle av snørr og babygrøt og tripper for vi skulle låst for 5 minutter siden ... :-?

Nei jeg vet ikke jeg - jeg synes personlig at gjentatte forsteint hentinger er respektløst. For da virker det ikke som om de tenker over at vi lever et liv også utemnfor barnehagen. Det virker som om noen tror vi bor i barnehagen og at det ikke er så nøye om vi må stå der med barna deres etter stengetid ..... *oppgitte sukk*

Takk til dere som er flinke iallefall :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har ikke jeg lest hele tråden men jeg synes også det er helt på jordet å hente ungen for sent. En gang jeg var på jobb ble en jente hentet en time for sent fordi far glemte det var hans tur å hente. Ingen merket noe før etter en halv time etter stengetid. Stakar jente, hun satt flittig ved bordet og prøvde holde maska mens jeg prøvde å trøste og si at mamma kommer snart. Det endte med at jeg lagde middag til oss begge to fordi vi nesten sultet i hjel. Jeg fikk ikke fem øre for den timen selvom det var sedvane i barnehagen å betale 100 kr per påbegynte halvtime i overtid til den ansatte.

Men det værste er de foreldrene som har ferie og har ungene i barnehagen hele dagen alikevel. Greit hvis det er noe de må ordne. En gang en sommer skulle hele familien inkludert to eldre søsken på stranda mens minstemann måtte være i barnehagen. De leverte henne med strandmatta under armen, stakar gråt og ville bli med men moren og faren ville ha "fritid" fra sitt eget barn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men det værste er de foreldrene som har ferie og har ungene i barnehagen hele dagen alikevel. Greit hvis det er noe de må ordne. En gang en sommer skulle hele familien inkludert to eldre søsken på stranda mens minstemann måtte være i barnehagen. De leverte henne med strandmatta under armen, stakar gråt og ville bli med men moren og faren ville ha "fritid" fra sitt eget barn.

Huff - sånt er kjempetrist ! :(

Det hender ofte at foreldre har dager fri - og likevel så er barnet i barnehagen. Jeg har forståelse for at de trenger tid for seg selv også - men det burde da gå an å ta rolige morninger hjemme før de leverte - og så å hentet tidligere. Stakker - mange av de små er helt utslitte og bare griner og sutrer og krangler i barnehagen etter en lang uke med dager fra begynnelse til slutt ..........det er ingen arbeidsmiljølov som gjelder for barna ......... :-?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...