AnonymBruker Skrevet onsdag kl. 19:07 #1 Skrevet onsdag kl. 19:07 I min familie hat man alltid spist urøkt pinnekjøtt. Pinnekjøtt skal ikke smake wienerpølse pleide mor mi å si så sånn har det alltid vært hos meg og mine og sånn skal det fortsette å være unnatt i år. I år kommer svigerfar Første dag. Han bor på Kypros så det er en aldri så liten "begivenhet" 🤭 Det viser seg at svigerfar alltid har spist røkt pinnekjøtt, så hvis jeg serverer det jeg kan blir det feil, det er det gitt klar beskjed om. Vil gjerne servere "the very best" så jeg spør dere som pleier å spise røkt pinnekjøtt til Jul: Hvor hardt skal kjøttet stekes før jeg legger det til kok? Anonymkode: 758fd...6d2
AnonymBruker Skrevet onsdag kl. 19:09 #2 Skrevet onsdag kl. 19:09 Lag begge utgaver. Det er mulig. Skal vel forberedes likt urøkt, ikke stekes før damping. Anonymkode: d9f32...23a 2
AnonymBruker Skrevet onsdag kl. 19:09 #3 Skrevet onsdag kl. 19:09 Stekes? Vi damper det på samme måte som vanlig salt pinnekjøtt. Blir skikkelig mørt og godt. Anonymkode: 7fa28...5dd 6 1
Stormur Skrevet onsdag kl. 19:16 #4 Skrevet onsdag kl. 19:16 Vi har konvertert til røykt. Tilbered på same måte som urøykt: vatne ut dampe på bjørkepinner eller einer kort tid innom grillen i steikovn (typ 2 min) Pass på å skaffe ekte røykt- og ikkje «røykaroma». 3
AnonymBruker Skrevet onsdag kl. 19:21 #5 Skrevet onsdag kl. 19:21 AnonymBruker skrev (14 minutter siden): I min familie hat man alltid spist urøkt pinnekjøtt. Pinnekjøtt skal ikke smake wienerpølse pleide mor mi å si så sånn har det alltid vært hos meg og mine og sånn skal det fortsette å være unnatt i år. I år kommer svigerfar Første dag. Han bor på Kypros så det er en aldri så liten "begivenhet" 🤭 Det viser seg at svigerfar alltid har spist røkt pinnekjøtt, så hvis jeg serverer det jeg kan blir det feil, det er det gitt klar beskjed om. Vil gjerne servere "the very best" så jeg spør dere som pleier å spise røkt pinnekjøtt til Jul: Hvor hardt skal kjøttet stekes før jeg legger det til kok? Anonymkode: 758fd...6d2 Om pinnekjøttet ditt smaker wienerpølse, har du gjort noe galt... Anonymkode: daa2d...1d1 8 1
AnonymBruker Skrevet onsdag kl. 19:35 #6 Skrevet onsdag kl. 19:35 Stekes? Anonymkode: a922d...89b 2 1
AnonymBruker Skrevet onsdag kl. 19:37 #7 Skrevet onsdag kl. 19:37 Aldri stekt, lages helt likt som urøkt Anonymkode: c822e...843 3
AnonymBruker Skrevet onsdag kl. 19:38 #8 Skrevet onsdag kl. 19:38 Pinnekjøtt skal da ikke stekes før koking. Røkt, urøkt, omtrent samme koking. Jeg ville brukt to gryter, for røkt er jo ikke noe godt. Anonymkode: 8ee24...6fd 3 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 08:22 #9 Skrevet torsdag kl. 08:22 Overlat det til samboer/ektefelle som vel må vite hvordan pinnekjøttet til svigerfar skal lages? Anonymkode: 7917c...675 2 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 11:54 #10 Skrevet torsdag kl. 11:54 Wienerpølse? Det smakte sigar😅 Anonymkode: 88212...4f7
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 20:39 #11 Skrevet torsdag kl. 20:39 Vet at mange legger pinnekjøttet i ovnen etter det er dampet, men aldri hørt at noen steker først? Anonymkode: afe76...b79 2 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 20:41 #12 Skrevet torsdag kl. 20:41 Stekes?? Anonymkode: ecf3e...719 2 1
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 23:25 #13 Skrevet torsdag kl. 23:25 Folk får ha sine egne juletradisjoner, men hadde jeg kommet til en julemiddag der vertskapet snakket om hvordan de steker pinnekjøttet hadde jeg rygget lydløst ut av huset og stukket hjemover. Anonymkode: 0eeac...b78 3
AnonymBruker Skrevet torsdag kl. 23:28 #14 Skrevet torsdag kl. 23:28 Vi steker det litt først, men kun for at det skal få litt stekeskorpe brunfarge. Eller var det fårikålkjøtt.. nå ble jeg plutselig usikker 🙈🙈 Anonymkode: 6ab72...6f5
AnonymBruker Skrevet fredag kl. 09:58 #15 Skrevet fredag kl. 09:58 AnonymBruker skrev (10 timer siden): Folk får ha sine egne juletradisjoner, men hadde jeg kommet til en julemiddag der vertskapet snakket om hvordan de steker pinnekjøttet hadde jeg rygget lydløst ut av huset og stukket hjemover. Anonymkode: 0eeac...b78 😂 Vi pleier aldri steke det, men har faktisk gjort det en gang, da etter det var dampet. Vi rislet sirup over og stekte det raskt. Jeg smakte ikke noe forskjell, så det ble med den ene gangen, men en av gjestene vi serverte det til kommenterte her om dagen at det gjorde pinnekjøttet ekstra godt. Så kanskje vi må prøve igjen. Anonymkode: 88212...4f7
Snurrevippen Skrevet fredag kl. 14:06 #16 Skrevet fredag kl. 14:06 Stormur skrev (På 3.12.2025 den 20.16): Vi har konvertert til røykt. Tilbered på same måte som urøykt: vatne ut dampe på bjørkepinner eller einer kort tid innom grillen i steikovn (typ 2 min) Pass på å skaffe ekte røykt- og ikkje «røykaroma». Dette. Slik lager vi det også 🙂
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå