Fakse Skrevet 12. mai 2006 #81 Del Skrevet 12. mai 2006 (endret) Menyen for neste uke: Mandag: Marinert fisk etter afrikansk oppskrift (det har blitt utsatt fra tidligere, rakk aldri lage den) Tirsdag: Hjemmelaget tagliatelle med gorgonzola-saus. 17. mai: Buffe på restaurant. Torsdag: Chili con carne. Fredag: Fiskepiroger Lørdag: Lørdagsgrøt + middag i utdrikkingslag Søndag: Hjemmelaget pizza Måtte redigere, hadde glemt at det er 17. mai på onsdag da vi laga denne menyen gitt Endret 12. mai 2006 av Fakse Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Latee Skrevet 12. mai 2006 #82 Del Skrevet 12. mai 2006 Menyen for neste uke: Mandag: Marinert fisk etter afrikansk oppskrift (det har blitt utsatt fra tidligere, rakk aldri lage den) ← Hva slags fisk? Har du oppskrift? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 12. mai 2006 #83 Del Skrevet 12. mai 2006 Hva slags fisk? Har du oppskrift? ← Jeg har tenkt å bruke kveite, men du kan sikker bruke annen fisk også. Marinade: 3 fedd hvitløk 1 stor klype salt 1 ts kajennepepper 1 ts malt koriander 1 ts spisskarve (står det i boka, jeg anntar de mener spisskum, men om noen har forslag til noe de mener er riktig så tar jeg gjerne i mot tips) Knus hvitløken med saltet, ha i resten av krydderet. Gni inn fisken med marinaden. Legg fisken i lag i en ildfast form, og la den stå kaldt i 6 timer (jeg har tenkt å la det stå natten over). 1 kg kveite i skiver 1 3/4 dl olivenolje 1 ts malt ingefær 1 klype knuste safrantråder steinfrie sorte oliven til pynt sitronbåter til pynt Rør sammen olje, safran og ingefær. Slå dette over fisken, legg over et lokk av aleminiumsfolie, og bak i ovnen på 190 grader i 20-25 minutter. Pynt med oliven og sitronbåter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Latee Skrevet 12. mai 2006 #84 Del Skrevet 12. mai 2006 Jeg har tenkt å bruke kveite, men du kan sikker bruke annen fisk også. Marinade: 3 fedd hvitløk 1 stor klype salt 1 ts kajennepepper 1 ts malt koriander 1 ts spisskarve (står det i boka, jeg anntar de mener spisskum, men om noen har forslag til noe de mener er riktig så tar jeg gjerne i mot tips) Knus hvitløken med saltet, ha i resten av krydderet. Gni inn fisken med marinaden. Legg fisken i lag i en ildfast form, og la den stå kaldt i 6 timer (jeg har tenkt å la det stå natten over). 1 kg kveite i skiver 1 3/4 dl olivenolje 1 ts malt ingefær 1 klype knuste safrantråder steinfrie sorte oliven til pynt sitronbåter til pynt Rør sammen olje, safran og ingefær. Slå dette over fisken, legg over et lokk av aleminiumsfolie, og bak i ovnen på 190 grader i 20-25 minutter. Pynt med oliven og sitronbåter. ← Takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Espera Skrevet 22. mai 2006 #85 Del Skrevet 22. mai 2006 Mandag: Hjemmelagde kjøttkaker i brunsaus, med nypoteter, gulrøtter, blomkål og dampet sommerkål. Tirsdag: Pannekaker med stekt bacon. Onsdag: Lammepanne (rester av lammestekt i tyyynne skiver, med sjampinjong og epler i en kremet saus med litt sennep og krydderier) med villris og grovt brød. Torsdag: Ribbe og medisterkaker (!!!), med kokte poteter, surkål og div grønnsaker. Fredag: Hjemmelaget pizza med pepperoni Lørdag: Helstekt indrefilet av svin, potetbåter, dampede grønnsaker og en eller annen rømme/yoghurtbasert saus/dip Søndag: Pastasalat med brød eller taco eller grove pitabrød fylt med salat, ost og skinke Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 22. mai 2006 #86 Del Skrevet 22. mai 2006 Mandag: Lammekjøtt i pitabrød, med gresk krydder, tomat og agurk. Tirsdag: Fiskegrateng (rester fra søndag, det ble alt for mye) Onsdag: Tomatsuppe med kyllingboller og pastabokstaver Torsdag: Kveite i Afrikans marinade (hver gang jeg har skullet lage den har det kommet noe i veien, så jeg har enda ikke prøvd den). Fredag: Hjemmelagede hamburgere i grovt brød. Lørdag: Kylling av noe slag, vet ikke helt hva enda... Søndag: Hjemmelaget pizza Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tobo Skrevet 22. mai 2006 #87 Del Skrevet 22. mai 2006 Lørdag: Nachos Søndag: Hjemmelaget lys lapskaus. Ovnsbakt sjokolade-rispudding med pisket fløte til dessert. Mandag: Brennende kjærlighet. Italiensk sitronsorbet til dessert. Tirsdag: Hjemmelaget lasagne med salat og rundstykker. Hjemmelaget gulrotkake til dessert. Onsdag: Stekte koteletter, rosépeppersaus, hjemmelaget potetmos og ovnsbakte grønnsaker. Torsdag: Hjemmelaget BLT-sandwich I dag: Ovnsbakt torsk med poteter, grønnsaker og eggesmør. I morgen: Hjemmelaget biffsnadder med pommes frites og salat. Søndag: Hjemmelaget karri-hønsegryte. Nystekt fransk eplepai med vaniljeis til dessert. Mandag: Stekt skinkebiff med ovnsbakte poteter og grønnsaker. ← *Abbonere på tråden* Arkana! Vil du adoptere meg? Evt. kunne jeg hospitere hos deg? Tankeoverføringer av praktisk sans, kreativitet og overskudd mottas med hornmusikk og trampeklapp... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 22. mai 2006 #88 Del Skrevet 22. mai 2006 Fredag (forrige uke): Biff med fløtegratinerte poteter, asparges, gulrøtter og champignonstuing. Lørdag: Hjemmelaget indisk kyllinggryte, pilaffris, poppadums, naan-brød og raita. Søndag: Vi spiste ute. I dag: Hakkebøffer med brun saus, poteter, grønnsaker og stekt løk. Tirsdag: Stekte sommerkoteletter med potetmos og råstekte grønnsaker. Onsdag: Hjemmelaget pizza. Torsdag: Pølsegrateng. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 23. mai 2006 #89 Del Skrevet 23. mai 2006 I dag: Ut å spise Onsdag: Stekt torsk med couscous og salsa (av bl.a. mango, agurk, paprika og mynte). Torsdag: Fiskegrateng (hjemmelaget, selvsagt ). Fredag: Risotto med røkelaks og erter. Lørdag: Ikke bestemt. Søndag: Breiflabb, pakket inn i skinke og servert med puy-linser og ovnsbakte rotgrønnsaker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 24. mai 2006 #90 Del Skrevet 24. mai 2006 Her er kommende ukes meny - med forbehold om endringer feks i tilfelle sommervær... I dag: Vi går ut og spiser. Torsdag: Bacon- og grønnsakslasagne med salat eller marokkansk lammegryte med couscous Fredag: Pasta med tunfisk og div. grønnsaker. Lørdag: Bokhvetepannekaker med div. fyll (skinke, speilegg, chèvre, cherrytomater, spinatstuing... ). Søndag: Kyllinglår marinert i sitron, hvitløk og salvie - ovnsstekt. Grønne asparges, blomkålpuré og ovnsbakte potetbåter. Mandag: Omelett (med div. grønnsaker og resten av chèvren fra lørdag) og salat. Tirsdag: Laks/ørret (evt stekt fjellørret?), yoghurtsaus med pepperrot og blandet grønn salat med aspargesbønner og foliebakte rødbeter med balsamico. Onsdag: Lettsaltet torsk og grønnsakslapskaus (poteter, rotgrønnsaker, bladpersille og en smørklatt). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 24. mai 2006 #91 Del Skrevet 24. mai 2006 Jeg har tenkt å bruke kveite, men du kan sikker bruke annen fisk også. Marinade: 3 fedd hvitløk 1 stor klype salt 1 ts kajennepepper 1 ts malt koriander 1 ts spisskarve (står det i boka, jeg anntar de mener spisskum, men om noen har forslag til noe de mener er riktig så tar jeg gjerne i mot tips) Knus hvitløken med saltet, ha i resten av krydderet. Gni inn fisken med marinaden. Legg fisken i lag i en ildfast form, og la den stå kaldt i 6 timer (jeg har tenkt å la det stå natten over). 1 kg kveite i skiver 1 3/4 dl olivenolje 1 ts malt ingefær 1 klype knuste safrantråder steinfrie sorte oliven til pynt sitronbåter til pynt Rør sammen olje, safran og ingefær. Slå dette over fisken, legg over et lokk av aleminiumsfolie, og bak i ovnen på 190 grader i 20-25 minutter. Pynt med oliven og sitronbåter. ← Jeg lager iblant en liknende marinade til foliebakt fisk inspirert av div. fiskeoppskrifter i et par marokkanske kokebøker - har brukt hyse, tror jeg. Kajennen (jeg bruker chili/paprikapulver, ikke så sterkt) og safranen gir fisken en flott farge! Hva serverer du til? Selv har jeg forsøkt en bulgurpilaff med bl.a. tørkede aprikoser - synes det passer med noe søtt til disse krydderne, selv om det er en fiskerett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 24. mai 2006 #92 Del Skrevet 24. mai 2006 Denne uka fra mandag. Mandag: hjemmelaget aspargessuppe Tirsdag: sushi Onsdag: skal Dr. middag hos en venn Torsdag: grillet svinekoteletter og grillet og marinerte grønnsaker, med pasta Fredag: Pizza Lørdag: Grilling, mest sannsynlig lam, medsalat og ovnsbakte potetbåter Søndag: Ovnsbakt torsk, med ertepure og saltkoktepoteter Mandag: Skogsopprisotto, lagd på byggryn Tirsdag: tunfisksalat i pitabrød Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blueberry Skrevet 24. mai 2006 #93 Del Skrevet 24. mai 2006 Tror jammen jeg bør prøve meg på å lage en ukemeny jeg også: I dag: Fajitas Torsdag: Svinesteik Fredag: Rester fra svinesteiken eller pannekaker Lørdag: Koldtbord i 60-årslag hos svigermor Søndag: Lasagne Mandag: Lasagne-rester Tirsdag: Tikka Masala Håper bare jeg klarer å holde meg til denne menyen. Ikke alltid like lett med butikk i 1.etasje... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 25. mai 2006 #94 Del Skrevet 25. mai 2006 Jeg lager iblant en liknende marinade til foliebakt fisk inspirert av div. fiskeoppskrifter i et par marokkanske kokebøker - har brukt hyse, tror jeg. Kajennen (jeg bruker chili/paprikapulver, ikke så sterkt) og safranen gir fisken en flott farge! Hva serverer du til? Selv har jeg forsøkt en bulgurpilaff med bl.a. tørkede aprikoser - synes det passer med noe søtt til disse krydderne, selv om det er en fiskerett. ← Jeg har ikke fått kommet meg til å lage oppskriften enda, hver gang vi har skulle gjort det har det kommet noe i veien. Men min tanke var vel å bruke couscous med kikerter til. Det er jo så marokkansk som det kan få blitt. Jeg pleier bare å smaksette den med salt, olje og litt buljong. Kan si i fra hvordan det passa. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 25. mai 2006 #95 Del Skrevet 25. mai 2006 Blir sliten av å lese dette jeg. Jeg liker ikke å lage mat... Bor alene på hybel og brillierer ikke mye på kjøkkenet, for å si det mildt.. Lager ikke noen ukesmeny, men dette har jeg spist til middag hittil i uka, og skal jeg spise de nærmeste dagene framover: Mandag:Mr. Lee med kyllingsmak. Tirsdag: Kylling, ris, brokkoli og nydelig saus. (Middag hos typen..) I går: Tomatsuppe og rundstykker. I dag: Spaghetti og kjøttdeig. I morgen: Lasagne, salat og brød. (Lages med venninner annenhver fredag.. ) Lørdag: Hjemmelaget pizza. Søndag: Vet ikke ennå. Gryterett, ris og salat kanskje. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rannva Skrevet 27. mai 2006 #96 Del Skrevet 27. mai 2006 Ojoj, tenk at jeg ikke har sett denne tråden før nå!! I dag: skal ut på tur, blir bare stekte pølsebiter og skiver i kveld. Søndag: Koteletter Mandag: pytt i panne (skal jobbe, og mann og barn er alene hjemme) Tirsdag: Fiskeboller Onsdag: Hjemmelaget svenske kjøttboller Torsdag: Stekt laks Fredag: Fullkornspasta m/tomatsaus og kjøttdeig Lørdag: Hjemmelaget pizza Søndag: Kylling m/ris Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 1. juni 2006 #97 Del Skrevet 1. juni 2006 Jeg har ikke fått kommet meg til å lage oppskriften enda, hver gang vi har skulle gjort det har det kommet noe i veien. Men min tanke var vel å bruke couscous med kikerter til. Det er jo så marokkansk som det kan få blitt. ← Nokså likt min variant da, egentlig, jeg brukte også kikerter i bulgurpilaffen min. Meny for kommende uke: I dag: Grov speltspaghetti med bacon, sommerkål, hvitløk, timian, parmesan og ristede valnøtter. Fredag: Tagliatelle med hjemmelaget kremet soppsaus (champignon, hvitløk, purre, tørket traktkantarell ++). Lørdag: En sammensetning av hvit fiskefilet, ris og grønnsaker - enten thai-inspirert fiskewok eller noe indisk-aktig med linser etc. Søndag: Vi er bedt bort på middag. Mandag: Marokkansk lammegryte med couscous og div. grønnsaker. Tirsdag: Stekt makrell (håper jeg! ), nypoteter, smørdampet sommerkål og matyoghurt med ramsløk. Onsdag: Tomatbasert, kremet fiskegryte med grønnsaker og villris/brun basmati. Med forbehold om omstokking avhengig av tilgang på fersk fisk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 1. juni 2006 #98 Del Skrevet 1. juni 2006 I dag: Bakt potet med hjemmelaget kryddersmør, rømme, mais, stekt bacon og hakket løk. Troika-kake til dessert. I morgen: Hjemmelaget marokkansk kyllingtagine med couscous. Lørdag: Biff med fløtegratinerte poteter, friterte løkringer, asparges, gulrøtter og champignonstuing. Søndag: Hjemmelaget chili con carne med ris og nystekt brød til. Italiensk sitronsorbet til dessert. Mandag: Stekte koteletter med rosépeppersaus, hjemmelaget potetmos og ovnsbakte grønnsaker. Tirsdag: Pitabrød fylt med salat og forskjellige grønnsaker, godt krydrete stekte kyllingbiter og hjemmelaget karridressing. Onsdag: Hjemmelaget quiche lorraine Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 2. juni 2006 #99 Del Skrevet 2. juni 2006 bla bla bla Skulle ønske jeg var like flink til å lage spennende retter.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 2. juni 2006 #100 Del Skrevet 2. juni 2006 I dag fredag: pizza som vanlig, alltid pizza på fredag. Lørdag: grillmat ( sakl på grillfest) Søndag: laks og Piafs linsesalat Mandag: kyllinggryte med ris til Tirsadg: blomkålsuppe hvis de har fin blomkål på butikken, hvis ikke tomatsuppe Ondag:pasta med sitron og baslikum. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå