AnonymBruker Skrevet 4. juli #1 Del Skrevet 4. juli En kollega med en treåring fikk et stort sjokk her om dagen. Hun fikk et brev på digipost om en anonym bekymringsmelding som noen hadde sendt, som handlet om en slags seminar hun hadde deltatt på med sønnen ( for ikke å bli gjenkjent skriver jeg ikke hva slags opplegg det var) Det var veldig mange mennesker der, så derfor vanskelig å vite hvem det er som varslet barnevernet. Bekymringen gikk ut på at hun ikke hadde kontroll på sønnen og det kunne fort skjedd noen farlige situasjoner med ham. Det var ikke snakk om vold eller mishandling fra hennes side. Iallfall det hun fortalte, det er mulig hun har utelatt noe her. Jeg har sett mor og sønn sammen og jeg kan ikke si annet enn at hun er en kjærlig mor og har full kontroll på sønnen når de er ute på tur. Så kanskje hun mistet litt oversikt på dette arrangementet, eller ikke var helt på topp fysisk eller mentalt. Hva går en slik undersøkelse ut på? Er det bare hjemmebesøk, eller kontakter de også barnehagen for å høre deres erfaringer om hennes omsorgsevne? Jeg blir jo litt bekymret over systemet hvis da hvem som helst kan varsle om hvem som helst. Særlig når det er situasjoner som ikke har med dagliglivet å gjøre. Hadde han vært ute alene da de var hjemme, hadde det nok stilt seg annerledes. Anonymkode: 17a4c...aa3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli #2 Del Skrevet 4. juli Når det gjelder privatpersoner: Hvem som helst kan varsle om hva som helst ja. Derfor er det ikke alltid noe hold i anonyme meldinger som kommer inn, men alle må undersøkes av barnevernet. For institusjoner med taushetsplikt (skole, barnehage, helsestasjon, lege osv) er det strengere regler for sannsynliggjøring at innholdet er reellt dersom en melding ikke skal være brudd på taushetsplikten. Anonymkode: 0f390...c50 5 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli #3 Del Skrevet 4. juli AnonymBruker skrev (16 minutter siden): En kollega med en treåring fikk et stort sjokk her om dagen. Hun fikk et brev på digipost om en anonym bekymringsmelding som noen hadde sendt, som handlet om en slags seminar hun hadde deltatt på med sønnen ( for ikke å bli gjenkjent skriver jeg ikke hva slags opplegg det var) Det var veldig mange mennesker der, så derfor vanskelig å vite hvem det er som varslet barnevernet. Bekymringen gikk ut på at hun ikke hadde kontroll på sønnen og det kunne fort skjedd noen farlige situasjoner med ham. Det var ikke snakk om vold eller mishandling fra hennes side. Iallfall det hun fortalte, det er mulig hun har utelatt noe her. Jeg har sett mor og sønn sammen og jeg kan ikke si annet enn at hun er en kjærlig mor og har full kontroll på sønnen når de er ute på tur. Så kanskje hun mistet litt oversikt på dette arrangementet, eller ikke var helt på topp fysisk eller mentalt. Hva går en slik undersøkelse ut på? Er det bare hjemmebesøk, eller kontakter de også barnehagen for å høre deres erfaringer om hennes omsorgsevne? Jeg blir jo litt bekymret over systemet hvis da hvem som helst kan varsle om hvem som helst. Særlig når det er situasjoner som ikke har med dagliglivet å gjøre. Hadde han vært ute alene da de var hjemme, hadde det nok stilt seg annerledes. Anonymkode: 17a4c...aa3 De avtaler et møte med henne, snakker om dette og kanskje et hjemmebesøk. Jeg har blitt meldt for verre ting av noen som ville meg vondt. Det ble et par møter med barnevernet og to hjemmebesøk. Det ble ikke satt inn tiltak heller. Anonymkode: b3ea1...360 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli #4 Del Skrevet 4. juli Som du ser på bufdir sine sider, trenger du ikke være sikker på at noe er galt for å sende bekymringsmelding. Det er barneverntjenesten sin oppgave å undersøke og evt sette inn tiltak. Undersøkelse dreier seg om å prate med mor og far (og barnet om det er over 7 år), samt at helsestasjon, barnehage og evt fastlege får et skjema de skal svare ut. Så blir det ofte et hjemmebesøk i tillegg. En undersøkelse skal vanligvis ikke overstige 3 måneder for ikke å gjøre belastningen på familien unødvendig stor. Anonymkode: d4dd2...89c 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli #5 Del Skrevet 4. juli AnonymBruker skrev (7 minutter siden): Når det gjelder privatpersoner: Hvem som helst kan varsle om hva som helst ja. Derfor er det ikke alltid noe hold i anonyme meldinger som kommer inn, men alle må undersøkes av barnevernet. Anonymkode: 0f390...c50 Hender det at en bekymringsmelding også blir avvist av barnevernet hvis de tenker at det ikke er nok å gå etter? De har vel ikke alltid kapasitet til å iverksette undersøkelser som ikke handler om vold? Anonymkode: 17a4c...aa3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marimma Skrevet 4. juli #6 Del Skrevet 4. juli (endret) Feilaktige/grunnløse meldinger er et stort problem både juridisk, etisk og rent praktisk for barnevernstjenesten. Mengden meldinger øker stadig, uten at man faktisk fanger opp noen flere i behov av hjelpetiltak. Les feks denne: https://www.forskersonen.no/barn-og-ungdom-barne--og-familieetaten-debattinnlegg/grunnlose-bekymringsmeldinger-til-barnevernet-er-et-problem-for-rettssikkerheten/1883509 Ofte opprettes det undersøkelse på første melding, men kommer det flere svake meldinger senere kan disse henlegges som grunnløse uten undersøkelse. Endret 4. juli av Marimma 2 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli #7 Del Skrevet 4. juli AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Som du ser på bufdir sine sider, trenger du ikke være sikker på at noe er galt for å sende bekymringsmelding. Det er barneverntjenesten sin oppgave å undersøke og evt sette inn tiltak. Undersøkelse dreier seg om å prate med mor og far (og barnet om det er over 7 år), samt at helsestasjon, barnehage og evt fastlege får et skjema de skal svare ut. Så blir det ofte et hjemmebesøk i tillegg. En undersøkelse skal vanligvis ikke overstige 3 måneder for ikke å gjøre belastningen på familien unødvendig stor. Anonymkode: d4dd2...89c Så hvis man har et horn i siden til noen, så er det bare å kjøre på, melde til bv og skape et helvete? Anonymkode: 17a4c...aa3 4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli #8 Del Skrevet 4. juli 4 minutter siden, AnonymBruker said: Som du ser på bufdir sine sider, trenger du ikke være sikker på at noe er galt for å sende bekymringsmelding. Det er barneverntjenesten sin oppgave å undersøke og evt sette inn tiltak. Undersøkelse dreier seg om å prate med mor og far (og barnet om det er over 7 år), samt at helsestasjon, barnehage og evt fastlege får et skjema de skal svare ut. Så blir det ofte et hjemmebesøk i tillegg. En undersøkelse skal vanligvis ikke overstige 3 måneder for ikke å gjøre belastningen på familien unødvendig stor. Anonymkode: d4dd2...89c Glemte å legge inn link: https://www.bufdir.no/barnevern/melde-fra-privatperson/ Anonymkode: d4dd2...89c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marimma Skrevet 4. juli #9 Del Skrevet 4. juli (endret) AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Så hvis man har et horn i siden til noen, så er det bare å kjøre på, melde til bv og skape et helvete? Anonymkode: 17a4c...aa3 Det stemmer, og det skjer hele tiden. Det struper ressursene i bv som trengs på reelle saker. Endret 4. juli av Marimma 5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli #10 Del Skrevet 4. juli 3 minutter siden, AnonymBruker said: Hender det at en bekymringsmelding også blir avvist av barnevernet hvis de tenker at det ikke er nok å gå etter? De har vel ikke alltid kapasitet til å iverksette undersøkelser som ikke handler om vold? Anonymkode: 17a4c...aa3 Ja, men de undersøker ca 80 % av bekymringsmeldingene. Terskelen er heldigvis lav for undersøkelse. Om meldingen tydelig er i sjikanøs hensikt blir det henlagt. Anonymkode: d4dd2...89c 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli #11 Del Skrevet 4. juli AnonymBruker skrev (14 minutter siden): Når det gjelder privatpersoner: Hvem som helst kan varsle om hva som helst ja. Derfor er det ikke alltid noe hold i anonyme meldinger som kommer inn, men alle må undersøkes av barnevernet. For institusjoner med taushetsplikt (skole, barnehage, helsestasjon, lege osv) er det strengere regler for sannsynliggjøring at innholdet er reellt dersom en melding ikke skal være brudd på taushetsplikten. Anonymkode: 0f390...c50 Erfaringsmessig så skjer det heller ingenting hvis helsepersonell misbruker ordningen. Far her har blitt meldt av sykehuslege på helt horribelt grunnlag. Barnevernet kom på akuttbesøk og forsto ingenting - ingen ihjelbankede barn eller kone, ryddig hus, rolige, fornøyde barn og alt på stell. Saken ble avsluttet etter tre måneder og en liten samtale på barnevernets kontor. Så vidt meg kjent, fikk legen ingen konsekvenser. Årsaken til legens oppførsel? Han har behandlet min mann for 20 (!) år siden for alkoholforgiftning og sår etter slagsmål. Mannen var da 19 år. På tidspunktet for meldingen var mannen 39, gift, avholds familiefar. Anonymkode: f6840...8f0 5 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli #12 Del Skrevet 4. juli Marimma skrev (5 minutter siden): Feilaktige/grunnløse meldinger er et stort problem både juridisk, etisk og rent praktisk for barnevernstjenesten. Mengden meldinger øker stadig, uten at man faktisk fanger opp noen flere i behov av hjelpetiltak. Les feks denne: https://www.forskersonen.no/barn-og-ungdom-barne--og-familieetaten-debattinnlegg/grunnlose-bekymringsmeldinger-til-barnevernet-er-et-problem-for-rettssikkerheten/1883509 Ofte opprettes det undersøkelse på første melding, men kommer det flere svake meldinger senere kan disse henlegges som grunnløse uten undersøkelse. Dette er et stort problem, og man burde fjerne anonymitet for de sjikanøse/hevnmotiverte meldingene, sånn at folk lærer og blir straffet. Anonymkode: f6840...8f0 6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli #13 Del Skrevet 4. juli AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Så hvis man har et horn i siden til noen, så er det bare å kjøre på, melde til bv og skape et helvete? Anonymkode: 17a4c...aa3 Ja, noen liker å gjøre slik mot andre. Hos oss var det samboers mor. Selv da hun ikke hadde kontakt med noen av oss så "visste" hun så mye. Det ble tatt ut i løse lufta, damen var svært oppfinnsom. Jeg ble beskyldt for å ønske å drepe barna mine flere ganger, huset var ikke barnesikret, jeg var sterkt psykisk syk i hennes øyne, jeg hadde dårlig nettverk, etc. Barnevernet var hos meg i 30 minutter og forsto kjapt at dette kunne ikke stemme. Så ble det avtalt møte med de uken etter der jeg viste frem anmeldelse mot damen pga trakassering. Jeg viste de også en haug med ufine meldinger og trusler om barnevernsmelding. Anonymkode: b3ea1...360 3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli #14 Del Skrevet 4. juli AnonymBruker skrev (19 minutter siden): Når det gjelder privatpersoner: Hvem som helst kan varsle om hva som helst ja. Derfor er det ikke alltid noe hold i anonyme meldinger som kommer inn, men alle må undersøkes av barnevernet. For institusjoner med taushetsplikt (skole, barnehage, helsestasjon, lege osv) er det strengere regler for sannsynliggjøring at innholdet er reellt dersom en melding ikke skal være brudd på taushetsplikten. Anonymkode: 0f390...c50 Nei, alle bekymringsmeldinger må ikke undersøkes av barnevernet. Da hadde ikke bv-ansatte gjort annet enn å undersøke. Barnevernet tar en vurdering basert på innholdet i bekymringsmeldingene. Ta: vanskelig å si hva som er undersøkelsesplanen i saken din. Det kommer helt an på innholdet i meldingen (litt rart at du allerede vet det, for det skal egentlig leses opp på første møte og ikke sendes på Digipost). Men noen ganger kan det faktisk være nok med ett møte, så henlegges saken. Men vanligvis må det mer til, som feks hjemmebesøk, innhenting av opplysninger fra ulike instanser, ett par møter, barnesamtale osv. Men det kommer helt an på innholdet i bekymringsmeldingen og hva slags plan bv har lagt. Og om det virkelig er din kollega som har mottatt denne bekymringsmeldingen, kan du tilby deg å være hennes støtteperson i møte med bvtj, om hun ikke har en samboer eller foreldre som kan være med henne. Anonymkode: 7bbe7...d01 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli #15 Del Skrevet 4. juli AnonymBruker skrev (58 minutter siden): En kollega med en treåring fikk et stort sjokk her om dagen. Hun fikk et brev på digipost om en anonym bekymringsmelding som noen hadde sendt, som handlet om en slags seminar hun hadde deltatt på med sønnen ( for ikke å bli gjenkjent skriver jeg ikke hva slags opplegg det var) Det var veldig mange mennesker der, så derfor vanskelig å vite hvem det er som varslet barnevernet. Bekymringen gikk ut på at hun ikke hadde kontroll på sønnen og det kunne fort skjedd noen farlige situasjoner med ham. Det var ikke snakk om vold eller mishandling fra hennes side. Iallfall det hun fortalte, det er mulig hun har utelatt noe her. Jeg har sett mor og sønn sammen og jeg kan ikke si annet enn at hun er en kjærlig mor og har full kontroll på sønnen når de er ute på tur. Så kanskje hun mistet litt oversikt på dette arrangementet, eller ikke var helt på topp fysisk eller mentalt. Hva går en slik undersøkelse ut på? Er det bare hjemmebesøk, eller kontakter de også barnehagen for å høre deres erfaringer om hennes omsorgsevne? Jeg blir jo litt bekymret over systemet hvis da hvem som helst kan varsle om hvem som helst. Særlig når det er situasjoner som ikke har med dagliglivet å gjøre. Hadde han vært ute alene da de var hjemme, hadde det nok stilt seg annerledes. Anonymkode: 17a4c...aa3 Dessverre så kan man melde inn HVA som helst til barnevernet. Og dessverre må de følge opp hver eneste melding - selv om det ved første øyekast ikke er hold i meldingen. Men det vil ikke bli noe sak ut av det. Men BV må opplyse om melding og foreta samtale. Dessverre blir veldig mye av BV sin tid og ressurser brukt til slikt fjas - fordi folk melder om ting som absolutt ikke har noe med BV å gjøre, ikke er hold i etc.. Anonymkode: 5ef66...57c 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli #16 Del Skrevet 4. juli AnonymBruker skrev (23 minutter siden): Nei, alle bekymringsmeldinger må ikke undersøkes av barnevernet. Da hadde ikke bv-ansatte gjort annet enn å undersøke. Barnevernet tar en vurdering basert på innholdet i bekymringsmeldingene. Ta: vanskelig å si hva som er undersøkelsesplanen i saken din. Det kommer helt an på innholdet i meldingen (litt rart at du allerede vet det, for det skal egentlig leses opp på første møte og ikke sendes på Digipost). Men noen ganger kan det faktisk være nok med ett møte, så henlegges saken. Men vanligvis må det mer til, som feks hjemmebesøk, innhenting av opplysninger fra ulike instanser, ett par møter, barnesamtale osv. Men det kommer helt an på innholdet i bekymringsmeldingen og hva slags plan bv har lagt. Og om det virkelig er din kollega som har mottatt denne bekymringsmeldingen, kan du tilby deg å være hennes støtteperson i møte med bvtj, om hun ikke har en samboer eller foreldre som kan være med henne. Anonymkode: 7bbe7...d01 Det er mulig hun fikk beskyldningene lest opp når hun ringte bv. Det er som du sier litt rart om det skulle stå på digipost. Anonymkode: 17a4c...aa3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli #17 Del Skrevet 4. juli 1 hour ago, AnonymBruker said: Så hvis man har et horn i siden til noen, så er det bare å kjøre på, melde til bv og skape et helvete? Anonymkode: 17a4c...aa3 Ja, men barnevernet er trent til å kjenne igjen slike meldinger. Dessuten, hva sier det om deg som kanskje sender flere grunnløse meldinger? Anonymkode: 41d47...e86 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. juli #18 Del Skrevet 4. juli Min erfaring er at de åpner på det meste de får inn, men avslutter raskt. Anonymkode: 1e64e...4f0 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. juli #19 Del Skrevet 5. juli AnonymBruker skrev (På 4.7.2024 den 9.15): Så hvis man har et horn i siden til noen, så er det bare å kjøre på, melde til bv og skape et helvete? Anonymkode: 17a4c...aa3 Det kan man, men sjelden det blir et helvete, dersom det ikke er hold i bekymringen Anonymkode: 10bde...227 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. juli #20 Del Skrevet 5. juli Sikkelig skremmende lesing. Man er jo livredd for å ha barn idag Anonymkode: 3cfd6...e70 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå