Jump to content
BabyBlue

Da har jeg begynt på isotretinoin orifarm (roaccutane)

Recommended Posts

BabyBlue

Jeg var hos hudlege forleden, og hadde forventet en blablabla samtale om at jeg skal prøve å endre kostholdet og bruke bedre produkter, men siden jeg hadde prøvd og feilet med alt annet sa han ja til å skrive ut resept på denne hestekuren. Gjett hvem som tok blodprøve med et smil? :bolledeig:

Men bivirkningene er selvsagt noe jeg må regne med, og siden jeg sa jeg ikke hadde behov for prevansjon eller drikke må jeg være ganske ærlig med hudlegen. Slapp faktisk graviditetstest, noe som overrasket meg etter hva jeg har lest her...

Så hva er deres bivirkninger, og ga det varig resultat måneder etter dere var ferdige med kuren? Jeg ser for meg at jeg kommer til å blø neseblod ganske lett og få tørre lepper etc. Har kjøpt ny leppepomade og sånt.

Men jeg får ikke ta kosttilskudd som inneholder A-vitaminer (?). Jeg tar nattlysolje, er det ok? :forvirra:

Jeg har bare tatt pillene i 3 dager, så kan holde dere oppdatert om hvordan det går med tiden om dere vil? =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Gratulerer :) Det er det smarteste jeg noen gang har gjort iallfall :) Har ikke en kvise noen plass!

For meg var det:

-EKSTREMT tørre lepper

-Tørr hud

-Ekstremt ømfintlig hud, fikk smerter bare jeg snudde meg under dyna

-Såre/tørre øyner

-Sår/tørr nese

Share this post


Link to post
Share on other sites
BabyBlue

Huffda, har dere tips til en hudkrem da? Bruker for øyeblikket en med c-vitamin som skal "fornye" huden under bruk, så den blir vel litt for heftig for huden som sakte, men sikkert blir tynnere og mer sår med tiden.

Takk for svar, forresten. Jeg har veldig tro på dette :jepp:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest _Hufsa_

Åh, for et sammentreff!

Jeg har nettopp også begynt på denne kuren og det er faktisk 3. dagen jeg har tablettene i dag jeg også, haha!

Hvor stor daglig dose tar du?

Jeg tar 2x 20 mg tabletter pr dag.

Jeg har slitt med kviser og urenheter i ansikt, på rygg og bryst så lenge jeg kan huske. Dro endelig til legen tidligere i år og ba om henvisning til hudlege. Ble satt på venteliste på 8 mnd..! og nå er endelig de 8 månedene altså gått :hoppendeglad:

Ble skikkelig letta over at jeg slapp å begynne å gå på tetracycliner og sånt før roaccutan :)

Jeg er også veldig spent på mulige bivirkninger. Regner med jeg kommer jeg til å oppleve det med tørr hud og sånt så jeg har gardert meg litt og lagt inn en bestilling på iherb på litt ymse.

Har bestillt meg en haug med lip balmer: weleda everon lip balm som er favoritten og så bestillte jeg den fra merket Dessert essence for å teste den ut siden de bare kosta 10 kr pr stk.

Sliter fra før av meg å være fryktelig tørr på hendene så regner med dette vil forverre seg noe. Derfor har jeg også bestillt en håndsåpe som inneholder shea butter: http://www.iherb.com/Nubian-Heritage-Shea-Butter-Soap-With-Lavender-Wildflowers-5-oz-141-g/9257?at=0

Ellers bruker jeg jo L'occitane shea butter hand cream som er håndkremen over alle håndkremer!

Har også bestilt en boks med 100% shea butter for å smøre på både føtter, hender og der det måtte trengs: http://www.iherb.com/Now-Foods-Shea-Butter-7-fl-oz-207-ml/1110?at=0

Foreløpig bruker jeg Decleor hydra floral kremen i ansiktet mitt. Denne har vært for fet for meg nå i sommer og vår, men får se nå da når høsten gjør sitt inntog og huden tørker mer og mer ut. Hvis den ikke holder lurer jeg på å bestille en nattkrem eller noe....

Edited by _Hufsa_

Share this post


Link to post
Share on other sites
BabyBlue

Yay! Soulmate :klemmer: Hold meg oppdatert her, da? Så kan vi dele erfaringer med denne "giften" :fnise:

Jeg tar også to piller =) Har kun urenheter i ansiktet mitt, men siden ingenting biter på er dette virkelig siste utvei for meg. Hudlegen min sa også at hvis ikke dette funker, ja, da funker ingenting. Vil ikke gå gjennom hele ungdomstiden min full av kviser også ende opp med masse arr, så tørr hud og neseblod får jeg bare lide meg gjennom. For nok er nok!

Og for et sammentreff: Er også iherb junkie, og nå har jeg faktisk en unnskyldning til å gå agurk inne der :lur: Shea butter er ikke dumt, og jojobaoljen min er nesten tom. Går dette utover hodebunnen og håret, forresten? Er så glad i håret mitt. Vil ikke begynne å røyte masse eller få tørr hodebunn :trist: Har kjøpt burts bees leppepomade, og til tross for lanolinen i den virker den ganske bra.

Tetracylin gjorde ingenting for meg, og jeg tok to kurer, så der var du heldig. Unødvendig piss skrevet ut av en lege som var for redd for å ta en sjanse.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest _Hufsa_

Ja vi må absolutt holde hverandre oppdatert her inne :)

Tror grunnen til at jeg fikk begynne rett på roaccutan var at jeg er 24 år og når kvisene fortsatt ikke har forsvunnet så ja...

Det er ikke sånn at jeg har sånn sinnsykt mange kviser på en gang. Jeg har sett bilder av folk som har det mye verre enn meg. Men jeg har alltid noen i ansiktet rundt kjeven og i området der og så får jeg av og til litt på brystet. Ryggen er derimot mitt største problem. Vonde og betente kviser som gjør at det kan være vondt å ha på seg klær (bh-stropper) og de forsvinner virkelig aldri..!

Så det blir jo utrolig rart å etter endt kur nå forhåpentligvis bli kvisefri hehe.

I tillegg har jeg så fet t-sone at den skinner som ei sol og så fete øyelokk at øyenskygge ikke holder seg på plass mer enn noen timer selv med skikkelig gode primere. Så er veldig spent på hvordan ansiktshuden blir.

Skjønner godt at du ikke vil gå gjennom hele ungdomstida med kviser for så og få masse arr. Det er jo igrunn nettopp det jeg har gjort. Hadde jeg visst om at det fantes en slik kur som det her tidligere hadde jeg definitivt dratt til legen med problemet før. Nå har jeg masse arr på ryggen og de arrene kommer jo sikkert ikke til å forsvinne etter denne kuren heller.

Jeg skal ikke si noe sikkert men jeg tror dette virker på hår og hodebunn også ja. Det er jo på en måte en helhetlig behandling for hele kroppen. Og jeg har lest her på forumet i en annen tråd om noen som gikk på roaccutan som nevnte at de følte de nesten aldri trengte å vaske håret fordi det aldri ble fett lenger hehe. Tør hodebunn og sånt kan jeg ikke huske ble nevnt i den tråden da. Men hvis du fra før av sliter med tørr hodebunn kan det jo være lurt å investere i noe hårprodutker for det kanskje. For meg blir det et veldig stort pluss for jeg sliter skikkelig med fett hår og fet hodebunn også. Er nok en sammenheng mellom det og alt talget resten av huden/kroppen min produserer vil jeg tro. Så er veldig spent på hvordan håret blir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Kløftfrid

De som har gått på tetracyklin, hjalp det ikkje i det heile? Eller hjalp det medan de gjekk på det, men kviseproblemet var tilbake etterpå?

Share this post


Link to post
Share on other sites
BabyBlue

Hudlegen jeg var hos sa det ikke alltid handlet om mengde med kviser, men at man ikke ble kvitt kvisene uansett hva man gjorde. Jeg hadde jo prøvd omtrent alt fra invortes til utvortes hudpleie, så han forstod godt at jeg ville ty til mer drastiske metoder. Jeg trodde jo at hudlegen skulle fnyse og be meg komme tilbake når jeg hadde cystic acne, men heldigvis var han veldig profesjonell og lyttet til meg :rodmer:

Har faktisk tidligere bestilt en svær flaske med castor olje fra iherb som står stående, så kan smøre den inn i hodebunnen noen ganger i uka før jeg vasker håret mitt. Den oljen er jo tykk som sirup og skikkelig fet, så det må bare hjelpe på hodebunnen hvis ting blir ille.

Hudlegen sa forresten at denne kuren ble ganske sjelden brukt noen år tilbake. Grunnene til det var mange, blant annet at det ikke var forsket nok på det og at det var såpass heftige bivirkninger. Mener å ha lest en plass at en tenåring tok selvmord pga. lignende piller, og siden da ble legene mer forsiktige med å skrive de ut. Er ikke akkurat ibux dette her, men synes egentlig at mange leger har et litt for anstrengt forhold til disse pillene. Hudlegen sa jo at mange folk egentlig burde ha droppet mange unødvendige år med venting, prøving og feiling og heller gått rett på en isotretinion kur. Når jeg tenker på hvor mye ting jeg gjorde forgjeves blir jeg... vel... sur -.-

Share this post


Link to post
Share on other sites
BabyBlue

De som har gått på tetracyklin, hjalp det ikkje i det heile? Eller hjalp det medan de gjekk på det, men kviseproblemet var tilbake etterpå?

Etter hva jeg opplevde fungerte de bare under selve kuren, men da jeg sluttet å ta de kom kvisene tilbake igjen. Har lest at andre har like erfaringer, så for min del var det Bullshit med stor B. Men det fungerer ypperlig for noen, så det er jo verdt å prøve om man ikke er sååå hardt rammet? Fikk ingen bivirkninger av de i hvert fall, bortsett fra litt magetrøbbel =)

Share this post


Link to post
Share on other sites
BabyBlue

Hvorfor bytter de navn på disse pillene hele veien, forresten?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest _Hufsa_

Høres ut som legen min og legen din har fortalt oss stort sett det samme igrunn :)

Angående det selvmordet så sa legen min at det hadde grunnlag i at en gutt som gikk på denne kuren tok selvmord og når han da døde prøvde visstnok faren alt han kunne for å sverte de som produserte dette legemiddelet. Noe i den duren iallefall. Uansett har jeg forstått det sånn at det aldri er blitt bevist at roaccutan har hatt skyld i selvmord.

Legen fortalte meg også at han hadde hatt flere pasienter som gikk på antidepressiva fra før av som hadde fått denne kuren av ham og det hadde gått helt fint med de :)

Men ja, har jo hørt både det ene og det andre om bivirkninger så det her kan jo bli både spennede og skummelt.

Han fortalte også at tidligere var det kun de som var skikkelig pizzatryne o.l. som fikkk resept på denne kuren, men at de siste årene var de blitt mindre og mindre strenge med å skrive ut resept til folk som ikke har såå mange kviser, men som til gjengjeld har kviser som aldri går vekk.

Er også veldig spent på stivhet i muskler jeg da. Er veldig plaget med dette fra før nemlig. Men kanskje nettopp derfor så er jo ikke sikkert jeg vil merke noen forskjell uansett hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites
BabyBlue

Ja, jeg tror man må være bra deprimert fra før av for å kunne ta selvmord pga. disse pillene. Men håper ikke det er så ille som det ble sagt, for jeg fikk virkelig nedsatt sinnsstemning da jeg gikk på p-piller. Herregud, det var fælt det :sjenert:

Kanskje mat med masse sunne oljer kan hjelpe mot stivhet i musklene? Som olivenolje, avocado osv. Tror jeg skal holde meg unna veldig salt og usunn mat i den perioden jeg tar disse pillene. Å trene mye styrke er heller ikke å anbefale, i følge hudlegen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest _Hufsa_

Aj det med styrketrening var veldig dumt...

Etter forrige eksamensperiode stivnet jeg helt til i nakken av å sitte så mye med hodet bøyd å lese og det eneste som har hjulpet (av det jeg har prøvd) når jeg har fått det tidligere er rett og slett å trene nettopp styrke. :sukk:

Har akkurat kommet i gang med styrketrening igjen siden vår, og det er sånn at jeg har vondt i hodet hver dag fordi nakken er stiv.

Tror rett og slett jeg bare får forsette med treninga og heller ta det litt rolig og se an hvordan kroppen reagerer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

AnonymBruker

Jeg har ekstremt fet hud og fullt av hudormer, hjelper Roaccutane mot dette ogsaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest _Hufsa_

Det skal hjelpe mot det også ja, men spørs om du får resept på det om du ikke er plaget med akne da?

Share this post


Link to post
Share on other sites
DesertRose

Komedoner er akne det og. De kan være like ødeleggende og skjemmende, men dessverre har jeg ikke hørt om noen som har fått det for komedonakne. Som oftest har de som får veldig mye kviser og/eller cyster og der det er faren for arr.

Ren a-vitamin hjelper mot talgproduksjon i høye doser over noen mnd. Du kan spørre etter det om legen ikke vil gi isotretinoin.

Ren a-vitamin bør tas sammen med nattlysolje og multivitaminer.

:sjenert:

Share this post


Link to post
Share on other sites
muffin26

Ts har du mye kviser nå? Jeg vil også begynne på roacuttan, nettopp fordi ingenting annet hjelper. Jeg har ikke så mange nå, men dette pga jeg går på tetracyklin så snart jeg slutter er kvisene tilbake igjen. Hvor mye betalte du første gangen? Er redd legen ikke vil gi meg det siden jeg ikke har så mange kviser nå.

Share this post


Link to post
Share on other sites
BabyBlue

Ts har du mye kviser nå? Jeg vil også begynne på roacuttan, nettopp fordi ingenting annet hjelper. Jeg har ikke så mange nå, men dette pga jeg går på tetracyklin så snart jeg slutter er kvisene tilbake igjen. Hvor mye betalte du første gangen? Er redd legen ikke vil gi meg det siden jeg ikke har så mange kviser nå.

Jeg er ikke så hardt rammet av kviser som mange andre, men mitt problem var det at de små, men mange kvisene, aldri forsvant uansett hva jeg gjorde. Og fortsetter det slik vil jeg utvikle masse arr, så håper denne kuren fungerer.

Jeg gikk til en privat hudlege, og betalte ca. 1500 for konsulatasjon og blodprøve (som må tas før denne kuren kan påbegynnes. De måler hvordan leveren ligger ann eller noe). For to pakker med tabletter kostet det 500 kroner eller noe, så det er en svinedyr kur. Mange leger er ekstremt forsiktige med å skrive ut slike tabletter, så jeg hadde først og fremst gått til en hudlege med peiling og spurt der om jeg var deg. Du kan søke gjennom det offentlige for å få time hos hudlege, men det tar så himla lang tid. Og siden foreldrene mine betaler dette tok jeg heller den raske, men dyre løsningen. Du kan forresten søke om refusjon (eller hva det heter) på trygdekontoret for å gjøre kuren langt billigere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
BabyBlue

Tror rett og slett jeg bare får forsette med treninga og heller ta det litt rolig og se an hvordan kroppen reagerer.

Tror det er lurt å ta det rolig med treningen, ja. Men hudlegen sa at jeg ikke trengte å stoppe helt opp med mindre jeg ble ganske hardt rammet av stivhet. Viktig å lytte til kroppen, for det å ha vondt i muskler og ledd er ikke noe særlig kult om man sitter på skolebenken flere timer om dagen som jeg gjør :gjeiper:

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Jeg ble litt tørrere, men ikke ekstremt at jeg trengte mer krem.

Men det som skjedde med meg var at jeg ble veldig deprimert. Helt forferdelig. Det gikk heldigvis over da kuren var gjennomført, men kvisene er tilbake :kjefte: Men så forandret kroppen/hormonene seg veldig mens jeg gikk gravid, og nå ammer jeg ennå. Så kanskje det går over om en tid:) Håper på det, for vil ikke gjennom ennå en tablettkur selv om kvisene er plagsomme og jeg er over den alderen hvor det er "naturlig" med kviser. Er 22 år. Huff....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...