amio Skrevet lørdag kl. 14:28 #21 Skrevet lørdag kl. 14:28 Generelt: kjøp langtidsholdbart, kjøp tørrvarer i større kvanta hvis du kan. Planlegg liste og begrens ting som ikke er på lista. Hvis levering er en mulighet kan det være lettere å sammenlikne priser online - dvs. det kan gå an, i motsetning til i butikken... Røm fra dagligvarekjedene hvis du kan: import-sjapper/selvstendige/"innvandrersjapper" er bra saker. Sverige er en klassiker, men har tapt seg litt pga prisvekst og elendig kronekurs. Kjøtt: datodisk, noe kjøtt har "best før" som heller skulle vært "sannsynligvis best etter". Svin, kylling og frossen hvit fisk er ofte (relativt) billig. Annet protein: bønner, erter, linser, kikerter ol er billige og gode kilder til protein og fiber. Tørrvarene er omtrent så billig mat blir, de små boksene i lake er praktiske også. Bli "fleksitarianer", som er i vinden, må vite... kjøtt trengs ikke i alle måltider, og kan gjerne være smakstilsetning heller enn hovedprotein. Egg har blitt en mye dårligere deal de siste årene, men er i det minste billigere enn kjøtt. Stivelse/karbo: pottit, ris, pasta Frossengrønnsaker, sats på å bruke grønnsaker som en relativt stor del av måltider fordi de metter lenger. Bli matnerd hvis du kan, mer nerding = mer inspirasjon, flere oppskrifter ol., mye "fattigmat" eller i hvert fall billig mat fra verden er fantastisk. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå