Gå til innhold

oppskrifter med kjøttdeig


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er så dårlig på å variere kjøttdeigoppskriftene mine, noen som har noen gode forslag?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Poenget var at jeg ønsket oppskrifter andre har prøvd og synes er gode ;)

Oppskrifter har jeg i massevis....

Skrevet (endret)

Denne tråden henger jeg meg på! *håper på gode forslag*

Liker du taco?! Denne oppskriften er en annen variasjon, og er kjempe god!!! Jeg lager den mange ganger, og fått mye skryt av den... :Nikke:

Pastagrateng med meksikansk smak

4 personer.

300 gram pastaskruer

Maisolje

400 gram kjøttdeig

1 stor løk

1 rød paprika

1 boks maiskorn

1 lite glass tacosaus

2 ss el. 1 pose tacokrydder

Saus:

2 ss maisenna

5 dl melk

1 ss sennep el. Tomatpurê

½ ts salt

Litt malt allehånde el. Pepper

Ca. 2 dl reven ost

Forslag til tilbehør:

Salat med moden tomat og moden avokado, hakket persille, eventuelt agurk, kan smakes til med ørlite tabascosaus og salt

1. sett stekeovnen på 225 grader c. Pensle en ildfast form.

2. kok opp rikelig med lettsaltet vann i en stor kjele. Kok pastaen, sjekk tiden på pakken. La pastaen renne godt av og fordel den i bunnen av formen.

3. varm litt maisolje i en stor stekepannen. Fres kjøttdeigen over god varme. Rens og hakk løk og paprika og la det steke sammen med kjøttdeigen, til kjøttet er brunet og løken myk.

4. rør inn avrente maiskorn, tacosaus og tacokrydder. Hell stuingen over pastaen i formen.

5. saus: visp sammen maisenna og melk i en liten, tykkbunnet kjele. Visp sausen til den koker. Smak til med sennep eller tomatpurê, allehånde eller pepper.

6. hell sausen i et jevnt lag i formen og dryss osten over. La stå i ovnen i ca. 15 minutter, til osten er smeltet.

:sikle:

Forresten, personlig synes jeg det er best å ha sausen over pastaen før man har over kjøttdeigfyllet... :sjenert:

Endret av Loevinna
Skrevet

Jeg kan jo skrive ned det som ble dagens middag:

500 gram kjøttdeig (jeg brukte kyllingkjøttdeig)

4 røde paprika

1 egg

1 dl melk

1 ss mel

1 ss potetmel

salt

pepper

Skjær ut den grønne stilken på paprikaene slik at du får et litt stor hull på toppen. Ta ut alle frøene. Bland så resten sammen og ha det oppi paprikaene. Pakk de inn i aluminiumsfolie og grill de på laveste temperatur i forvarmet grill. (ca 25 min avhengig av hvor store paprika du bruker). Snu litt på de underveis så blir de ikke svidde på et sted.

Jeg har bare brukt gassgrill til dette, men det går naturligvis helt fint med annen grill også.

Serveres med ønsket tilbehør. Her ble det saltbakte poteter, salat og hvitløkssaus.

Skrevet (endret)

Jeg har et tips til en kjappis- middag:

1 gryterettpose (jeg bruker mye spansk gryte)

1 kjøttdeigpk.

7-8 store poteter(evt. 1 pose potetmos hvis man har liten tid)

Revet ost

Stek kjøttdeig og ha i gryteretten som vanlig. Skrell poteter og skjær dem i skiver. Kok dem noen minutter så de blir litt myke. Kle en hel ildfast form med potetskivene i olje og stek dem på 200grader i 20 minutter. Ta den ut av ovnen og hell over gryteretten med kjøttdeig, så ost på toppen. Stek nye 20 minutter.

(bruker du potetmos skal den kokes som vanlig og ha i bunnen, så gryteretten og osten over. Inn i ovnen på 20 min. )

Endret av Alou
Skrevet (endret)

Jeg er fan av Chilli Con Carne:

Ingredienser:

2 løk

2 fedd hvitløk

tabasco

ca 300-400 g kjøttdeig

2 bokser tomater

2 ss tomatpuré

5 dl kjøttkraft (bruker som regel buljong)

forskjellige bønner (jeg bruker 1 boks red kidney beans og 1 boks canellini beans; vet ikke hva det heter på norsk)

Fremgangsmåte:

Surr løk (i mellomstore biter), hvitløk (finhakket) og kjøttdeig i olivenolje og noen dråper tabasco i en gryte/kjele til kjøttet er stekt og løken blir myk og gylden (ca 5 min). Ha i kraft/buljong, tomatpuré, tomater på boks, bønner og 1-2 ss tabasco (kan smakes til etterhvert), og la koke i minimum 30 min (jeg pleier å la den stå i 1.5-2 timer, da blir den ekstra god).

Server med ris, rømme og nacho-chips :)

Endret av razmatazz
Skrevet
Jeg er fan av Chilli Con Carne:

Ingredienser:

2 løk

2 fedd hvitløk

tabasco

ca 300-400 g kjøttdeig

2 bokser tomater

2 ss tomatpuré3 dl kjøttkraft (bruker som regel buljong)

forskjellige bønner (jeg bruker 1 boks red kidney beans og 1 boks canellini beans; vet ikke hva det heter på norsk)

Fremgangsmåte:

Surr løk (i mellomstore biter), hvitløk (finhakket) og kjøttdeig i olivenolje og noen dråper tabasco i en gryte/kjele til kjøttet er stekt og løken blir myk og gylden (ca 5 min). Ha i kraft/buljong, tomatpuré, tomater på boks, bønner og 1-2 ss tabasco (kan smakes til etterhvert), og la koke i minimum 30 min (jeg pleier å la den stå i 1.5-2 timer, da blir den ekstra god).

Server med ris, rømme og nacho-chips :)

Det var da voldsomt mye tomatpure. Mener du kanskje 2 bokser tomatbønner? Dette ligner min oppskrift. Jeg bruker i tillegg å ha i en boks mais.

Skrevet
Det var da voldsomt mye tomatpure. Mener du kanskje 2 bokser tomatbønner? Dette ligner min oppskrift. Jeg bruker i tillegg å ha i en boks mais.

Meg ovenfor. Beklager, men jeg leste feil. Ser nå at det står 2 bokser tomater, og ikke tomatpure.

Skrevet
Det var da voldsomt mye tomatpure. Mener du kanskje 2 bokser tomatbønner? Dette ligner min oppskrift. Jeg bruker i tillegg å ha i en boks mais.

Nei jeg mener 2 spiseskjeer tomatpuré, og 2 bokser tomater som jeg har skrevet. Er 2 spiseskjeer så mye?

Men jeg oppdaget akkurat at jeg skrev feil mengde buljong/kraft. Det skal være 5 dl ikke 3 dl.

Skrevet
Meg ovenfor. Beklager, men jeg leste feil. Ser nå at det står 2 bokser tomater, og ikke tomatpure.

Aha ;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...