Gå til innhold

Hva betyr forlovelse?


Litago

Anbefalte innlegg

Jeg vil si at dagens forlovelser har et annet meningsinnhold enn før og mye av dette kommer av at samfunnet har endret seg og derfor blir rutinene mer tilpasset det man føler for selv!!!

Noen velger konsekvent å fastsette en dato for å gifte seg,mens andre lar det hvile!

Mens det var for en generasjon siden en fornærmelse å spørre et nyforlovet par om de skulle gifte seg,er dette mer vanlig i dag! Har lest at bare halvparten av de som forlover seg går med gifteplaner....

Personlig så vil jeg ha hele pakken!! Forlove seg betyr "engaged to be married" og det er det jeg vil bli!! Man skulle funnet en annen betegnelse for de som forlover seg og ikke gifter seg,og så kan forlovelse fortsatt bety at man har lovet å holde av hverandre og vil defor dele resten av livet med hverandre,og vil vise dette ved å gifte seg! :rodme:

Men, det fine med å forlove seg uansett hva man velger å gjøre er at det er en fin ting som knytter to mennesker som elsker hverandre nærmere og man vet at det er gjensidig......!!!! Alle fortjener å oppleve en slik kjærlighetserklæring og hva man velger å gjøre ut av det senere er opp til enhver..... Jeg vet iallefall hva jeg vil gjøre! :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

For meg en en forlovelse det at mannen frir (er så gammeldags), jenta svarer ja, man får ringer på fingrene og man setter en dato for bryllupet.

Jeg har slett ikke sansen for det å forlove seg bare for å være forlovet. Forlovelsestiden skal liksom være tiden fra man bestemmer seg for å gifte seg og til bryllupet står, og jeg synes egentlig ikke det bør være mer enn 1 år. For meg betyr en forlovelse ganske mye egentlig. Det var enormt stort for meg å få ring på fingeren min og vite at mannen som hadde gitt meg den ville gifte seg med meg så fort som mulig. Derfor var også forlovelsestiden en flott tid, fordi vi var så opptatt av vårt kommende bryllup.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For meg betyr forlovelse at vi skla gifte oss.Akkurat når vet jeg ikke,men vi lover hverandre at vi skal dele resten av livet.De fleste gjøre det uten å tenke på hvor alvorlig det er.Er forresten forlovet med verdens snilleste gutt:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 år senere...
Gjest Ajensen

En trenger ikke å være forlovet for å gifte seg mener jeg, heller ikke er forlovelse nødvendig for å være samboer med noen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forlovelse betyr at man har lovet hverandre å gifte seg. Med den tidkrevende og kostbare affæren det er å gifte seg i dag, inkludert lang ventetid på kirker og lokaler, forventer jeg ikke et bryllup innen 12 mnd, men en ca dato synes jeg hvertfall bør være fastsatt innen et år. Eksempel kan være; frieri sommer 11, man bestemmer seg for en dato iløpet av vinter/vår 12, og gifter seg kanskje i 2013.

At man bestemmer at vi skal gifte oss etter endte studier, barna har blitt større, huset er ferdig er også forståelig.

Men å forlove seg uten å ha tenkt å gifte seg er tull i mine øyne. Skaff heller matchende tatoveringer....:fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...

Tenkte bare å fortsette den tråden jeg..

Hva betyr forlovelse etter bibelen?

jeg og kjæresten min er kristne. Lurte på om det er noen "tidsfrister", evt. når man bør gifte seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mener det betyr at man skal gifte seg,om det er om ett år eller fem, kommer an på omstendighetene.

Man har lovet hverandre at man skal gifte seg!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...
Gjest Bekka

Jeg synes folk forlover seg i hytt og pine!

Jeg har alltid sett på forlovelse som noe man gjør som en tradisjon ca 1 år før bryllup!

Men har et vennepar nå på 20 og 23 år som har forlove seg, uten noen planer.

Ei venninne av meg forlove seg som 18 åring og det ble slutt etter noen måneder.

Jeg vil IKKE forlove meg før jeg skal gifte meg! Og det vet min kjære.

Jeg er jo kun 20, hvorfor binde seg da?

For det er vel det man gjør?

Liksom mer enn kjærester og samboere!

Også hørt om en del som forlover seg før gutten drar i militæret!

Som om det hjelper!!! :hoho:

Du forplikter deg ikke til noen ting, det er bare en måte og si hvor serriøs du er, og det å forlove seg før han drar i militæret er en kjempeflott ting <3

Og selvom venninna di sitt forhold ikke holdt betyr ikke det nødvendigvis at forlovelse er en negativ ting, synd du ser på det sånn ''/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkte bare å fortsette den tråden jeg..

Hva betyr forlovelse etter bibelen?

jeg og kjæresten min er kristne. Lurte på om det er noen "tidsfrister", evt. når man bør gifte seg.

Husker jeg rett, så var det 3 steg som ble nevnt hva gjelder giftemål i kristendomen. I gamle dager måtte først familiene til de represantive bli enige om å akseptere giftemålet, før de gjorde kunngjøringen offentlig. Denne offentlige kungjøringen kan man kanskje kalle 'forlovelse', for den er ment som et symbol på at disse 2 menneskene foreløpig synes giftemål er mulig for dem å gjenomføre og ønskelig fra begge parter. Det er ingen tidsfrist, men man må nok oppriktig være klar over at med forlovelse følger giftemål, det være imorgen eller om flere år. Er man først gift så har man inngått ekteskap og løfte i Guds navn, og den bør man ikke bryte uten meget god grunn, og dermed fungerer dagens forlovelse som en 'smakebit' på hvordan vedkommende forhåpentligvis blir som din ektefelle.

Til TS, jeg mener nå forlovelse er ment som løfte om giftemål eller forsøk på sådann, og skal ikke kun være et offentlig symbol på at 'vi er mer enn kjærester', for det er man strengt tatt ikke om man ikke går inn for det innad i seg selv. Har man plan om å gifte seg er man forloved (man har loved seg til ekteskap), og har man ikke det så er man ei forloved, i ordets rette forstand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...