Jump to content
Sign in to follow this  
Guest helt nybegynner

Hvor lang koketid på poteter?

Recommended Posts

Guest helt nybegynner

Jepp, jeg er helt ny når det gjelder matlaging og er vant til å koke ris. Hvor lenge skal jeg koke en middels stor potet egentlig?=) Og jeg burde vel koke opp vannet og så putte poteten oppi?

Tusen takk for hjelp ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Azi

Du kan putte dem oppi før du har kokt vannet også. Sånn ca 20-30 min tar det å koke poteter! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Gjest

Legg potetene i kaldt vann og en anelse salt så de nesten dekkes. Kok opp, og kok så på svak-middels varme så det småputrer i en halvtime-tre kvarter (kan ta opptil en time om poteten er stor). Sjekk om de er gjennomkokte ved å stikke f.eks. en gaffel i dem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Saeria

Normale poteter tar ca en halvtime. Da har en lagt de i gryta med vann. Er de skrelt så hiver du i litt salt i vannet også.

Sjekk potetene etter ca. 20-25 min. Stikk en kniv i de, og når de er ferdige vil de ikke føles harde. Dessuten når du stikker kniven i poteten og løfter den litt opp av vannet vil den skli elegant av når de er ferdige.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Gjesta

Hvorfor bruker dere salt i vannet? Det har jeg aldri hørt om...

Share this post


Link to post
Share on other sites
MAcy

Jeg bruker å kutte potetene i to og da slipper jeg unna med 20-30 min, har litt salt i men bare om jeg har gulerøtter i sammen med potetene. Da har jeg ørlite gran salt og sukker oppi. Synes det setter en ekstra gos smak i gulerøttene. Men salt i potetene er nok helt vanslig hvertfall her hvor jeg kommer fra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

skrue

Siden det er en nybegynner som spør så kan jeg nevne at jeg synes det er en fordel å beregne litt tid slik at potetene får hvile litt etter kokingen (10-15 min). Synes de blir best da.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Saeria
Hvorfor bruker dere salt i vannet? Det har jeg aldri hørt om...

Det har vel noe med osmose å gjøre. Saltet trekker vel ut litt av vannet i potetene, og så får potetene en god saltsmak. Ikke mye altså, men bittelitt.

Det funker ikke når skallet er på da.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Gjest
Jepp, jeg er helt ny når det gjelder matlaging og er vant til å koke ris. Hvor lenge skal jeg koke en middels stor potet egentlig?=) Og jeg burde vel koke opp vannet og så putte poteten oppi?

Tusen takk for hjelp ;)

det spørs jo hvilke sort potet det er. Noen trenger lang tid,mens andre trenger mindre tid. Kjenn med en kniv etter ca 20 min om den slipper. er de små kan det jo gå kortere tid,men er de store tar det lang tid.

mandelptet tar eks ca 8 min

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Gjest
Jepp, jeg er helt ny når det gjelder matlaging og er vant til å koke ris. Hvor lenge skal jeg koke en middels stor potet egentlig?=) Og jeg burde vel koke opp vannet og så putte poteten oppi?

Tusen takk for hjelp ;)

Husk dampingen etter de er kokt

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ungkar

Genial tråd! Jeg er en 36 år gammel ungkar som trengte dette. Takk :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Gjest
Det har vel noe med osmose å gjøre. Saltet trekker vel ut litt av vannet i potetene, og så får potetene en god saltsmak. Ikke mye altså, men bittelitt.

Det funker ikke når skallet er på da.

Det er unødvendig å salte poteter. De skal heller ikke saltes. Dette er noe de gjorde før i tiden, og som vi har tatt etter.

når potetene er kokt, så slår du av vannet, sett tilbake på platen og rist i pannen, slik damper du de. (blir tørre)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Guest Gjest
Det er unødvendig å salte poteter. De skal heller ikke saltes. Dette er noe de gjorde før i tiden, og som vi har tatt etter.

når potetene er kokt, så slår du av vannet, sett tilbake på platen og rist i pannen, slik damper du de. (blir tørre)

Det er ikke unødvendig hvis man synes det er godt. Dessuten koker de ikke så lett i stykker om det er salt i vannet. De blir også seigere, så om de skal brukes til mos bør det ikke saltes, men skal de spises hele er det godt med salt i vannet. Også når de kokes med skall, i alle fall om man (som meg) spiser skallet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Gjest_anonym_*

går på mat og resturang og har blitt bekjent med en del kokker og alle disse bruker salt i vannet med untak av når de lager potetstappe.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gomp

Husker bestemor alltid laget poteter med salt og dill(?) i vannet.. De var så gode at jeg kunne spise meg mett på bare poteter! ..

Forsøkt å få det til selv, men får ikke samme smaken.

Men i dag har jeg vert i hagen og plukket potet, rett fra jorden! :D Er så fine i skallet, at de etes med skall på. Så tester nå å koke dem som dere sier i tråden her, med salt.. Og jeg eter jo alltid potet med skallet på, er jo der næringen sitter?!? ..

Uansett ville jeg bare takke for alle bidragene i denne tråden! Passer utmerket for en som meg.. :D (Driver å får på plass kjøkken i lieligheten, og har lev uten i mange år nå. Så må lære meg alt fra bunn av, .. Selv det å koke potet, var jeg helt grønn på!) ;)

Men en ting jeg fortsatt stusser litt på er dette med damping..

Er det bare å slå av vannet, og så sette den på plata igjen, og "steike" de litt, i kjelen, på en måte? Er litt redd for å ødelegge eller brenne kjelen også. Mulig det er en sånn "nonstick" kjele..

Edited by Gomp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...