Gjest Gjest_Siri_* Skrevet 25. august 2007 #1 Del Skrevet 25. august 2007 På impuls så tok jeg med meg en pakke fetaost - snacks med paprika og rød pepper. Merket er Arla. Har null peiling på fetaost. Hva bruker du fetaost til og hvilket merke synes du er best? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Yvette Skrevet 25. august 2007 #2 Del Skrevet 25. august 2007 (endret) Jeg bruker Apetina fetaost på glass i kalde pastasalater, gjerne med kylling. Kjempegodt! Endret 25. august 2007 av Yvette Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Banshee Skrevet 25. august 2007 #3 Del Skrevet 25. august 2007 På brødskiva, under et lag med salat og cherrytomater. Kjøper ikke i sånne terninger, men en stor bit i en sånn firkantet eske, sånn at man smører det på omtrent som smør. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bokormen Skrevet 25. august 2007 #4 Del Skrevet 25. august 2007 Den apertina snack syns jeg er veldig god i salater, på foccaccia eller alene som feks en tapasrett Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Neria Skrevet 26. august 2007 #5 Del Skrevet 26. august 2007 I pastasalater, i grønne salater eller sammen med tomatskiver og tynne skiver av rødløk som en tomatsalat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 26. august 2007 #6 Del Skrevet 26. august 2007 Sammen med tomat og avokoado som en rask og god lunsj. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 26. august 2007 #7 Del Skrevet 26. august 2007 Jeg varierer litt mellom å bruke Apetina fetaost på glass (til salater o.l.) og fetaost i blokker (annet bruk). Jeg bruker det bl.a. til salater, i paier, i omelett, smuldret og blandet med f.eks. loffsmuler og urter og bruker til å panere f.eks. bankede kyllingfileter, i bakverk (spinat- og fetaostboller er kjempegodt), til greskbakte poteter og på pizza for å nevne noe, eller bare som snacks. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
monja Skrevet 26. august 2007 #8 Del Skrevet 26. august 2007 Jeg bruker det stort sett bare til salater. Apetina er den jeg bruker mest, men det spiller egentlig ikke så stor rolle - bare den er i olje. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 26. august 2007 #9 Del Skrevet 26. august 2007 Som garnityr (?) over ovnsstekte rotgrønnsaker. (da smuldrer jeg osten over før grønnsakene går i ovnen. Mer nøyaktig oppskrift: Oppskårne grønnsaker som løk, potet, sellerirot, gulrot, olivenolje (raffinert), hakket hvitløk, timian haes i langpanne eller ildfast form, også har man fetaost oppå. Stekes på 200 grader i ca 45 min. Kan bruke feta i terninger, men sånn i firkantet boks eller blokk kjøpt i løsvekt er lettere å smuldre). Ellers i salater. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 27. august 2007 #10 Del Skrevet 27. august 2007 Som garnityr (?) over ovnsstekte rotgrønnsaker. (da smuldrer jeg osten over før grønnsakene går i ovnen. Mer nøyaktig oppskrift: Oppskårne grønnsaker som løk, potet, sellerirot, gulrot, olivenolje (raffinert), hakket hvitløk, timian haes i langpanne eller ildfast form, også har man fetaost oppå. Stekes på 200 grader i ca 45 min. Kan bruke feta i terninger, men sånn i firkantet boks eller blokk kjøpt i løsvekt er lettere å smuldre). Ellers i salater. Nam! Det skal jeg prøve! Bruker fetaost på brødskiven, over avocado, cherrytomat & basilikum, og så drysser jeg oregano helt på toppen Ellers blander med litt yoghurt naturell og ymse krydder/urter og bruker det som smørepålegg, eller inni grillede chili/jalapeños. Og i salater selvfølgelig! Bruker alltid kjøpt i løsvekt eller blokk firkantet boks. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bokormen Skrevet 27. august 2007 #11 Del Skrevet 27. august 2007 Ellers blander med litt yoghurt naturell og ymse krydder/urter og bruker det som smørepålegg, eller inni grillede chili/jalapeños Inni chili/jalapenos kan absolutt anbefales! Det er også godt inni store olivener o.l., som du får kjøpt i butikken Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Prinsesse på erten Skrevet 28. august 2007 #12 Del Skrevet 28. august 2007 Prøv det sammen med vannmelon, finhakket rødløk, pinjekjerner, mynte og litt god olivenolje. Det er en fantastisk god kombinasjon som kan brukes som en lett lunchrett eller som tilbehør til f.eks. grillet kylling. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 28. august 2007 #13 Del Skrevet 28. august 2007 Jeg bruker fetaost til så mye; (selvsagt) i salater og på brødskiva, men også som fyll i fylte horn, hvor jeg rører kesam jevnt med litt melk, og tilsetter krydder og smakstilsetninger etter forgodtbefinnende. Ellers bruker jeg fetaost på pizza, i pastaretter, og gjerne også som topping på en grønnsaksform jeg pleier å lage, med aubergine, squash, paprika, løk, oliven og cherrytomater. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Enigma* Skrevet 28. august 2007 #14 Del Skrevet 28. august 2007 I tillegg til salater etc. som andre nevner bruker jeg det til pai og i omelett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lady_Sharon Skrevet 28. august 2007 #15 Del Skrevet 28. august 2007 Feta ost er veldig godt i salat. Skjær agurk, tomat og paprika i små terninger. Hiv feta ost oppi med litt av olje mjam. Man kan tilsette litt svart pepper og rømme for smaks variasjon. Bruker også feta i pasta salat og taco Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 28. august 2007 #16 Del Skrevet 28. august 2007 Fetaost er nydelig på hamburger sammen med sprøstekt bacon, salat og tomat Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Enigma* Skrevet 28. august 2007 #17 Del Skrevet 28. august 2007 Fetaost er nydelig på hamburger sammen med sprøstekt bacon, salat og tomat Hmm, det var en ny variant. Den burde kanskje testes til helga. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 28. august 2007 #18 Del Skrevet 28. august 2007 Hmm, det var en ny variant. Den burde kanskje testes til helga. Om du liker blåskimmelost er det også nydelig brukt på samme måten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 29. august 2007 #19 Del Skrevet 29. august 2007 Som garnityr (?) over ovnsstekte rotgrønnsaker. (da smuldrer jeg osten over før grønnsakene går i ovnen. Mer nøyaktig oppskrift: Oppskårne grønnsaker som løk, potet, sellerirot, gulrot, olivenolje (raffinert), hakket hvitløk, timian haes i langpanne eller ildfast form, også har man fetaost oppå. Stekes på 200 grader i ca 45 min. Kan bruke feta i terninger, men sånn i firkantet boks eller blokk kjøpt i løsvekt er lettere å smuldre). Ellers i salater. Kom på da jeg tilfeldigvis fant igjen oppskriften på denne formen at man godt kan steke grønnsakene med 3 dl matfløte også. Men det er en rett som er lett å variere etter smak og tilgang på råvarer Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gard Skrevet 29. august 2007 #20 Del Skrevet 29. august 2007 Hei Jeg pleier å ha feta ost i salater og det gir en deilig smak :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå