Gjest Mayamor Skrevet 14. desember 2006 #1 Skrevet 14. desember 2006 Noen som har oppskrift på deilige fugde? Slike som smelter på tungen? Uten sjokolade, nøtter, marshmellows eller annet som jeg ikke vil ha der... Med fløte og masse kalorier. Anyone?
Chassi Skrevet 15. desember 2006 #2 Skrevet 15. desember 2006 (endret) Hva med denne? (Mandlene kan du jo bare kutte ut da) Fudge er såååå godt Endret 15. desember 2006 av Chassi
Gjest Mayamor Skrevet 19. desember 2006 #3 Skrevet 19. desember 2006 Tusen takk - skal utprøves og jeg lover å gi tilbakemelding...
Gjest niomi Skrevet 19. desember 2006 #4 Skrevet 19. desember 2006 Pøh, det er ikke fugde. Det er vanlige myek karameller!
Gjest Mayamor Skrevet 19. desember 2006 #5 Skrevet 19. desember 2006 Har lett på internett etter oppskrift og prøvd noen, men de blir bare harde... Noen som har prøvd den oppskriften over? Eller har en annen?
Gjest Mayamor Skrevet 21. desember 2006 #6 Skrevet 21. desember 2006 Karamellene ble gode de - men det ble karameller... Ingen som har oppskrift på FUGDE...?
Ginen Skrevet 21. desember 2006 #7 Skrevet 21. desember 2006 .... Hva er forskjellen på fudge og karameller? *løper ut av tråden i skam*
Gjest Lanyah Skrevet 21. desember 2006 #8 Skrevet 21. desember 2006 Fudge er sånne bløte (ikke harde) og ikke klissete. Karameller er jo harde og klissete, tror jeg!
Aster Skrevet 21. desember 2006 #9 Skrevet 21. desember 2006 Denne oppskrifta bruker jeg, og det blir kjempegod fudge: Fudge 50 g margarin 450 g sukker 3 dl fløte 1 1/2 dl helmelk 3 ss vann (eller smak som f.eks brandy, kaffe etc) Om ønskelig kan fudgen tilsettes forskjellig smak. Her følger tre forslag: 225 g melk- eller kokesjokolade 115 g hakkede mandler, hasselnøtter, valnøtter el.lign 115 g kandisert frukt (kirsebær, appelsinskall, dadler el.lign) Fremgangsmåte; 1. Smør en ikke alt for stor firkantet form, min 20 cm. dyp. 2. Ha sukker, fløte, smør, melk og vann (smak) i en tykkbunnet kjele. 3. Varm opp under svak varme. Rør av og til. 4. Massen bringes til kokepunktet og kokes videre til massen kan formes til en kule i kaldt vann. Rør av og til under kokingen for å forhindre at massen svir seg. 5. For sjokoladefudge tilsettes sjokoladen på dette stadiet. Ta kjelen av platen og rør inn hakket sjokolade. Rør så kraftig. For nøtter/ kandisert frukt: Trekk kjelen av platen og tilsett. Rør kraftig til massen tykner litt. 6. Helles i den smurte forma. Settes kjølig til massen har stivnet helt. Når fudgemassen er helt stivnet has den ut av forma og skjæres i firkanter med en skarp kniv. Blir mykt, godt og "porøst"..
Gjest Mayamor Skrevet 22. desember 2006 #10 Skrevet 22. desember 2006 Tusen takk for oppskrift. Skal komme med tilbakemelding.
Gjest Gjest Skrevet 15. desember 2007 #11 Skrevet 15. desember 2007 Tusen takk for oppskrift. Skal komme med tilbakemelding. ja, kommer det tilbakemelding snart!? *har lyst å prøve meg på fudge*
Gjest nextlife Skrevet 15. desember 2007 #12 Skrevet 15. desember 2007 Denne oppskrifta bruker jeg, og det blir kjempegod fudge: Fudge 50 g margarin 450 g sukker 3 dl fløte 1 1/2 dl helmelk 3 ss vann (eller smak som f.eks brandy, kaffe etc) <span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Om ønskelig kan fudgen tilsettes forskjellig smak. Her følger tre forslag: 225 g melk- eller kokesjokolade 115 g hakkede mandler, hasselnøtter, valnøtter el.lign 115 g kandisert frukt (kirsebær, appelsinskall, dadler el.lign)</span> Fremgangsmåte; 1. Smør en ikke alt for stor firkantet form, min 20 cm. dyp. 2. Ha sukker, fløte, smør, melk og vann (smak) i en tykkbunnet kjele. 3. Varm opp under svak varme. Rør av og til. 4. Massen bringes til kokepunktet og kokes videre til massen kan formes til en kule i kaldt vann. Rør av og til under kokingen for å forhindre at massen svir seg. <span style='font-size:8pt;line-height:100%'>5. For sjokoladefudge tilsettes sjokoladen på dette stadiet. Ta kjelen av platen og rør inn hakket sjokolade. Rør så kraftig. For nøtter/ kandisert frukt: Trekk kjelen av platen og tilsett. Rør kraftig til massen tykner litt.</span> 6. Helles i den smurte forma. Settes kjølig til massen har stivnet helt. Når fudgemassen er helt stivnet has den ut av forma og skjæres i firkanter med en skarp kniv. Blir mykt, godt og "porøst".. Jeg signerer denne oppskrifta, prøvde den for et par dager siden, og det ble skikkelig"smelte i munnen-fudge" Lagde dobbel porsjon, og hadde sjokolade i halvparten,-kjempegodt.
Supraspinatus Skrevet 16. desember 2007 #13 Skrevet 16. desember 2007 Denne oppskrifta bruker jeg, og det blir kjempegod fudge: Fudge 50 g margarin 450 g sukker 3 dl fløte 1 1/2 dl helmelk 3 ss vann (eller smak som f.eks brandy, kaffe etc) <span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Om ønskelig kan fudgen tilsettes forskjellig smak. Her følger tre forslag: 225 g melk- eller kokesjokolade 115 g hakkede mandler, hasselnøtter, valnøtter el.lign 115 g kandisert frukt (kirsebær, appelsinskall, dadler el.lign)</span> Fremgangsmåte; 1. Smør en ikke alt for stor firkantet form, min 20 cm. dyp. 2. Ha sukker, fløte, smør, melk og vann (smak) i en tykkbunnet kjele. 3. Varm opp under svak varme. Rør av og til. 4. Massen bringes til kokepunktet og kokes videre til massen kan formes til en kule i kaldt vann. Rør av og til under kokingen for å forhindre at massen svir seg. <span style='font-size:8pt;line-height:100%'>5. For sjokoladefudge tilsettes sjokoladen på dette stadiet. Ta kjelen av platen og rør inn hakket sjokolade. Rør så kraftig. For nøtter/ kandisert frukt: Trekk kjelen av platen og tilsett. Rør kraftig til massen tykner litt.</span> 6. Helles i den smurte forma. Settes kjølig til massen har stivnet helt. Når fudgemassen er helt stivnet has den ut av forma og skjæres i firkanter med en skarp kniv. Blir mykt, godt og "porøst".. Mulig jeg er dum, eller veldig kverulant, men hvorfor må formen være 20cm dyp? De dypeste formene jeg har (brødformer) er kanskje en 8-10cm dype.
Gjest nextlife Skrevet 16. desember 2007 #14 Skrevet 16. desember 2007 Mulig jeg er dum, eller veldig kverulant, men hvorfor må formen være 20cm dyp? De dypeste formene jeg har (brødformer) er kanskje en 8-10cm dype. Det der stusset jeg også på, men hadde det i brødforma, og det funket som bare det
Toblerone Skrevet 16. desember 2007 #15 Skrevet 16. desember 2007 Er det noen som vet ca hvor lenge de må koke? *utålmodig*
Gjest Gjest Skrevet 16. desember 2007 #16 Skrevet 16. desember 2007 jeg har bare lettmelk eller skummet melk. går det bra? evt kutte vannet?
*Pepperkake* Skrevet 16. desember 2007 #17 Skrevet 16. desember 2007 jeg har bare lettmelk eller skummet melk. går det bra? evt kutte vannet? Jeg tror kanskje jeg heller hadde forsøkt med litt mer fløte. Bytt en halv dl melk med fløte for eksempel
Toblerone Skrevet 16. desember 2007 #18 Skrevet 16. desember 2007 Er det noen som vet ca hvor lenge de må koke? *utålmodig* Om flere skulle lure da, så kokte mine i ca 2 timer. Og jeg må nok lage de en gang til Delvis fordi de kan bli litt mer perfekte, og delvis fordi de er så gode at de neppe holder til jul
Gjest Gjest_Meg_* Skrevet 16. desember 2007 #19 Skrevet 16. desember 2007 Så rart at dere fikk det til bra! Vi gjorde alt etter oppskriften og kokte i nesten 3 timer. Ble aldri noe tykkere Noen tips kanskje?
Gjest Gjest Skrevet 16. desember 2007 #20 Skrevet 16. desember 2007 oi, oi, 2-3 timer!! vet ikke om jeg gidder da, altså.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå