Gjest Bolledeig Skrevet 9. desember 2007 #1 Skrevet 9. desember 2007 Ja, da har jeg havnet i den fine situasjonen at jeg ikke tåler melkeprodukter lengre, og alle de typiske juledessertene (riskrem, vanlig iskrem, multekrem, karamellpudding o.l.) er ikke lenger aktuelle. Jeg klarer ikke finne på noe bedre enn gele eller fruktsalat og det har jeg ikke lyst å spise på julaften. Er det noen som har oppskrift på noen gode desserter jeg kunne prøvd meg på? Liker det meste av mat
Tabris Skrevet 9. desember 2007 #2 Skrevet 9. desember 2007 Jeg kjenner ikke til noe direkte, men du kan søke på "vegan christmass pudding" og lignende, så får du opp mange spennende oppskrifter.
Gjest Bolledeig Skrevet 9. desember 2007 #3 Skrevet 9. desember 2007 Okei, tusen takk (hvis det er noen andre som har noen andre ideer er det bare å komme med også, julen har mange dager )
Arkana Skrevet 9. desember 2007 #4 Skrevet 9. desember 2007 (endret) Hva med f.eks. krumkaker og rørte multer (og du kan sikkert finne en melkefri fløte e.l. som kan piskes til krem). Bakt juleeple er også godt. Fjern kjernehus fra store røde epler og kok dem myke i vann med litt sukker i. Smuldre marsipan som du fyller i eplene. Smelt smør med litt honning og pensle eplene med blandingen. Stek ved 225 grader noen minutter og server med et dryss av hakkede nøtter. Server som de er eller med f.eks. soyaiskrem. Det finnes nok av kaker som er uten melkeprodukter. Hva med f.eks. denne som du kan serveres med appelsinsalat. Dessertsjokoladekake 100 g mørk sjokolade 90 g smør 150 g sukker 3 egg 1 ss konjakk (kan sløyfes) revet skall av 1 appelsin 50 g hakkede valnøtter 40 g hakket sjokolade 45 g hvetemel Smelt kokesjokolade og smør. Avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig inn den avkjølte sjokoladeblandingen, konjakk og revet appelsinskall. Bland hakkede valnøtter og sjokoladebiter med hvetemel. Sikt hvetemelet over i røren og vend inn bitene av valnøtter og sjokolade. Hell røren i en godt smurt 24 cm springform og stek ved 175 grader i ca 40 min, kaken skal være litt bløt i midten. Endret 9. desember 2007 av Arkana
Gjest Dalwhinnie Skrevet 9. desember 2007 #5 Skrevet 9. desember 2007 Sjokoladefondant! Serveres med friske bær eller bærcoulis, evt pasjonsfrukt- og champagnesuppe
Gjest Bolledeig Skrevet 9. desember 2007 #6 Skrevet 9. desember 2007 All sjokolade med melk er utelukket. Fungerer fondant med sjokolade uten melk?
Gjest Dalwhinnie Skrevet 9. desember 2007 #7 Skrevet 9. desember 2007 Har aldri laget fondant med sjokolade med melk. Best blir den med god 70% sjokolade, f.eks Valrhona eller Guaranja.
Gjest Bolledeig Skrevet 9. desember 2007 #8 Skrevet 9. desember 2007 Okei, supert Tusen takk for tips
Tabris Skrevet 9. desember 2007 #9 Skrevet 9. desember 2007 Du kan også erstatte melk i oppskrifter med soyamelk, havremelk eller rismelk. I såfall kan det være lurt å eksperimentere litt på forhånd slik at du vet at du liker det. Selv synes jeg rismelk er godt i desserter da den har en søt smak fra før av.
Gjest Gjest Skrevet 9. desember 2007 #10 Skrevet 9. desember 2007 Hva med bærkrem? Det er jo nammenam! Eller trollkrem, som det også kalles. Tyttebær, eggehvite og sukker piskes til en stiv masse. En av mine favoritter! Også godt med blåbær.
Gjest Emera Skrevet 9. desember 2007 #11 Skrevet 9. desember 2007 Jeg laget en erstatning for riskrem til datteren min, som ble god: Rester av risgrøt kokt med rismelk blandes med havrevaniljekrem fra Oatly. Serveres med rød saus og evt krumkaker lagd med melkefri margarin.
Gjest Mea Culpa Skrevet 9. desember 2007 #12 Skrevet 9. desember 2007 Tåler du smør/margarin? Hvis ikke så er det mange kaker og gjærbakst som kan lages med olje istedenfor smør. Jeg bruker alltid olje hvis det står smeltet smør i oppskriften. Ellers er det mye godt man kan lage med frukt og bær! Tyttebærkokte pærer eller Karamelliserte fikener for eksempel.
Gjest Bolledeig Skrevet 9. desember 2007 #13 Skrevet 9. desember 2007 Smør går fint ja, det er laktosen som er problemet her
Gjest Eurydike Skrevet 9. desember 2007 #14 Skrevet 9. desember 2007 Jeg så tittelen på denne tråden, og kom til å tenke på en oppskrift jeg leste nylig: Granateple-sorbet. Granateple er i sesong nå i desember, og smaker både søtt og friskt, samtidig som den har en nydelig rød farge. Og dessuten vil det sikkert passe supert med en slik sorbet som tilbehør til sjokoladefondant! Pærer som ble nevnt her er også en god idé. Jeg koker pærer i en sukkerlake smakt til med presset sitron, hel kanel, frisk ingefær og hel kardemomme - nydelige julesmaker!
Gjest Bolledeig Skrevet 9. desember 2007 #15 Skrevet 9. desember 2007 Åh, her var det forferdelig mange gode ideer. Tror nok jeg blir pent nødt til å bruke førjulen til å finne ut hvilken jeg skal lage! Her var det utrolig mye som fristet (må huske å få trent en del også da, tror jeg )
Soul Skrevet 10. desember 2007 #16 Skrevet 10. desember 2007 Mannen min tåler ikke melkeprodukter, vi har oppdaget mye grei erstatning som kokosmelk i middagsretter, rismelk, Spesial margarin (Soft tror jeg...), soyaprodukter ( fås som melk og sjokolademelk, iskrem, ost m.m) og Menkomel (basert på kokos tror jeg) istedefor kremfløte/fløte. De fleste større matvarebutikker har dette. Mannen min syns det hjalp veldig å finne disse tingene i hvert fall!
lillesky Skrevet 10. desember 2007 #17 Skrevet 10. desember 2007 http://www.kokosbollen.no/kokosboller.php (bruker bare denne butikken som et eksempel) Sitat: Kokosboller inneholder verken mel eller melk. Vet ikke om det gjelder alle kokosboller.
Gjest Gjest Skrevet 30. desember 2007 #18 Skrevet 30. desember 2007 Klart du kan spise sjokolade! Dronningsjokolade, Nonstop (vanlige i brun pose), After Eight, Bocca, og Anton Berg Marsipanbrød. Blant annet.
marika2 Skrevet 1. januar 2008 #19 Skrevet 1. januar 2008 Jeg er total melkeallergiker. Jeg har vært inn på internet og sett på alternativ mat og funnet mange produkter du kan bruke som alternativ. Det er soyamelk som du kan lage vaniljesaus av. Du kan også få kjøpt is som er uten melk. Det siste jeg har kjøpt er fløte som er lagd av soya. Den heter alpro og den er veldig god. Jeg bruker den til desserter av bær og frukt. Jeg slår den bare over desserten. Det går ikke an å piske den til krem. Jeg har også brukt erlet. Det er en annen fløteerstattning som er feitere enn alproen. Jeg tror at den er laget av kokkosmelk eller kokkosolje. Den går det an å piske til krem. I dag er det ikke et stort problem å være melkeallergiker for det er så mye godt å få kjøpt som erstattning for melk. Da var det verre da jeg vokste opp, for jeg er snart femti år.
Gjest cami Skrevet 13. november 2008 #20 Skrevet 13. november 2008 Ja, da har jeg havnet i den fine situasjonen at jeg ikke tåler melkeprodukter lengre, og alle de typiske juledessertene (riskrem, vanlig iskrem, multekrem, karamellpudding o.l.) er ikke lenger aktuelle. Jeg klarer ikke finne på noe bedre enn gele eller fruktsalat og det har jeg ikke lyst å spise på julaften. Er det noen som har oppskrift på noen gode desserter jeg kunne prøvd meg på? Liker det meste av mat Je
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå