Bridget Skrevet 27. mai 2007 #1 Skrevet 27. mai 2007 Ei vennine av meg er på utkikk etter vegetarmat som hun kan lage i forholdsvis store porsjoner og fryse. Hun har bursdag snart og jeg tenkte jeg kanskje kunne lage en liten oppskrift-samling til henne. Men jeg spiser heller lite vegetarmat selv og lurte på om noen her kanskje kunne hjelpe meg? Er det noen som har oppskrifter på vegetarmat (hovedsaklig middag) som er egnet til frysing?
Tabris Skrevet 27. mai 2007 #2 Skrevet 27. mai 2007 (endret) - Lage "kjøttkaker" av vegetarfarse - Tomatbaserte sauser til ris og pasta - Gryter (bønnestuing ol.lign.) - Fryse hjemmelaget pizza? Endret 27. mai 2007 av Tabris
Gjest Gjest Skrevet 27. mai 2007 #3 Skrevet 27. mai 2007 linsesuppe er fin å fryse. du finner flere oppskrifter hvis du søker på forumet her. vet ikke om en kan fryse lasagne? det finner du også her.
Gjest Gjest Skrevet 28. mai 2007 #4 Skrevet 28. mai 2007 vegetarpai og veggispizza. Kan variere fyllet etter hva man lker/har tilgjengelig
Bridget Skrevet 29. mai 2007 Forfatter #5 Skrevet 29. mai 2007 Takk skal dere ha - da har jeg jo en liten haug med retter. MEN jeg er veldig usikker på om lasagne kan fryses.. noen som vet?
Tabris Skrevet 29. mai 2007 #6 Skrevet 29. mai 2007 Det tror jeg så absolutt skal gå. Ingrediensene er jo mer eller mindre det samme som i andre pastaretter. Og man kan jo kjøpe lasagne i frysedisken. Det eneste som kan gjøre at det ikke bør fryses for lenge, er kanskje melken...? :klø:
Gjest bada Skrevet 29. mai 2007 #7 Skrevet 29. mai 2007 Det tror jeg så absolutt skal gå. Ingrediensene er jo mer eller mindre det samme som i andre pastaretter. Og man kan jo kjøpe lasagne i frysedisken. Enig, lasagne egner seg veldig godt for frysing - enten den er laget med eller uten kjøtt!
Gjest Gjest Skrevet 29. mai 2007 #8 Skrevet 29. mai 2007 Mange supper er gode å fryse; linsesuppe er allerede nevnt, ellers er Jamies kikert- og purresuppe fin å fryse. Og bortsj (håper jeg, har i hvert fall en porsjon i frysern). Tja, egentlig de fleste vegetarsupper - uten kjøtt og evt melk/mye fett er de enda safere enn andre supper. Fiskesuppe går bra for de som spiser sånt, men har kortere holdbarhet. Er ikke vegetarianer, men når vi lager vegetariske supper til middag pleier jeg å servere bakverk til; foccacia, rundstykker, hjemmebakt brød, nanbrød e.l. Dette kan jo også fryses
~white lady~ Skrevet 3. juni 2007 #10 Skrevet 3. juni 2007 Vi pleier å lage vårruller fra bunnen av, og fryse dem. Enkelt å ta opp og varme hvis man er litt sulten. Ellers så handler vi en del på helsekostbutikker, og der er det greit utvalg av vegetarpølser, vegetarburgere osv. som kan ligge lenge i fryseren. Mye indisk mat er jo vegetarisk, bl.annet chana masala som består av kikerter. Nå ble jeg sulten, gitt!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå