ninuska_ Skrevet 2. november 2009 #1 Del Skrevet 2. november 2009 (endret) Jeg leter etter oppskrift på solskinnboller eller drømmebolle, jeg vet ikke helt hva jeg kalle det - men det gule består av halve aprikoser. Man bruker aprikos i sukkerlake (vanlig hermetikk) og jeg husker det er melis som strøs på slutten. Ellers står det helt fast. Vel, jeg husker også at det er utrolig godt! Min mor har denne oppskriften, men hun er på jobb helt til i kveld og jeg skulle gjerne bakt før min kjære kom hjem - tenkte lage noe ekstra til ikveld Endret 2. november 2009 av ninuska_ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eske Skrevet 2. november 2009 #2 Del Skrevet 2. november 2009 Så det lages ikke på samme måte som vanlige skolebrød/skoleboller, bare med aprikos istedet for vaniljekrem? Har dessverre ikke noe forslag ut over det, men bumper denne, for det hørtes kjempegodt ut! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamelia83 Skrevet 2. november 2009 #3 Del Skrevet 2. november 2009 Legg gjerne ut oppskriften når du får den Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ninuska_ Skrevet 2. november 2009 Forfatter #4 Del Skrevet 2. november 2009 (endret) Wienerbrød med aprikoser Deig: 2,5 dl melk 30 g gjær 500 g hvetemel 75 g smør 75 g sukker 2 egg skallet av 1 sitron Fyll: 100 g rosiner 1 boks aprikoser (f.eks hermetisk i sukkerlake, halve) Eggekrem: 2,5 dl melk 1/2 ss potetmel 1 ts vaniljesukker 2 ss sukker 2 egg 50 g smør til pensling Fremgangsmåte: Rør gjæren ut i lunken melk. Tilsett sukker, egg, revet sitronskall og litt mel. Smelt smøret og avkjøl det litt før det tilsettes sammen med resten av melet. Sett deigen til heving under plast. Lag i mellomtiden eggekrem. Bland melk, potetmel, sukker og egg, og la det koke opp under omrøring på svak varme. Avkjøl og smak til med vaniljesukker. Halvsmelt smøret til pensling og finn frem fyllet (Om man pensler wienerbrødene med smeltet smør når de kommer ut av ovnen, blir de blake!) Elt deigen og kjelve dem ut til et rektangel ca. 25x35 cm. Dryss på rosiner. Rull sammen til en "pølse". Skjær i 16 biter og legg dem på bakepapir. Trykk bitene ned på midten, legg en skje eggekrem og sett en aprikos på toppen av hver. La wienerbrødene etterheves under plast i ca. 30 min. Stek dem midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min. Nå skal det bakes - selv om det er litt sent Jeg syns det er utrolig godt, og det er veldig "lett" å spise. Nam nam. Endret 2. november 2009 av ninuska_ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamelia83 Skrevet 2. november 2009 #5 Del Skrevet 2. november 2009 Nam, dette skal testes ut :D Men aprikosen sitter fast i bolla når den er stekt vel? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ninuska_ Skrevet 2. november 2009 Forfatter #6 Del Skrevet 2. november 2009 (endret) Nam, dette skal testes ut :D Men aprikosen sitter fast i bolla når den er stekt vel? Du skal på en måte lage et hull i bolla, putte eggekremen oppi der, også presser aprikosen nedi. Det tyter litt eggekrem ut, men det er ikke farlig. Så, den sitter fast til en viss grad Gleeeder meg nå. Lukter så godt i huset nå! Endret 2. november 2009 av ninuska_ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamelia83 Skrevet 2. november 2009 #7 Del Skrevet 2. november 2009 Skal lages til helga Takk for oppskrift! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå