Belima Skrevet 31. august 2009 #1 Del Skrevet 31. august 2009 Det skal være bursdag i familien til helga og i den anledning trenger jeg oppskrift på et sukkerbrød til liten langpanne. Den bør være prøvd av noen. Tar ikke sjansen på å bake et som jeg bare finner på nettet. Haster litt! Håper noen kan hjelpe meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
maljo Skrevet 31. august 2009 #2 Del Skrevet 31. august 2009 Den oppskriften trenger jeg også. Noen som har? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Mor_* Skrevet 31. august 2009 #3 Del Skrevet 31. august 2009 Kan du ikke bare dobble oppskriften da? Det hadde jeg gjort. Så lenge du kan bake sukkerbrød, for det er mange som ikke kan det. Prøv da vel, og lykke til. PS: jeg skal prøve det selv en dag For jeg har ikke prøvd selv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 31. august 2009 #4 Del Skrevet 31. august 2009 Sikkert litt sent nå men en glimrende anledning til å prøve litt matematikk. Antar man har en oppskrift for en rund form med radius 'r' der høyden på kaken blir 'h' og at man vil ha samme høyde for en langpannekake med bredde 'b' og dybde 'd' (1) Volum for rund form: Vr = pi*r*r*h (2) Volum for langpanne: Vl = b*d*h Dette betyr at for (2) kan høyden skrives h = Vl/(b*d) og satt inn (1): Vr = pi*r*r*Vl/(b*d) Om man løser den siste med hensyn på Vl får man Vl = Vr*(b*d)/(pi*r*r) Om langpannen har størrelse 20 cm * 30 cm og den runde formen en diameter på 20 cm (dvs radius er 10 cm) og pi = 3.14 (pi er en konstant) Vl = Vr (20 * 30) / 3.14 * 10 * 10 = Vr*2 (omtrent) Dette betyr at deigen for langpannen må være 2 ganger større enn deigen for den runde formen. Så finn en oppskrift som nevner størrelsen på den runde formen og mål størrelsen på langpannen. Så kan du gange opp mengden du trenger. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Belima Skrevet 1. september 2009 Forfatter #5 Del Skrevet 1. september 2009 Nei, du er ikke for sen, men unnskyld at jeg lo da jeg leste forslaget ditt. Tror jeg datt av her! "(1) Volum for rund form: Vr = pi*r*r*h" Artig er det i hvert fall. Matte har ikke vært min sterke side og heldigvis har jeg klart å bake uten så komplisert matematikk eller hva det er. Dette skjønte jeg: "Så finn en oppskrift som nevner størrelsen på den runde formen og mål størrelsen på langpannen. Så kan du gange opp mengden du trenger." Det var slettes ikke dumt, men bare jeg ser formler så begynner jeg å svette. Takk i alle fall. Skal komme tilbake med oppskriften jeg. Skal bake sukkerbrødet senere i dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest SmallTalk Skrevet 1. september 2009 #6 Del Skrevet 1. september 2009 Nei, du er ikke for sen, men unnskyld at jeg lo da jeg leste forslaget ditt. Tror jeg datt av her! "(1) Volum for rund form: Vr = pi*r*r*h" Oversatt til norsk: Areal av sirkel: pi*radius*radius. Volum av sylinder (en rund kakeform er en lav sylinder): pi*radius*radius*høyde. Volumet sier noe om hvor mye det er plass til i formen. Med radius mener jeg radiusen til formen. Altså halve diameteren. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Belima Skrevet 1. september 2009 Forfatter #7 Del Skrevet 1. september 2009 (endret) Ja nå står sukkerbrødet og avkjøler seg. Brukte en langpanne 35x25 cm. Her er oppskriften. Sukkerbrød til liten langpanne 35xx25 cm. 8 egg 270 gr sukker 300 gr hvetemel 2 ts bakepulver. Egg og sukker piskes med mixer i 6-8 min, da får du en perfekt eggedosis. Vend så inn melet og bakepulveret forsiktig. Ikke bruk mixer for da slår du lufta ut av eggedosisen igjen. Bruker en slikkepott jeg. Stek det i bakepapirkledd liten lanpanne ved 170 gr ca 25 min. Dette er alltid en ca tid. Ovner er forskjellige. Bruk alltid romtempererte egg når du baker. Sett de ut før du drar på jobben eller ta de ut av kjøleskapet om kvelden hvis du baker neste dag. Synes kanskje det høres lenge ut å mixe i 6-8 min, men det er om å gjøre å få så stiv eggedosis som mulig. Da blir det alltid vellykket. Det å vende inn melet betyr, at du forsiktig med hånd får blandet mel/bakepulver inn i eggedosisen. Mener ikke å prøve å lære noen å bake, men det er alltid noen som er nybegynnere også. Det ble 5 cm høyt. Nå har jeg vel husket alt. Endret 1. september 2009 av Belima Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå