Chelsea Skrevet 24. mai 2007 #1 Skrevet 24. mai 2007 Couscous har jeg kun smakt borte og opplever det som ganske så tørt, bulgur tror jeg ikke jeg har smakt. Men det hadde vært spennende å prøvd det som tilbehør. Noen som har oppskrifter på gode retter? Har sett at det finnes couscous som er ferdig krydret i pakken (f.eks. med provencekrydder eller soltørkede tomater), noen som har prøvd disse? Bulgur tror jeg at jeg ikke har sett i vanlige butikker, eller? Som dere skjønner er jeg litt grønn på akkurat dette og trenger litt hjelp.
Gjest bada Skrevet 24. mai 2007 #2 Skrevet 24. mai 2007 Her er to tråder om couscous: http://forum.kvinneguiden.no/index.php?sho...amp;hl=couscous http://forum.kvinneguiden.no/index.php?sho...amp;hl=couscous
Gjest Gjest_lillenissen_* Skrevet 29. mai 2007 #3 Skrevet 29. mai 2007 Her er en dansk side med massevis av bulguroppskrifter. Jeg vil tro man kan få det i en butikk med stort utvalg. http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/katag...r-3.php?id=1070 Har prøvd bulgur selv som tilbehør, og jeg synes det er utmerket! Couscous har jeg kun smakt borte og opplever det som ganske så tørt, bulgur tror jeg ikke jeg har smakt. Men det hadde vært spennende å prøvd det som tilbehør. Noen som har oppskrifter på gode retter? Har sett at det finnes couscous som er ferdig krydret i pakken (f.eks. med provencekrydder eller soltørkede tomater), noen som har prøvd disse? Bulgur tror jeg at jeg ikke har sett i vanlige butikker, eller? Som dere skjønner er jeg litt grønn på akkurat dette og trenger litt hjelp.
Gjest Stunned Skrevet 9. juni 2007 #4 Skrevet 9. juni 2007 Jeg elsker bulgur som man får den servert på tyrkiske restauranter. Oransje, servert med salat, pita og tsatsiki. Surrer først ca 2 ts tomatpure i smaksnøytral olje. Den skal ikke bli brent men får en litt stekt smak. Så tilsetter jeg krydder (paprikapulver, pepper, oregano, kummin... ) og litt sukker, og surrer litt til. Så har jeg i tørr bulgur ca 3 dl, og surrer litt til. Spe med vann og ha i en buljongterning. La det putre i ca 20 min til bulguren er ferdig. Ha i mer vann etter hvert. Smak til! Nam! Smaker godt til grillmat f.eks
Gjest Gjest Skrevet 9. juni 2007 #5 Skrevet 9. juni 2007 Jeg synes couscous er kjempegodt til grytemat - hvis man passer på at det blir nok saus/kraft trekker couscousen til seg dette og blir ikke tørr i det hele tatt. I salater er min lille erfaring at det kan bli vel tørt, men det går helt sikkert an å få den god da også
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå