Gå til innhold

Middagstråd - alle typer.


Rachel

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

I dag ble det fajitas med litt kylling fra fryseboksen, dobbel så mye sopp som kylling og dobbelt så mye paprika som sopp. :ler: Fylte to fullkornstortilla og hadde sterk salsa og rød jalapenos til.

Det ble faktisk veldig godt, og det beste av alt er at det ble nok til at jeg kan lage nachos i morgen.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I kveld laget vi langtidskokt gryte med orzo (risformet pasta), men i stedet for å bruke nakkestykker av lam som oppskriften sier laget jeg den med beinfritt grytekjøtt av geitelår, kjøpt på Reko. Pakken hadde ligget nederst i fryseren litt for lenge, og fristet ikke helt, men i denne retten ble det faktisk veldig bra!

Trengte en halvtime ekstra tid i ovnen for å bli mørt, og jeg krydret med allehånde og laurbærblad i tillegg til kanel og oregano, samt brukte skikkelig kyllingkraft i stedet for buljongterning. Feta på toppen.

Til dessert er planen å lage smuldrepai med feijoa og eple, med en topping av blant annet kokos og ingefær, og vaniljeis til. Vi fikk feijoa i abonnementskassen på grønnsaker denne uken, og jeg finner ikke på noe annet å bruke dem til. Så dette blir kvelden for sære råvarer - one down, one to go! :ler: 

Anonymkode: ad006...80d

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vossakorv fra Nyt Norge/Coop var en skuffelse. :(  Noen som vet hvilken Vossakorv som er best? Og som fås kjøpt i normale butikker nord for Sinsen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag blir det hjemmelaget pizza. Med kjøttboller, juleskinkerester, paprika og rødløk. Vellagret cheddar og fersk mozzarella er perfekt ostekombo. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går var det julebord med jobbjentene og vi hadde bestilt tapas

Grønn salat med rømmedressing. Pastasalat med urter og hvitløk. Paprika fylt med ricotta, oliven

Salt poteter, grillet skinke og chorizo, marinerte tapaskjøttboller i salsa, kylling i fløte og gorgonzolasaus, marinerte scampi, svinefilet med schezuansaus og foccaccia. 

Det var skikkelig godt!

I dag blir der Gladkokkens lørdagskylling. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lasagne, grønn salat og nybakt knafri focaccia toppet med frisk rosmarin, fennikelfrø og sjalottløk.

Anonymkode: ad006...80d

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Inspirert av en IG-post:

Ovnsbakte grønnsaker (persillerot, pastinakk, gulrøtter i alskens farger, ymse beter, selleri, spisspaprika, løk, hvitløk, purre) og puy-linser med sitronvinaigrette.

Enkelt, smakfullt, og uten påfølgende matkoma. 

Desserten ble et par biter «Stollenkonfekt»

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mange grønnsaker (kjøleskapsrydding) stekt og freset i selskap med nudler.

Klassiker fra studentdagene, med unntak av at denne gangen hadde jeg i en liten skvett svart kinesisk eddik.  

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Hunter7 skrev (22 timer siden):

Mange grønnsaker (kjøleskapsrydding) stekt og freset i selskap med nudler.

Klassiker fra studentdagene, med unntak av at denne gangen hadde jeg i en liten skvett svart kinesisk eddik.  

Jeg hadde en ganske liknende middag i går faktisk! :) 

Sobanudler (altså bokhvete), brokkoli, litt laksefilet, cashewnøtter, koriander og dressing fra denne Jamie Oliver-retten, dvs kinesisk mørk soyasaus, riseddik, sesamolje, hvitløk og frisk ingefær. 

Anonymkode: ad006...80d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...