1365 Skrevet 17. april #21 Skrevet 17. april 1365 skrev (10 timer siden): Hvis man virkelig vil nerde hardt - den seneste studien på smør kombinerer all tidligere forskning, og avdramatiser risikoen kraftig: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0158118&__hstc=232096448.518f1e38284fa6f137ecc732d513cb54.1471737600051.1471737600053.1471737600054.2&__hssc=232096448.1.1471737600054&__hsfp=1773666937#sec018 Discussion In this systematic review and meta-analysis of prospective studies, we found a small positive association between butter consumption and all-cause mortality, no significant association with incident CVD or CVD subtypes, and a modest inverse association with type 2 diabetesNo RCTs of butter intake were identified in our literature search. Because several of the identified reports included multiple country-specific cohorts, the total numbers of nation-specific cohorts, participants, and clinical events appear reasonably robust. For dere asom synes (med god grunn) at dette blir for mye å sette seg inn i: 1. Ingen påvist risiko for hjerte- og karsykdom 2. En økt risiko for generell dødelighet på 1% 3. Denne studien fant forøvrig at å spise smør redusertre risiko for diabetes. 5 7
AnonymBruker Skrevet 17. april #22 Skrevet 17. april senior skrev (13 timer siden): Av fett blir man mett. Det betyr at folk som spiser mye smør lett får for lite av andre viktige næringsstoffer, blir overvektige, eller begge deler. Smør i USA betyr nok også ofte smørerstatninger . . . "I can't belive it's not butter" . . . Merk at det stod MYE smør . . . Den som spiser MYE smør har nok også ofte et litt spesielt kosthold. Smør eller (oliven)olje . . ? Ja takk. begge deler, men til hvert sitt bruk. Og ikke overdrevent mye av noe. Nei. Det betyr at de som ikke spiser smør, spiser MER, fordi de ikke blir mette. Alle overvektige mennesker jeg kjenner - alle! - spiser lettmargarin og lettprodukter. De spiser også mye ultraprosessert. De som spiser meierismør er de som spiser råvarebasert, lite sukker, ikke noe ferdigmat, og som er slanke, veltrente og friske. AnonymBruker skrev (4 timer siden): Det jeg undrer på, hvorfor biter ikke fakta på slike som deg? "kjemisk fremstilt på laboratorier"? Hva så? Hvis det er sunnere enn smør? Anonymkode: 0ecbb...cfa Men det er det ikke. Anonymkode: 30bc6...e83 13
1365 Skrevet 17. april #23 Skrevet 17. april Det jeg lurer mest på er hvorfor man må angripe folk som ikke tar samme valg som en selv for å rettferdiggjøre sine egne. OG være nedlatende samtidig. Uten å ha kontroll på fakta. 11
AnonymBruker Skrevet 17. april #24 Skrevet 17. april 1365 skrev (17 minutter siden): For dere asom synes (med god grunn) at dette blir for mye å sette seg inn i: 1. Ingen påvist risiko for hjerte- og karsykdom 2. En økt risiko for generell dødelighet på 1% 3. Denne studien fant forøvrig at å spise smør redusertre risiko for diabetes. Disse studiene dere viser til, hvilken validitet er de oppgitt til å ha? Det er nemlig langt mer betydningsfullt enn at noen har gjennomført en studie. Anonymkode: f6b53...fd3 1
exictence Skrevet 17. april #25 Skrevet 17. april (endret) Nå har jeg skumlest alle svarene her, og tenkt at noen påpekte at vanlig planteoljer er ikke umettet fett. Det er varmebehandlet for å holde lenger, og det er da blitt harsknet fett. Så derfor er disse planteoljene verre enn å spise moderate mengder av mettet fett. Derimot hvis det er snakk om kaldpressede extra virgin planteoljer er det selvsagt det sunneste. Men litt av mettet fett, går helt greit. Endret 17. april av exictence
1365 Skrevet 17. april #26 Skrevet 17. april (endret) AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Disse studiene dere viser til, hvilken validitet er de oppgitt til å ha? Det er nemlig langt mer betydningsfullt enn at noen har gjennomført en studie. Anonymkode: f6b53...fd3 Det kan du da lese der jeg lenker til studien. Den siste jeg postet er altså den største metastudien som er gjort på området. Evt lese sturdien selv. Endret 17. april av 1365 3
senior Skrevet 17. april #27 Skrevet 17. april AnonymBruker skrev (2 timer siden): De som spiser meierismør er de som spiser råvarebasert, lite sukker, ikke noe ferdigmat, og som er slanke, veltrente og friske. Det var snakk om AMERIKANERE som spiser MYE SMØR . . . og som defor IKKE er særlig friske (og da sannsynligvis heller ikke veltrente og slanke) . . Det var ikke snakk om dine venner og kjente som sikkert lever sunt. 1
AnonymBruker Skrevet 17. april #28 Skrevet 17. april Sant. Og det er raps, soya og maisolje som er problematiske, resten er stort sett ok. Raps fordi det er en uspiselig plante, og soya og mais fordi det er SÅ mye genmanipulering av akkurat de to at det er vanskelig å finne noe som ikke er kontaminert. Altså, selve frøene blir kontaminerte av nærliggende åkre med GMO-planter. De beste planteoljene, av de som er mest tilgjengelige er kokos og oliven. Anonymkode: 2bffc...d12 3
AnonymBruker Skrevet 17. april #29 Skrevet 17. april Hva er "mye smør" i denne sammenhengen? Det er håpløst diskutere når man ikke får oppgitt hva som er mengden, og hvilket kosthold personene ellers har. Anonymkode: 51a42...f2f 6
AnonymBruker Skrevet 18. april #30 Skrevet 18. april AnonymBruker skrev (På 17.4.2025 den 13.56): Nei. Det betyr at de som ikke spiser smør, spiser MER, fordi de ikke blir mette. Alle overvektige mennesker jeg kjenner - alle! - spiser lettmargarin og lettprodukter. De spiser også mye ultraprosessert. De som spiser meierismør er de som spiser råvarebasert, lite sukker, ikke noe ferdigmat, og som er slanke, veltrente og friske. Men det er det ikke. Anonymkode: 30bc6...e83 Samme. Alle overvektige jeg kjenner spiser lettmargarin og lettprodukter. overvekt var egentlig ikke et problem i Norge før lettproduktene kom på markedet. Anonymkode: 93374...3bd 3 4
AnonymBruker Skrevet 18. april #31 Skrevet 18. april senior skrev (På 17.4.2025 den 16.53): Det var snakk om AMERIKANERE som spiser MYE SMØR . . . og som defor IKKE er særlig friske (og da sannsynligvis heller ikke veltrente og slanke) . . Det var ikke snakk om dine venner og kjente som sikkert lever sunt. Hva skal vi bruke den artikkelen til i denne diskusjonen ? jeg spiser aldri margarin . Jeg spiser meierismør. Bruker det til steking , og har ofte en teskje på kokte grønnsaker. Er det MYE SMØR ? Ja, jeg er smør entusiast, som i at jeg ikke spiser margarin eller andre lettprodukter. En sånn som i følge ts ikke vet hva jeg driver med. Om jeg er som en amerikaner som spiser MYE smør? Er det 15% sjans for at jeg dør tidligere fordi jeg smørentudiast og ikke vet hva jeg driver med? støtter brukeren som påpeker at alle hen kjenner som er overvektige i Norge spiser margarin og lettprodukter, men hva diskuterer vi her? Ts er jo ute etter oss som ikke spiser margarin, og bruker denne artikkelen om amerikanere som spiser MYE smør som fasit i debatten om hva nordmenn skal velge.. smør eller margarin? Anonymkode: 93374...3bd 6
1365 Skrevet 18. april #32 Skrevet 18. april AnonymBruker skrev (29 minutter siden): Hva skal vi bruke den artikkelen til i denne diskusjonen ? jeg spiser aldri margarin . Jeg spiser meierismør. Bruker det til steking , og har ofte en teskje på kokte grønnsaker. Er det MYE SMØR ? Ja, jeg er smør entusiast, som i at jeg ikke spiser margarin eller andre lettprodukter. En sånn som i følge ts ikke vet hva jeg driver med. Om jeg er som en amerikaner som spiser MYE smør? Er det 15% sjans for at jeg dør tidligere fordi jeg smørentudiast og ikke vet hva jeg driver med? støtter brukeren som påpeker at alle hen kjenner som er overvektige i Norge spiser margarin og lettprodukter, men hva diskuterer vi her? Ts er jo ute etter oss som ikke spiser margarin, og bruker denne artikkelen om amerikanere som spiser MYE smør som fasit i debatten om hva nordmenn skal velge.. smør eller margarin? Anonymkode: 93374...3bd Studien TS refererer til er både tilbakevist og skrevet av "forskere" som har publisert dårlig forkning ved flere anledninger. Tråden burde skiftet navn til "Dere snørentusister vet visst hva dere driver med" 3 2 4
AnonymBruker Skrevet 18. april #33 Skrevet 18. april Ikke bare er dere smørentusiaster mange av dere, men hårsåre sådanne. Man skal ikke komme her, og komme her, å kritisere usundt mettet fett. Nei, da sier vi, som Trump om ting han ikke liker, at de fakta denne undersøkelsen viser, er fake news. Så lever vi videre i vår egen verden og forestilling. Men dette med fakta. Aldri har forbruket av mettet fett vært større enn på 70 tallet, og aldri har så stor andel av bef hatt hjerteinfarkt. Men, hvorfor ikke bortforklare dette også? Alt kan tydeligvis tilpasses ens eget syn på ting Anonymkode: 0ecbb...cfa 1
1365 Skrevet 18. april #34 Skrevet 18. april (endret) AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Ikke bare er dere smørentusiaster mange av dere, men hårsåre sådanne. Man skal ikke komme her, og komme her, å kritisere usundt mettet fett. Nei, da sier vi, som Trump om ting han ikke liker, at de fakta denne undersøkelsen viser, er fake news. Så lever vi videre i vår egen verden og forestilling. Men dette med fakta. Aldri har forbruket av mettet fett vært større enn på 70 tallet, og aldri har så stor andel av bef hatt hjerteinfarkt. Men, hvorfor ikke bortforklare dette også? Alt kan tydeligvis tilpasses ens eget syn på ting Anonymkode: 0ecbb...cfa Hahaha, seriøst? Skyter deg selv i foten her, TS. 1. Hårsårhet: Det lyser nedlatenhet av tittelen på tråden. 2. Drømmeverden og fakta: Du fortsetter å tro på forskning som er beviselig feil, og jeg har lenket til forskningsrapporten (har du ikke giddet å sjekke?) Pooling these studies, butter (14g/d) was associated with a 1% higher risk of death Butter intake was not significantly associated with CVD (hjerte- og kar) Butter consumption was associated with lower incidence of type 2 diabetes, Endret 18. april av 1365 3 4
AnonymBruker Skrevet 18. april #35 Skrevet 18. april AnonymBruker skrev (33 minutter siden): Ikke bare er dere smørentusiaster mange av dere, men hårsåre sådanne. Man skal ikke komme her, og komme her, å kritisere usundt mettet fett. Nei, da sier vi, som Trump om ting han ikke liker, at de fakta denne undersøkelsen viser, er fake news. Så lever vi videre i vår egen verden og forestilling. Men dette med fakta. Aldri har forbruket av mettet fett vært større enn på 70 tallet, og aldri har så stor andel av bef hatt hjerteinfarkt. Men, hvorfor ikke bortforklare dette også? Alt kan tydeligvis tilpasses ens eget syn på ting Anonymkode: 0ecbb...cfa Herregud 🤣 Hva med mettet fett + mye karbohydrater + ultraprossert mat er det du ikke forstår? Det er ikke smøret separat som er problemet, det er mengder mettet fett kombinert med alt det andre som er problemet. Jeg trodde dette var basic kunnskap. Anonymkode: 0dbb9...4d0 3 1
1365 Skrevet 18. april #36 Skrevet 18. april (endret) AnonymBruker skrev (42 minutter siden): Men dette med fakta. Aldri har forbruket av mettet fett vært større enn på 70 tallet, og aldri har så stor andel av bef hatt hjerteinfarkt. Men, hvorfor ikke bortforklare dette også? Alt kan tydeligvis tilpasses ens eget syn på ting Så var det dette med fakta,,,, Dette er forsket MYE på, og soleklart tobakk og alkohol. Det finnes lite statistikk på ANTALL som får infarkt, men finnes for dødsfall av infarkt. HEr viser tallene til 70-tallet som verstingtiåret, men hovedforklaringen er dramatisk utvikling i behandlingsformer og medisiner. Endret 18. april av 1365 1 3
AnonymBruker Skrevet 18. april #37 Skrevet 18. april 1365 skrev (På 17.4.2025 den 14.14): Det kan du da lese der jeg lenker til studien. Den siste jeg postet er altså den største metastudien som er gjort på området. Evt lese sturdien selv. Validitet sier linkene ingenting om, vet du ikke hvordan forskning «rates»? Anonymkode: f6b53...fd3
17.11 Skrevet 18. april #38 Skrevet 18. april Jeg bruker ostehøvel på meierismør rett fra kjøleskapet når jeg skal ha det på skiva. Vi skal alle dø av noe. Om biff og smør er det som tar livet av meg så angrer jeg ingenting. 3 5
1365 Skrevet 18. april #39 Skrevet 18. april (endret) AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Validitet sier linkene ingenting om, vet du ikke hvordan forskning «rates»? Anonymkode: f6b53...fd3 Jeg har lest mange hundre forskningsrapporter. Fagfellevurdert noen titalls. Selvfølgelig sier lenken noe om dette: For det første er dette en METASTUDIE. Det er et helt kapitter om kvalitet: på data og utvalgsmetodikk. som baserte seg på et utvalg srudier etter følgende metoede (direkte fra linken): https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0158118&__hstc=232096448.518f1e38284fa6f137ecc732d513cb54.1471737600051.1471737600053.1471737600054.2&__hssc=232096448.1.1471737600054&__hsfp=1773666937#sec005 Endret 18. april av 1365 1 2
AnonymBruker Skrevet 18. april #40 Skrevet 18. april 17.11 skrev (7 minutter siden): Jeg bruker ostehøvel på meierismør rett fra kjøleskapet når jeg skal ha det på skiva. Vi skal alle dø av noe. Om biff og smør er det som tar livet av meg så angrer jeg ingenting. Jeg har desverre en nær slektning som har levd som deg. Er såvidt i live, 50 år gammel. Men som jeg har sagt til henne, du har rett til å leve som du vil, men da må du ta konsekvensene også. Hun har sverget til lavkarbo i alle år. Skydd lettprodukter. Det er knapt en sykdom hun ikke har. Har overlevd slag, blodpropp og mye annet. Nei takk til dette kostholdet. Anonymkode: 0ecbb...cfa 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå