Jump to content
Sign in to follow this  
Malie

Ovnsbakt hel laks

Recommended Posts

Malie

Skal steke en hel laks i morgen, har aldri gjort det før, bare stekt små fileter.

Noen som har noen gode tips / oppskrifter?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Arkana

Legg laksen på et stort stykke aluminiumsfolie, smør innsiden med litt smør, dryss med salt og pepper og fyll med skivet løk, laurbærblad og fersk estragon. Smør utsiden også med smør. Pakk i folie og bak i ovn ved 130 grader i 2½ time (du kan også øke temperaturen til 180-200 grader og bake den i 30-40 minutter, avhengig av størrelsen). Server med hjemmelaget urtemajones, nypoteter og de grønnsakene du måtte ønske. Fennikel og dill er også godt å fylle i laksen.

Annet forslag: fyll laksen med en blanding av loffsmuler stekt gylne i smør, hakkede hasselnøtter, pesto, salt og pepper. Server med potetmos smaksatt med sennep.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Krista83

Selv pleier jeg ikke å legge så veldig mye inni laksen, men krydrer med salt og sitronpepper.

Som tilbehør har jeg poteter, rømme, agurksalat og raspede gullerøtter..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest piaf

Når jeg baker laks (og forsåvidt også annen fisk) liker jeg å bruke sitronskiver.

Oppskrift fra Good Food Magazine (Gordon Ramsey):

Laksen skrapes fri for skjell, skylles og tørkes. Skjær evt snitt i skinnet. Gni hele fisken inn med salt, pepper og olivenolje. Fyll laksen med 3 hele sitroner i skiver, laurbærblad, friske urter (rosmarin, basilikum, timian. salvie, persille), 2-3 stilker sitrongress og 1 hel hvitløk delt i to. Ha evt litt av urtene på folien, legg fisken på, ha sitronskiver, salt, pepper, 5-6 hele stjerneanis og litt olivenolje over fisken. Pakk inn og bak ved 190 grader i 30-35 min.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Elbereth

Når jeg ovnsbaker laks, pleier jeg å saltbake den. Jeg legger den på aluminiumsfolie eller bakepapir i ovnspanna, fyller med sjalottløk, sitron og fersk dill. Så dekker jeg oversiden av laksen med grovt eller fint salt og steker ved 150 grader i ca 45 min, litt avhengig av størrelse. Når lakssen er ferdig, er det enkelt å bare vippe skinnet av (det blir hardt pga saltet) og dele opp i serveringsstykker. Jeg serverer med kokte poteter og hollandaisesaus. Grønnsaker: Gulrøtter, dampede sukkererter eller annet som ser fristende ut akkurat da

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Elfrida

Jeg syns det blir veldig godt å bruke en masse friske urter. Kjøp for eksempel en stor bunt med dill, og fyll både inni og rundt fisken før du pakker den i folie. Stek til den bare såvidt er gjennomstekt.

Det er også kjempegodt med pesto og basilikum. Pestoen kan du ta i en hurtigmikser og blande ned litt feta eller kremost, og du får en deilig saus å ha enten inni fisken eller ved siden av.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...