-Fisken- Skrevet 11. mars 2006 #1 Del Skrevet 11. mars 2006 HVa er forskjellen? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 11. mars 2006 #2 Del Skrevet 11. mars 2006 Butterdeig er mye fetere (derav navnet) og jeg syns det smaker annerledes også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 11. mars 2006 #3 Del Skrevet 11. mars 2006 Har noen oppskriften på en god og sunnest mulig paideig da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 11. mars 2006 #4 Del Skrevet 11. mars 2006 Har noen oppskriften på en god og sunnest mulig paideig da? ← Personlig synes jeg paibunner er best med smør i, slik som denne: 3,5 dl hvetemel 100 g smør 2 ss crème fraîche eller kaldt vann 1 krm salt Smuldre mel og smør. Tilsett resten og kna til en fast deig. Kjevle ut til en paiform og la ligge i fryser 10 minutter, eller hvile kaldt minst 30 minutter. Prikk bunnen og forstek ved 200 grader i ca 10 minutter. For å gjøre den sunnere kan du erstatte smøret med kesam og bytte ut hele/deler av melet med sammalt fin/grov. Uten smør vil bunnen ikke bli spesielt sprø, så du kan evt beholde litt av smøret. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 11. mars 2006 #5 Del Skrevet 11. mars 2006 Har noen oppskriften på en god og sunnest mulig paideig da? ← 3 1/2 dl hvetemel 1 1/2 dl kesam 1% 50 g smør 1/2 ts salt 2-3 ss kaldt vann Fikk denne oppskriften på KG i sin tid. Veldig god. Jeg bruker faktisk litt mer kesam og litt mindre smør. Kjøres i foodprosessor i mindre enn ett minutt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nella Skrevet 11. mars 2006 #6 Del Skrevet 11. mars 2006 Den med kesam blir god den, tror det er den samme som jeg har brukt noen ganger (ligger på tine.no) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Impala Skrevet 12. mars 2006 #7 Del Skrevet 12. mars 2006 Denne bruker jeg: 60 gram smør 2 dl grovbakstmel (jeg brukte 1 dl hvetemel og 1 dl byggmel) 100 gram cottage cheese Bland alle ingrediensene, sett den i kjøleskap ca 30 minutter.Trykk ut i en paiform og prikk den godt med gaffel. Forstek i ca 15 minutter på 200 grader. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 12. mars 2006 #8 Del Skrevet 12. mars 2006 3 1/2 dl hvetemel 1 1/2 dl kesam 1% 50 g smør 1/2 ts salt 2-3 ss kaldt vann Fikk denne oppskriften på KG i sin tid. Veldig god. Jeg bruker faktisk litt mer kesam og litt mindre smør. Kjøres i foodprosessor i mindre enn ett minutt. ← Den bruker jeg, de to gangene i året jeg orker å lage pai (har den fra Tine). Men nå fikk jeg plutselig lyst på pai; med spinat, gorgonzola og valnøtter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå