Gjest Gjest Skrevet 28. februar 2009 #1 Del Skrevet 28. februar 2009 Jeg får aldri til svinekoteletter, de blir alltid enten tørre eller seige. Hvordan får dere dem saftigst mulig? Det er kanskje best å steke dem i ovn, jeg har prøvd det også, men det virker som om det er helt umulig for meg å få det til! Noen som har noen gode tips? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 28. februar 2009 #2 Del Skrevet 28. februar 2009 Jeg pleier å marinere dem først med olje, salt, pepper, urter og evt hvitløk. Så bruner jeg dem på sterk varme først, et par minutter på hver side maks. Deretter lar jeg dem ligge og surre i panna på svak varme (går til og med an å skru av plata om panna holder godt på varmen - med lokk. Om du steker i ovn er det også lurt å brune dem først. Evt kan du bruke stekeposemetoden, hvis den funker på sånne beinete ting som koteletter. Også er det jo fint om kotelettene er av god kvalitet. Jeg lurer på om nakkekoteletter er mer saftige enn andre, og vi pleier å kjøpe (fersk) edelgris som har god fettmarmorering (det gir smak og saftighet) - økologisk er nok enda hakket bedre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trillrund Skrevet 1. mars 2009 #3 Del Skrevet 1. mars 2009 Jeg lager ofte svinekoteletter i ovnen. Bruker helst nakkekoteletter. Krydrer først med pepper, paprika, hvitløkspulver..... Ikke salt. Steker de rask i varm panne. Legger dem på fat og legger på løkringer og en skive ananas, topper med litt ost. Stekes i ovnen til osten blir gylden. Disse kotelettene er ALDRI tørre...... Hvis jeg pannesteker koteletter, bruker jeg en god stekeolje eller lager en selv. Passer på å pensle ofte og tar panna av varme og lar dem stå litt før jeg serverer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 4. mars 2009 #4 Del Skrevet 4. mars 2009 Jeg får aldri til svinekoteletter, de blir alltid enten tørre eller seige. Hvordan får dere dem saftigst mulig? Det er kanskje best å steke dem i ovn, jeg har prøvd det også, men det virker som om det er helt umulig for meg å få det til! Noen som har noen gode tips? La de få romtempratur. ha god varm stekepanne. ha i olje eller smør. jeg bruker blanding. Brun de lett på begge sider. Legg i ildfast form. Sett i stekeovn på 150-180 g. Avhengi av ovn. La de stå der ca 35 min. Er det store koteletter så la de stå på 150 g i 45 min. voila....aldri mere seige ellr tørre koteletter. en måte å "drepe" koteletter på, er å steke de ferdig i stekepannen. Lykke til Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 4. mars 2009 #5 Del Skrevet 4. mars 2009 Jeg lager saftige svinekoteletter i leirgryte, på en seng av ovnsbakte rotgrønnsaker. Heller over litt vin og olje, og krydrer med havsalt, nykvernet pepper og urter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Appelsinpiken Skrevet 27. mai 2009 #6 Del Skrevet 27. mai 2009 (endret) Ser det er lenge siden tråden ble startet, men jeg bruker å ha nakkekoteletter i ovn, ildfastform med litt vann, smør, pepper og salt, evt en halv buljongterning.. steker dem på rundt 150 grader i en times tid, litt mer, snur dem når de er halvveis. De blir kjempemøre på denne måten forresten: kan selvfølgelig putte hva man vil av krydder og evt grønnsaker oppi formen, men dette er den "enkle" versjonen! skru gjerne opp gradene litt mot slutten.. oppdaget plutselig det var saftige svinekoteletter, ikke nakkekoteletter ts spør om, men fungerer nok der også Endret 27. mai 2009 av Appelsinpiken Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
absinthia Skrevet 27. mai 2009 #7 Del Skrevet 27. mai 2009 (endret) Jeg bruner dem raskt på hver side. Snur til neste side, når det kommer opp blodvann, steker til det kommer opp litt blodvann på den siden. Tar de av platen og lar de hvile i 5-10 minutter, og fortsetter å steke på litt svakere varme i noen få minutter. Har alltid fine møre koteletter etter at jeg begynte med dette og slipper å skylde på kjøttkvaliteten Endret 27. mai 2009 av absinthia Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tor Erik Skrevet 1. juni 2009 #8 Del Skrevet 1. juni 2009 (endret) Gammel tråd, men evig problem. Enkelt sagt: om kotelettene dine blir seige og tørre så er de overstekt. Steking av kjøtt, inkludert koteletter er i praksis basert på kun EN ting: temperatur. Alle "gode" triks og tips virker i kraft av at hvordan varmebehandlingen av kjøttet blir gjort Koteletter (spesielt nakke) har også en del bindevev/fett som kan trenge lenger steketid og dette kan skape litt trøbbel. Innlegget er endret iht KGs regler. mrs_bond, mod Endret 1. juni 2009 av mrs_bond Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Vanja_* Skrevet 14. mars 2010 #9 Del Skrevet 14. mars 2010 Bruker pappa sin metode når jeg lager svinekoteletter I ovn. Best å bruke nakkekoteletter, men vanlige funker også fint. Bruner de ikke først. Ha litt vann, smør, olje i en langpanne. Krydre kotelettene med salt og pepper. Stekes på 160 grader i 1,5 time. Snu de en gang underveis. Da før du møre, saftige koteletter. En "safe" søndagsmiddag Lykke til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. september 2016 #10 Del Skrevet 10. september 2016 Mine erfaringer med koteletter i ovn går på tre punkter. Skal kotelettene marineres i forkant er det viktig å unngå salt i marinaden. Det trekker vann ut av kjøttet og gjør det tørrere. Desto lengre kjøttet skal marinere desto viktigere er dette punktet. For det andre er det lurt å brune kotelettene raskt i stekepanne på høy temperatur før de skal i ovnen. Bruningen forsegler snittflatene på kjøttet slik at mindre saft siver ut under ovnstekingen. Dersom punkt en og to er gjort bra så blir resultatet best ved lav ovnstemperatur og lengre steketid i ovnen. Salting er best å foreta etter steking. Anonymkode: c3c3a...45f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå