gard Skrevet 16. august 2007 #1 Skrevet 16. august 2007 Hei Jeg var i Firenze for noen uker siden og på en restaurant valgte jeg ost til forrett. Jeg fikk noen solide stykker på forskjellige pecorino oster og jeg fikk en skål med et slags syltetøy. Jeg tror aldri jeg har fått dette til ost før men det funket ganske fra...syltetøyet var nemlig både søt og litt spicy. Er dette standard og ha som tilbehør til ost? Jeg tror forresten at jeg har fått tak i dette syltetøyet på Ultra. På glasset står det Pære-Honning-Krydder så jeg gleder meg til jeg skal teste det ut :-)
Gjest Gjest Skrevet 16. august 2007 #2 Skrevet 16. august 2007 Jeg har fått liknende syltetøy til ost i et par sammenhenger, ja - pæremarmelade eller en blanding av fiken og pære, tror jeg. Ganske syrlig smak. Det passer sikkert bedre til visse oster enn andre (og som drikke fikk vi portvin), men akkurat DET vet jeg ikke så mye om
Gjest Gjest Skrevet 16. august 2007 #3 Skrevet 16. august 2007 .. kan jo legge til at ost med portvin naturligvis (?) var dessert og ikke forrett i mitt tilfelle
Gjest Gjest Skrevet 16. august 2007 #4 Skrevet 16. august 2007 Man kan også lage en liten kompot/sirup selv ved å koke 1 dl portvin, 1 dl balsamico, 1 dl sukker og 50 gram rosiner ned til en sirupskonsistens.
onyx Skrevet 16. august 2007 #5 Skrevet 16. august 2007 Det er vel mer chutney enn syltetøy, og er ganske vanlig til ost nedover i Europa selv om jeg aldri har fått det servert til ost på resturant. Sikkert noe lignende som dette http://www.lecker-shop.de/index.php?func=d...p;style=coffee5 , men vanlig chutney fungerer faktisk oså bra. Er også veldig godt til kjøttpålegg etc.
gattissima Skrevet 17. august 2007 #6 Skrevet 17. august 2007 Mange marmelader er nydelig til ost. Selv bruker jeg ofte tomatmarmelade eller chilimarmelade til pecorino.
evilla Skrevet 17. august 2007 #7 Skrevet 17. august 2007 Ja chilimarmelade er kjempegodt til ost. Kan være det var det du fikk. Ellers er også fiken syltetøy veldig godt til.. Jeg tror de har begge deler på ultra
gard Skrevet 17. august 2007 Forfatter #8 Skrevet 17. august 2007 Her er et bilde som viser retten jeg fikk i Firenze. Her kan dere forresten se første del av reisebrevet fra Firenze som går på mat og drikke: http://gardkarlsen.com/eating_drinking_Florence_Italy.htm :-)
Gjest Elfrida Skrevet 18. august 2007 #9 Skrevet 18. august 2007 Du fikk antagelig en eller annen form for Cugna eller Mostarda som er vanlig å servere til ost i Italia. Det er forskjellig ting forskjellige steder, men i bunn og grunn en slags marmelade. Cugna er div. frukt kokt i druejuice, det kan være mørkt og lyst, og noen ganger er det nøtter i. Jeg har ikke sett det i butikker i Norge, men jeg ser at du har fått mange gode forslag til ostetilbehør som kan passe. Her har de visst mostarda: http://www.matcompaniet.no/prodliste.php?kat=3300
Gjest Gjest Skrevet 31. august 2007 #10 Skrevet 31. august 2007 jeg fikk servert blåmuggoster med aprikossyltetøy en gang, og det har blitt en vane. Er ikke alle som liker det, men jeg synes det passer godt med noe litt søtt til litt sterke oster, søte oster derimot....
NullHull Skrevet 31. august 2007 #11 Skrevet 31. august 2007 For skikkelige slikkmunner prøv denne nøtte- og sjokoladerøren til en vellagret ost en gang (Jarlsberg, cheddar e.l.) Til ca 4 pers 1 salte cashewnøtter 25 g mørk sjokolade, gjerne med apelsinsmak 1/2 dl rosiner 2 ss flytende honning 1/2 lime 100 g vellagret ost Grovhakk nøtter og sjokolade og bland med rosiner, honning, limesaft. Skjær osten i f.eks. tynne trekanter, ca 25 g pr porsj, og fordel røren over bitene.
Gjest Elastica Skrevet 31. august 2007 #12 Skrevet 31. august 2007 Blåmuggost og fikensyltetøy eller aprikoschutney. Mmmmm.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå