Gå til innhold

Fugde


Gjest Augustina

Anbefalte innlegg

Skrevet

:sjenert: Noen som har oppskrift på deilige fugde?

Slike som smelter på tungen? :sikle:

Uten sjokolade, nøtter, marshmellows eller annet som jeg ikke vil ha der...

Med fløte og masse kalorier.

Anyone? :sjarmor:

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Hva med denne? (Mandlene kan du jo bare kutte ut da) :)

Fudge er såååå godt :sikle:

Endret av Chassi
Skrevet

Tusen takk - skal utprøves og jeg lover å gi tilbakemelding... :hoppe:

Skrevet

Pøh, det er ikke fugde. Det er vanlige myek karameller!

Skrevet
:sjenert: Har lett på internett etter oppskrift og prøvd noen, men de blir bare harde... Noen som har prøvd den oppskriften over? Eller har en annen? :)
Skrevet

Karamellene ble gode de - men det ble karameller... :sjenert:

Ingen som har oppskrift på FUGDE...?

Skrevet

.... Hva er forskjellen på fudge og karameller? :sjenert:

*løper ut av tråden i skam*

Skrevet

Fudge er sånne bløte (ikke harde) og ikke klissete. Karameller er jo harde og klissete, tror jeg! ;)

Skrevet

Denne oppskrifta bruker jeg, og det blir kjempegod fudge:

Fudge

50 g margarin

450 g sukker

3 dl fløte

1 1/2 dl helmelk

3 ss vann (eller smak som f.eks brandy, kaffe etc)

Om ønskelig kan fudgen tilsettes forskjellig smak.

Her følger tre forslag:

225 g melk- eller kokesjokolade

115 g hakkede mandler, hasselnøtter, valnøtter el.lign

115 g kandisert frukt (kirsebær, appelsinskall, dadler el.lign)

Fremgangsmåte;

1. Smør en ikke alt for stor firkantet form, min 20 cm. dyp.

2. Ha sukker, fløte, smør, melk og vann (smak) i en tykkbunnet kjele.

3. Varm opp under svak varme. Rør av og til.

4. Massen bringes til kokepunktet og kokes videre til massen kan formes til en kule i kaldt vann. Rør av og til under kokingen for å forhindre at massen svir seg.

5. For sjokoladefudge tilsettes sjokoladen på dette stadiet. Ta kjelen av platen og rør inn hakket sjokolade. Rør så kraftig. For nøtter/ kandisert frukt: Trekk kjelen av platen og tilsett. Rør kraftig til massen tykner litt.

6. Helles i den smurte forma. Settes kjølig til massen har stivnet helt. Når fudgemassen er helt stivnet has den ut av forma og skjæres i firkanter med en skarp kniv.

Blir mykt, godt og "porøst"..

Skrevet

Tusen takk for oppskrift.

Skal komme med tilbakemelding. :)

  • 11 måneder senere...
Skrevet
Tusen takk for oppskrift.

Skal komme med tilbakemelding. :)

ja, kommer det tilbakemelding snart!? :)

*har lyst å prøve meg på fudge*

Gjest nextlife
Skrevet
Denne oppskrifta bruker jeg, og det blir kjempegod fudge:

Fudge

50 g margarin

450 g sukker

3 dl fløte

1 1/2 dl helmelk

3 ss vann (eller smak som f.eks brandy, kaffe etc)

<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Om ønskelig kan fudgen tilsettes forskjellig smak.

Her følger tre forslag:

225 g melk- eller kokesjokolade

115 g hakkede mandler, hasselnøtter, valnøtter el.lign

115 g kandisert frukt (kirsebær, appelsinskall, dadler el.lign)</span>

Fremgangsmåte;

1. Smør en ikke alt for stor firkantet form, min 20 cm. dyp.

2. Ha sukker, fløte, smør, melk og vann (smak) i en tykkbunnet kjele.

3. Varm opp under svak varme. Rør av og til.

4. Massen bringes til kokepunktet og kokes videre til massen kan formes til en kule i kaldt vann. Rør av og til under kokingen for å forhindre at massen svir seg.

<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>5. For sjokoladefudge tilsettes sjokoladen på dette stadiet. Ta kjelen av platen og rør inn hakket sjokolade. Rør så kraftig. For nøtter/ kandisert frukt: Trekk kjelen av platen og tilsett. Rør kraftig til massen tykner litt.</span>

6. Helles i den smurte forma. Settes kjølig til massen har stivnet helt. Når fudgemassen er helt stivnet has den ut av forma og skjæres i firkanter med en skarp kniv.

Blir mykt, godt og "porøst"..

Jeg signerer denne oppskrifta, prøvde den for et par dager siden, og det ble skikkelig"smelte i munnen-fudge"

Lagde dobbel porsjon, og hadde sjokolade i halvparten,-kjempegodt.

Skrevet
Denne oppskrifta bruker jeg, og det blir kjempegod fudge:

Fudge

50 g margarin

450 g sukker

3 dl fløte

1 1/2 dl helmelk

3 ss vann (eller smak som f.eks brandy, kaffe etc)

<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>Om ønskelig kan fudgen tilsettes forskjellig smak.

Her følger tre forslag:

225 g melk- eller kokesjokolade

115 g hakkede mandler, hasselnøtter, valnøtter el.lign

115 g kandisert frukt (kirsebær, appelsinskall, dadler el.lign)</span>

Fremgangsmåte;

1. Smør en ikke alt for stor firkantet form, min 20 cm. dyp.

2. Ha sukker, fløte, smør, melk og vann (smak) i en tykkbunnet kjele.

3. Varm opp under svak varme. Rør av og til.

4. Massen bringes til kokepunktet og kokes videre til massen kan formes til en kule i kaldt vann. Rør av og til under kokingen for å forhindre at massen svir seg.

<span style='font-size:8pt;line-height:100%'>5. For sjokoladefudge tilsettes sjokoladen på dette stadiet. Ta kjelen av platen og rør inn hakket sjokolade. Rør så kraftig. For nøtter/ kandisert frukt: Trekk kjelen av platen og tilsett. Rør kraftig til massen tykner litt.</span>

6. Helles i den smurte forma. Settes kjølig til massen har stivnet helt. Når fudgemassen er helt stivnet has den ut av forma og skjæres i firkanter med en skarp kniv.

Blir mykt, godt og "porøst"..

Mulig jeg er dum, eller veldig kverulant, men hvorfor må formen være 20cm dyp? De dypeste formene jeg har (brødformer) er kanskje en 8-10cm dype.

Gjest nextlife
Skrevet
Mulig jeg er dum, eller veldig kverulant, men hvorfor må formen være 20cm dyp? De dypeste formene jeg har (brødformer) er kanskje en 8-10cm dype.

Det der stusset jeg også på, men hadde det i brødforma, og det funket som bare det :jepp:

Skrevet

Er det noen som vet ca hvor lenge de må koke?

*utålmodig* :sjenert:

Skrevet

jeg har bare lettmelk eller skummet melk. går det bra? evt kutte vannet?

Skrevet
jeg har bare lettmelk eller skummet melk. går det bra? evt kutte vannet?

Jeg tror kanskje jeg heller hadde forsøkt med litt mer fløte. Bytt en halv dl melk med fløte for eksempel

Skrevet
Er det noen som vet ca hvor lenge de må koke?

*utålmodig* :sjenert:

Om flere skulle lure da, så kokte mine i ca 2 timer.

Og jeg må nok lage de en gang til :fnise: Delvis fordi de kan bli litt mer perfekte, og delvis fordi de er så gode at de neppe holder til jul :sjenert:

Gjest Gjest_Meg_*
Skrevet

Så rart at dere fikk det til bra! Vi gjorde alt etter oppskriften og kokte i nesten 3 timer. Ble aldri noe tykkere Noen tips kanskje?

Skrevet

oi, oi, 2-3 timer!! vet ikke om jeg gidder da, altså. :tristbla:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...