majan Skrevet 4. november 2003 #1 Skrevet 4. november 2003 Hei hei jeg lurer veldig på hva jeg skal bake til jul i år, jeg får jo nytt kjøkken før jul så jeg gleder meg veldig. Jeg må jo lage pepperkaker. Men hva mer?
-Fisken- Skrevet 4. november 2003 #2 Skrevet 4. november 2003 Krumkaker, sandkaker, berlinerkranser, goro, bardstabbel.. HM.. Husker ikke navn på alle jeg! Men sånne kakemenn som det er oppskriftr på her inne. De virker gode!
Arwen Skrevet 4. november 2003 #3 Skrevet 4. november 2003 Jeg skal prøve å lage kakemenn for første gang i år, ellers lager jeg ikke flere kaker. Satser heller på hjemmelagde peppermyntedrops og riskaker.
Gjest Tex Skrevet 4. november 2003 #4 Skrevet 4. november 2003 Konfektkaker og pepperkaker her i huset, pluss at det skal gjøres forsøk på smultringer, krumkaker og brente mandler.
Tjorven Skrevet 5. november 2003 #6 Skrevet 5. november 2003 Kokosmakroner og havreflarn, det er utrolig godt!
majan Skrevet 5. november 2003 Forfatter #7 Skrevet 5. november 2003 lurer på om dere har oppskrift på disse kakene; berlinerkranser, kokosmakroner og havreflarn
Tjorven Skrevet 5. november 2003 #8 Skrevet 5. november 2003 lurer på om dere har oppskrift på disse kakene; berlinerkranser, kokosmakroner og havreflarn Jeg har noen gode oppskrifter hjemme, men må isåfall gi deg dem i morgen!
majan Skrevet 7. november 2003 Forfatter #10 Skrevet 7. november 2003 Jeg har noen gode oppskrifter hjemme, men må isåfall gi deg dem i morgen! Det hadde jo være kjempe fint hvis du ville gitt meg dem :D
Tjorven Skrevet 7. november 2003 #11 Skrevet 7. november 2003 Det hadde jo være kjempe fint hvis du ville gitt meg dem :D Oi, beklager! Jeg har virkelig helt glemt dette her jeg! :oops: Kokos-makron-oppskriften har jeg funnet bakpå en pakke med kokosmasse, men jeg husker den ikke i hodet... Skal se om jeg finner den på nett, eller får dere smøre dere med tålmodighet til mandag...
Tjorven Skrevet 7. november 2003 #12 Skrevet 7. november 2003 Her er oppskriften: Kokosmakroner 4 eggehviter 2 dl sukker 4-5 dl kokosmasse Bruk en tykkbunnet kjele. Ha alt i kjelen og rør godt over sterk varme. Det skal ikke brenne seg i bunnen! Når massen er "blank" og har fått en seig konsistens dras den av platen. Fordel små topper utover på en bakeplate med bakepapir. Stekes på 190 grader til de er gylne (avhenger av størrelse) Finnes også her: http://www.krem.no/jul2.htm#kokosm Havreflarn-oppskriften har jeg hjemme. :blunke: Men her finnes en oppskrift på nett: http://www.anis.no/arkivkort/271.asp
Tjorven Skrevet 10. november 2003 #13 Skrevet 10. november 2003 Her er oppskrift på Havreflarn: 100 gr smør 100 gr havregryn 1 egg 1 1/2 dl sukker 1 ts bakepulver 1 ss hvetemel, siktet Det er i tillegg godt med litt nellik i. Settes på smurk plate med to teskjeer og stekes ved 180°C.
Gjest Tex Skrevet 10. november 2003 #14 Skrevet 10. november 2003 Kan man bruke den samme oppskrifetn til mandelflarn? Altså bare bytte ut m mandler?
Tjorven Skrevet 10. november 2003 #15 Skrevet 10. november 2003 Kan man bruke den samme oppskrifetn til mandelflarn? Altså bare bytte ut m mandler? Tja, kanskje.... Nei, det vet jeg faktisk ikke....
Tjorven Skrevet 10. november 2003 #17 Skrevet 10. november 2003 Må prøve en dag. Gi oss rapport da! :blunke:
Gjest Tex Skrevet 10. november 2003 #18 Skrevet 10. november 2003 Jepp. Har akkurat plukket frem det som skal til for å lage Cillas baronesser, så jeg skal prøve det først.
majan Skrevet 14. november 2003 Forfatter #19 Skrevet 14. november 2003 Her er oppskrift på Havreflarn: 100 gr smør 100 gr havregryn 1 egg 1 1/2 dl sukker 1 ts bakepulver 1 ss hvetemel, siktet Det er i tillegg godt med litt nellik i. Settes på smurk plate med to teskjeer og stekes ved 180°C. heisann hvor lenge skal de stekes i ovnen?
Tjorven Skrevet 14. november 2003 #20 Skrevet 14. november 2003 heisann hvor lenge skal de stekes i ovnen? Til de er ferdige. Nei, man ser egentlig når de er ferdige. De blir jo helt paddeplate og når de begynner å bli gyldne er det ferdige. De skal ikke bli for brune. Men man skal passe litt på, for plutselig er de veeeeldig ferdige. Tas forresten av bakeplata med en stekespade og må ligge flatt for avkjøling til de er helt stive.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå