*Frøken Fryd* Skrevet 2. november 2007 #1 Del Skrevet 2. november 2007 Hei! Noen som har oppskrift på en skikkelig god lasagne? Jeg pleier å lage en helt enkel, med kjøttdeig, løk, dolmiosaus, etc, men trenger litt mer kreative tips :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
viren Skrevet 2. november 2007 #2 Del Skrevet 2. november 2007 Du kan feks lage 2 sauser , en kjøttdeigsaus og en ostesaus. Kjøttdeigsaus kan du lage fra bunnen av med tomater (ferske eller hermetiske), en god olje og krydder, samt finhakket hvitløk, paprika og chili om du liker det. Ellers kan du bruke forskjellige typer posesauser fra Toro :D ostesaus: kan lages fra bunnen av, bruk oppskrift på hvit saus og tilsett god ost, eller bruk Toro hvit saus. Tilsett gjerne en halv blåmuggost i tillegg til annen ost, selv om du ikke liker det til vanlig gjør det seg knallgodt i lasagne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nimbus Skrevet 2. november 2007 #3 Del Skrevet 2. november 2007 kjøttsaus: 500 g kjøttdeig (eller helst karbonade deig) 2 ss olivenolje 1 stor løk 1 boks hermetiske tomater 2 ss tomatpuré 1/2 ts sukker 5 fedd hvitløk ca 1 ts salt ca 2 ts grov pepper ca 1 ts oregano Kokes til en tykk saus. ostesaus: 2 ss smør 2 ss hvetemel 4 del melk 250 g ost Smelt smøret, rør inn mel og melk til en glatt saus, tilsett osten. Legg kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis, og strø ost på toppen. Stekes på 200 grader i 45 minutt, bør hvile litt før servering. Blir enda bedre hvis man lager lasagneplatene selv; ca 100 g durumhvetemel (gjerne grovmel noe av det) per egg, sett deigen i kjøleskapet minst en time før den kjevles ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nimbus Skrevet 2. november 2007 #4 Del Skrevet 2. november 2007 og så chili, det glemte jeg... ca en rød chili, eller 1/2-1 ts chilipulver Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Eurydike Skrevet 2. november 2007 #5 Del Skrevet 2. november 2007 Min hemmelige ingrediens i lasagne er bacon. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest frulou Skrevet 2. november 2007 #6 Del Skrevet 2. november 2007 (endret) ..og min hemmelige ingrediens (i tillegg til bacon) er et kniiiip med kanel. edit: og så koker jeg sausen en evighet. Halvannen time, minst. Endret 2. november 2007 av frulou Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elfrida Skrevet 2. november 2007 #7 Del Skrevet 2. november 2007 Det blir mye bedre med pastaplater fra Barilla enn de fra Sopps. Jeg bruker en helt straight bechamelsaus (hvit saus), uten ost i. Syns det blir bedre. LItt ost på toppen til slutt. Og i kjøttsausen: finhakket selleristang og gulrøtter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 2. november 2007 #8 Del Skrevet 2. november 2007 Jeg lager lasagne bolognese omtrent som nimbus, men jeg freser i tillegg finhakket/revet gulrot og selleri sammen med løken, synes det gjør stor forskjell. I tillegg har jeg i flere krydder i tillegg til oregano: basilikum, laurbærblad og timian. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleLy Skrevet 2. november 2007 #9 Del Skrevet 2. november 2007 Litt rødvin om du har en skvett er også utmerket i kjøttsausen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Frøken Fryd* Skrevet 2. november 2007 Forfatter #10 Del Skrevet 2. november 2007 Tusen takk for masse svar!! Høres kjempegodt ut alt sammen! Nam, nam, i kveld blir det lasagne! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 2. november 2007 #11 Del Skrevet 2. november 2007 Min favorittoppskrift: 2 ss olje 30 g smør 1 stor løk finhakket 1 gulrot finhakket 1 stilk selleri finhakket 500 g karbonadedeig 2,5 dl tomatpure 2,5 dl rødvin 2 ss fersk persille hakket Hvitløk Bechamelsaus (60 g smør, 40 g hvetemel, 5,5 dl melk, 1/2 ts revet muskatnøtt) Parmesan Lasagneplater (fra Barilla) løk, hvitløk, selleri og gulrot stekes ved middels varme til det er mørt, skru opp varmen og tilsett karbonadedeig og brun godt. Tilsett tomatpure, vin og persille og smak til med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen og la det surre i ca 45 minutter. Legges lagvis kjøttsaus/bechamelsaus, Avsluttes med bechamelsaus øverst. Dryss over nyrevet parmesan og stek etter anvisning på lagsagneplate pakken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MzS Skrevet 2. november 2007 #12 Del Skrevet 2. november 2007 Lasagne er en av mine spesialiteter, og lasagnen min er faktisk litt berømt... Lager den veldig lik Nimbus sin oppskrift, men jeg bruker i tillegg bacon, ferske urter (helst persille og basilikum), litt fløte, litt balsamicoeddik og *viktig* en hønsebuljongterning i kjøttsausen. Aller best blir det selvsagt hvis man har litt ordentlig hjemmelaget kjøttkraft oppi, men det er sjelden jeg orker å ta meg bryet med det. Og kjøttsausen må få koke leeenge! Ostesausen lager jeg av vanlig hvit saus med litt kraft/buljong og litt fløte i tillegg til melken. Og ekte smør, selvsagt... (jeg er et anti-margarin menneske ) Krydrer med salt, pepper og litt muskat. Oppi der har jeg revet ost, helst en blanding av cheddar, jarlsberg og parmesan, men her tar jeg ofte det jeg har i kjøleskapet. Fersk parmesan er viktig da, det MÅ være med. Bruker Barilla sine lasagneplater hvis ikke jeg får tak i fersk pasta. Serveres alltid med hjemmebakt varm foccachia og en god salat. Gjør ALLTID braksuksess! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Frk Åberg Skrevet 2. november 2007 #13 Del Skrevet 2. november 2007 (endret) Jeg lager det veldig sjelden. Men når jeg gjør, må jeg ha en god del muskat i den hvite sausen. Endret 2. november 2007 av Frk Åberg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest frulou Skrevet 2. november 2007 #14 Del Skrevet 2. november 2007 Jeg bruker forresten også gulrot og selleri i. Og rødvin. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 2. november 2007 #15 Del Skrevet 2. november 2007 Litt rødvin om du har en skvett er også utmerket i kjøttsausen Jeg lager det veldig sjelden. Men når jeg gjør, må jeg ha en god del muskat i den hvite sausen. Hvis du følger rådene fra disse to, kan jeg nesten love deg verdens beste lasagne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fruenge Skrevet 3. november 2007 #16 Del Skrevet 3. november 2007 Hm et godt råd som ikke kan sies for ofte er at kjøttsausen må småputre lenge 1.5 sa noen gjerne lengre. Desto bedre blir den og etter halgått tid tar du et par skjeer melk og rødvin oppi. Men min hemmelige ingrediens er cottage cheese, det er bare helt konge i lasagen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Frøken Fryd* Skrevet 8. august 2008 Forfatter #17 Del Skrevet 8. august 2008 *dytter opp gammel tråd* Skal lage lasagne i kveld, og måtte hente frem disse oppskriftene igjen - for i denne linken finnes nemlig oppskriftene på verdens beste lasagner! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosenrød Skrevet 12. august 2008 #18 Del Skrevet 12. august 2008 Nammi nammi! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 12. august 2008 #19 Del Skrevet 12. august 2008 Nå fikk jeg lyst på lasagne... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 13. august 2008 #20 Del Skrevet 13. august 2008 Etter å ha lest denne tråden vil jeg også ha lasagne! Bare lurer på hvordan dere lager kjøttsausen, skal alt bare puttes opp i en gryte (inkludert kjøttet) og kokes? Eller må kjøttet stekes på egen hånd først og så puttes oppi? Tusen takk for svar, jeg er en kløne på kjøkkenet :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå