Gå til innhold

Så lei av sur mann…


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

 

Ts jeg tror en del folk har mer negative følelser enn andre. Som om hjernen deres er fast i sinte følelser fordi de ikke føler mestring eller fordi de ikke gleder seg over ting i hverdagen. Kansje føler de ikke at de får nok av det dem fortjener feks. Fokus på alt som ikke er bra nok eller som mangler vil jo ikke gjøre dem lykkelig akkurat.. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Det verste i dette er når alle vi kjenner og bekjente skryter sånn av hvor ekstremt hyggelig og blid han er. At han virker som verdens snilleste mann. 

Men hjemme er det noe helt annet. Får så lyst til å svare ærlig når noen kommenterer det. «Nei, han er faktisk sur og kjip». Kan jo ikke det. Mine nærmeste har sett humøret hans da. Sier det virker som han har store humørsvingninger. Veldig tydelig når han ikke er glad. Samtidig den mest lekne med barna. Det er nok forvirrende også for dem. Hvilket humør er han i nå, liksom. 

Men ettermiddager, 100 % verst.

Han går til psykolog nå. Han har vært der to ganger, men erfaringsmessig prioriterer han med bort pga stress.

Han hadde en svært belastende jobb med mye stress, det har han ikke på samme måte nå. Han er ikke redd for å miste jobben. Men dette er poenget. Det er helt greit at det er slike bekymringer, men så dårlig gjort å påføre sin egen dårlige følelse på alle oss andre. Jeg kjenner jeg tåler mindre og mindre av det. Jeg også har jo kjipe dager på jobb, men jeg kan jo ikke brøle og være kjip til alle andre for det. Jeg kan si «jeg har hatt en tøff dag, jeg trenger litt fred og ro».

Ts

Anonymkode: e459d...0cc

Han kan med andre oppføre seg om han vil. Men hjemme vil han ikke. Da lar han det går ut over dere alle.

Som du også sier, selv om du har hatt en dårlig dag på jobb, lar du det ikke påvirke alle andre i huset i den grad han gjør. At han har hatt en vanskelig barndom er ingen unnskyldning for å oppføre seg dritt. Jeg hadde gitt han en tidsfrist (kun fordi han faktisk går til psykolog) på å ordne opp i sitt reaksjonsmønster, for slik det er nå fungerer ikke. Det ødelegger hele familien. Det er ikke bra for barna å vokse opp rundt en som er så utagerende og selv oppfører seg som en trassig treåring når det går litt i mot han. For ungenes del, betyr det ikke noe om hvorfor han reagerer som han. De ser reaksjonen hans, og agerer derettter.

Han får da valget om å være en familie eller splittes opp. Jeg tror helt ærlig at han har sjekket ut. Han vil ikke 'leke familie' lenger.

Anonymkode: 9fd00...982

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slutt med å kosemose for å blidgjøre ham iallefall. Det er belønning for å være sur og gretten. Ham er en voksen mann med ansvar for å regulere seg selv. Du skal ikke fikse det for ham, men bør sette krav til normal oppførsel. Han er far. 

  • Liker 6
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

Takk for gode, kloke svar!

Jeg fikk pratet med han, og han sier at han skjønner at det er han som er problemet, han sier at han har hatt en så slitsom dag med stress på jobb. Da lar han det gå utover oss ALLE. Tror ikke det er en eneste dag han ikke hever stemmen til barna våre jeg, fordi de tester han. Han biter på. Hvis 3-åringen er trass, går han på nivå med 3-åringen. Det er normalt skjer for oss alle av og til tenker jeg, men kanskje dumt når det er regelen og ikke unntaket. Han sier at han er klar over det, at det er dumt, blir lei seg etterpå, forsøker å reparere. Han handler altså først på følelsen/impulsen. Jeg har satt fra før et ultimatum på dette, og akkurat nå går han til psykolog. Så han tar ansvar, og forsøker å jobbe med seg selv.

Men det er så tungt og utmattende å regulere alle sine følelser. Jeg gjør det på jobb, jeg gjør det med mine barn, og han. Det er tungt når humøret hans setter standarden for resten av familien sin tilværelse og trivsel. 
 

Jeg så en liten endring i dag.

1) Han anerkjente at «det er han, det er ikke oss»

2) Han kom å ga en klem, og sa unnskyld.

Det er fremgang. Tidligere har jeg gått litt i forsvar, og sagt at han må heller ta seg en tur ut enn å ødelegge for oss. Han legger sine vonde følelser på alle oss andre, som du sier. Fordi jeg har hatt en dårlig dag, så skal dere også! 
 

Jeg har spurt han, hva han ønsker, hva som gjør han lykkelig. Han sier at han helt ærlig ikke vet, og at han ikke tror det er noe som gjør han lykkelig. Han kjenner seg ofte tom. Belastende barndom, mye svik og avvisning. Har forsøkt å få han til å se at det kan være et mønster, men han tror ikke det selv/ser det ikke selv. Husker han sa da vi ble sammen at den eneste gangen han følte lykkefølelse var når han var med meg. Opplevde han som melankolsk/tung da også. At jeg ikke så dette tidligere. Han tålte aldri diskusjoner/uenigheter. Hver gang ble det jeg tenker på som «normale» diskusjoner svære og vonde, også før barn. Jeg kunne føle meg forvirret etterpå. At det var min feil. Fikk høre jeg ikke var noen god kjæreste som kunne se eller imøtekomme hans behov. Så da var det meg da, tenkte jeg. Nå er jeg mer usikker… Usikker på om dette kan snu?

 

Ts

Anonymkode: e459d...0cc

Det er veldig bra at han har begynt å gå til psykolog! Men han må følge opp dette, prioritere å gå i behandling!

Det er også positivt at han nå innrømmet at det var han og at han ba om unnskyldning.

Jeg tenker at med en slik barndom som det han har hatt, så har han trolig ikke metoder eller teknikker for å regulere seg selv og egne følelser, og heller ikke forståelse for hvilke strategier og metoder han/dere kan bruke for å skapet en god familie, et godt forhold og det å gjøre oppveksten til barna god. Du nevner en 3-åring. Da synes jeg dere skal høre med helsestasjonen om dere kan gå et slikt Cos-kurs, circle of security - som jeg tror mannen din trenger å lære hvordan han kan bidra til å skape. Noen steder tilbyr også helsestasjonen kurs for foreldre som får barn for første gang, hvor de bevisst - nå har dere riktignok flere barn, men om du forteller hvordan dere sliter, så kanskje dere kunne ha nytte av å ev. få et slikt kurs også.

❤️

Anonymkode: 2b900...b19

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er som eksen min. Vokst opp med en alkoholisert mor. Mener at hele verden skylder han å gjøre opp for hans kjipe barndom. Han har 2 supre barn, og en kone som elsket han. Hadde han en kjip dag på jobb eller treg trafikk hjem, så var det hjem og kjefte og gå på personangrep på oss i familien. Og vi "tålte ingenting" og "måtte slutte å ta alt personlig". "Hva med å støtte han når han hadde hatt en kjip dag?". Ikke så lett når jeg for høre hvor kjip jeg er i sengen og ikke tjener 700000 i året, og at ungene får klaging over at de ikke er fotballstjerner eller får toppkarakter i samfunnsfag.

Uansett hva kjekt vi gjorde, så misunte han alle andre på Facebook som tjente flesk, hadde dyr bil, var 20 år yngre, slanke og muskuløse, fest og lekre damer.

Alle synes han var grei og blid. Meg så gjerne sur ut når vi ankom en fest el.l. Etter å hørt på kjefting hele veien dit uten pause... Han himlet med øynene til dem. "Alltid skulle jeg være sur og festbrems"

Han benyttet nesten enhver anledning til å starte en krangel. Til og med ungene hadde lagt merke til at han hadde "klikket" på helt vanlige ord fra meg. Og starter krangler helt utav det blå, så vi alle satt der som noen spørsmålstegn. Hva var det som skjedde nå?

Etter en stund hadde han fått nok. Da hadde han funnet seg ei 10 år yngre, slank og fit dame (jeg bruker str 40, altså). Ungene sier at det er like mye krangling nå. Kanskje det er deg, TS?

Anonymkode: a5d44...e1e

  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (8 timer siden):

I de siste ukene har jeg forsøkt å få litt positivt tilbake i forholdet vårt. Jeg sier «god morgen» ble blid stemme, møter han i døra når han kommer hjem, med «hei, hvordan har dagen din vært» etterfulgt av et nuss.

Jeg forsøker desperat å få tilbake noe av det positive i forholdet.

Men han er så sur!!! Jeg sliter sånn med å holde positiviteten oppe når han er så negativ. Det er alltid verst etter jobb og på kvelden. Han kjefter, og lager generelt dårlig stemning for alle i familien. Opplever barna i større grad drar bort på besøk etter skole osv fordi han er sur. Jeg rømmer til et annet rom, eller lar han være mest mulig i fred. 
 

Kan denne negativiteten snu? Jeg må langt ned i kjelleren mange ganger for å holde positiviteten oppe, og kjenner jeg blir sur selv. Uten at jeg egentlig ikke er det. Så det påvirker oss i så stor grad.

Erfaringer? Noen som har fått en sur, negativ mann på en lettere plass?

Anonymkode: e459d...0cc

Mangel på sex tydeligvis. 

Anonymkode: 858bc...aed

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Rosa Gnom skrev (8 timer siden):

Kan det være vitaminmangel? Søvnproblemer? Kanskje han burde ta en tur til legen? For å sjekke verdier av diverese. Er han deprimert / nedfor ?

Nei, mangel på sex. 

Anonymkode: 858bc...aed

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Mangel på sex tydeligvis. 

Anonymkode: 858bc...aed

 

AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Nei, mangel på sex. 

Anonymkode: 858bc...aed

Ok, stryk dette. 

Anonymkode: 858bc...aed

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Diskuterte dere ikke om han hadde lyst på barn før dere fikk dem? Jeg tenker at er det noe som driver en Mann, ikke en guttunge, så er det å bli pappa.

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde bedt han holde seg ute så lenge han er sur og stressa. Dra på trening, gå tur i skolen, sitt i bilen eller garasjen, gå rett hjem og lås deg inn på badet, bare ikke kom her og forgift hele bomiljøet for kone og barn. Han kan ha det så fælt og være så sint, deprimert, trist, traumatisert han bare vil, men det skal ikke gå utover barna på denne måten.

Kanskje hadde det faktisk hjulpet hvis han leide seg en hybel en måned for å føle litt på hvordan ting er?

Anonymkode: 47001...6ee

  • Liker 1
  • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

 

Ok, stryk dette. 

Anonymkode: 858bc...aed

Ja du leste faktisk det som ts skrev? 

Uansett så er ikke mangel på sex en god nok grunn til å gjøre livet til din egen familie så jævlig. Du er ikke Så viktig. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...