Gjest pastagal Skrevet 25. juni 2008 #1 Del Skrevet 25. juni 2008 Trenger en skikkelig god en! Lagde det i dag, men ble egentli ikke helt fornøyd med den.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Markjordbær Skrevet 25. juni 2008 #2 Del Skrevet 25. juni 2008 Jeg synes denne er god: http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift2200.asp Jeg bruker cheddar... God til tortellini og vanlig pasta. Ellers lagde jeg en god tomatsaus i dag... Jeg følger aldri oppskrift på tomatsauser, tar det på feelingen og tar det jeg har tilgjengelig av ingredienser. Idag lagde jeg den slik: Stekte kort på middels svak varme i bunnen av gryta: 3 hvitløksfedd i skiver, litt hakket purre, litt paprikabiter og revet gulrot. Hadde i: 1 boks tomater med chili, 2 ss tomatpuré, urtesalt, pepper, laurbærblad (husk å ta ut før servering), basilikum, oregano, timian, rosmarin. Lot småkoke litt. Ønskes en mildere smak kan du ha i litt fløte eller rømme. Jeg bruker egentlig litt mye av de siste fire nevnte krydderene, men det gjelder å smake seg frem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gladlaks Skrevet 25. juni 2008 #3 Del Skrevet 25. juni 2008 Ja, det kan du. Denne er veldig enkel! Stek sopp med litt piffikrydder (ja, kanskje litt harry å bruke piffi, men det blir faktisk veldig godt her) ta oppi hakket hvitløk etterhvert hell over fløte og la koke til sausen er passe tykk. parmesan på toppen. Nam nam Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bellabelle Skrevet 26. juni 2008 #4 Del Skrevet 26. juni 2008 Min favorittpastasaus (tradisjonell...) 3 - 4 sjalottløk (banansjalottløk) 2 - 3 hvitløksfedd 2 bokser grovhakkede tomater (Helst av merket MUTTI) 2 ss tomatpuré en klype sukker nykvernet pepper litt salt (smak til) cayennepepper (piri-piri) 1 buljongterning En splæsj fløte Frisk basilikum (ca 2 ss revet/hakket) Fres løk og hvitløk i olivenolje + en liten smørklatt. Tilsett alle ingredienser bortsett fra den friske basilikumen. Den tilsettes rett før servering for å bevare farge og smak. Denne sausen kan gjerne spises som den er, eller du kan tilsette f.eks kyllingfilet i biter eller rett og slett kjøttdeig. Deilig til pasta og med et realt dryss parmesan!!!!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosenrød Skrevet 11. juli 2008 #5 Del Skrevet 11. juli 2008 Noen som har oppskrift på en skikkelig god bolognesesaus som skal koke leeeenge? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 11. juli 2008 #6 Del Skrevet 11. juli 2008 Denne bolognesesausen lager jeg: 1 boks tomater Kjøttdeig Løk Champinjong Hvitløk Tomatpuré Litt ketchup Revet gulrot Salt Pepper Litt kanel Diverse krydder/urter (varierer litt fra gang til gang) 1 klype sukker Litt balsamico Chilisaus/finhakket chili/tørket chili/chilipaste Først steker jeg champinjong/løk i en stor gryte. Tilsetter så boksetomater. Steker kjøttdeigen for seg. Har i presset hvitløk revet gulrot og øvrige ingr. Kanel og litt sukker er viktig! Jeg lenger denne sausen koker, jo bedre blir den. Koker den på svak varme leeeeeeeenge. Har noen ganger i mais også. Hvis du vil ha en mer "ekte" saus, kan du bruke ferske tomater istedenfor boksetomater, men da må du flå de først. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosenrød Skrevet 12. juli 2008 #7 Del Skrevet 12. juli 2008 Tusen takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå