Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er et forrettmenneske, må alltid ha forrett på restaurant eller middagsselskaper hjemme.

Hva er din favoritt? Gjerne med oppskrift. :)

Skrevet (endret)

Liker best smårettfat jeg, litt spekeskinke, godt brød, aioli, balsamico og olivenolje til dypping osv.

Eller a la oppsatsen på Hard Rock, med litt løkringer, kyllingvinger osv.

Edit: Stygg orddelingsfeil ;)

Endret av Scheherazade
Skrevet

Jeg er også veldig glad i forrett. :sikle:

Om det står kamskjell på en meny er det stor sjanse for at jeg velger akkurat dét, eller andre typer skjell. Paté er også en super forrett.

Hjemme lager jeg ofte kamskjell til forrett slik:

Skjær litt gulrot og purre i tynne strimler (julienne). Surr i smør til de mykner litt, ha på en liten fløteskvett, salt og pepper og kok opp. Krydre kamskjell og stek dem lett (men på ganske høy varme slikt at de får fin skorpe). Legg en god skje av grønnsak- og fløteblandingen på en tallerken pr. pers., topp med kamskjell og press en liten skvett sitron eller lime over.

Ellers er dette en klassiker hjemme hos oss.:)

Skrevet

Jeg er ikke noe stort forrett-menneske, men syntes det var godt da jeg laget en enkel forrett til en dag jeg ville lage goood middag til min kjære i fjor sommer.

Det var enkelt og greit en "minipastasalat", der jeg hadde finskåret salat i små biter, brukte cherrytomater for at det skulle bli fine, små tomatbåter, brukte makaroni og skinke i smååå biter.

for meg som ikke liker reker var dette en langt mer fristende løsning enn "rekesalat2 som jeg ellers har blitt servert av og til...

Skrevet

Jeg synes at langstekte tomater er godt. Man deler en tomat i to, legger oppå olivenolje, hvitløk og oregano på snittflaten og steker dem på 160 grader i et par timer. Dette serveres på en liten toast som er gnidd inn med hvitløk...litt ricotta og et basilikumblad på toppen så har man en veldig god forrett :-)

Skrevet

Hjemmelaget: Lettstekte asparges (gjerne mini) med cashewnøtter og maldonsalt...

Ute: Løkringer, hvitløksmarinerte reker, kamskjell, vårrull, alt avhengig av hva slags restaurant man er på

Skrevet

Gard sin forrett brukes mye i mitt hjem. I tillegg så lager vi (les: mannen) halve avakadoer (1 hel pr. pers.) hvor det fylles rømme og sort kaviar (lodderogn) der hvor steinen har ligget (jo større topp jo bedre).

Skrevet

Hel asparges i smørsaus. :sikle:

Skrevet

Scampi lett woket med sweet chilisaus, servert på en seng av ruccola.

Skrevet

Noen av mine forrettfavoritter, litt avhengig av hvor jeg er og hva jeg skal ha til hovedrett:

- gravlaks med sennepsaus

- mozerella og tomat salat

- carpaccio

- krepsehaler, gjerne i en liten salat

- sprø asparges med parmaskinke

Skrevet

Den beste (og enkleste!) forretten jeg kan få er rett og slett en skikkelig god skinke og melon. Nam! :)

Skrevet

ute på kinarestauranter bestiller jeg alltid vårrull eller sterk suppe.

Skrevet

Reker og avokado blandet med rømme. Serveres i halve avokadoskall, og ser bra ut og smaker godt med et dryss svart pepper over. Veldig godt og friskt :)

Skrevet

Hvitløks-snegler med godt brød til! Nam! :)

Gjest silkesvarten
Skrevet
Hvitløks-snegler med godt brød til! Nam! :)

snegler? æsj

Skrevet

Til en finere middag ville jeg f.eks. servert andebryst i skiver (gjerne røkt) med rødløkskompott (masse rødløk, surr i smør til det blir mykt, ha i en et par skjeer med brunt sukker så det karamelliseres, deretter en god halvflaske rødvin og en god slump balsamico - la det stå og putre i en time eller to).

En mye enklere men veldig god forrett er kokte asparges med parmaskinke og skiver av fersk parmesan

:sikle:

Skrevet

Bruschetta med tomat,basilikum og hvitløk over

Skrevet
Hvitløks-snegler med godt brød til! Nam! :)

:Nikke: Det er bare snadder og noe av det beste jeg vet. Blåskjell med aïoli er et annet alternativ til en god forrett, det samme er froskelår med en enkel tomatsaus.

snegler?  æsj

Det er bare så utrolig lite voksent å kommentere mat andre liker på den måten der!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...