AnonymBruker Skrevet 29. april #101 Del Skrevet 29. april AnonymBruker skrev (2 timer siden): Nei, det stemmer ikke. Anonymkode: 6f10a...3b6 Jo, det gjør det faktisk. Motbevis det. Anonymkode: 7c556...e2b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. april #102 Del Skrevet 29. april AnonymBruker skrev (5 timer siden): Om du skal drive å hoppe slik i tid blir jo dette helt umulig. Om du velger deg norge i steinalderen må du jo også kutte ut den importerte poteten. For mine forfedre var østers og blåskjell "agn", og ikke noe som skulle på noe spisebord. Det er ikke norsk tradisjonsmat. Anonymkode: c04c4...9d7 Mens farfar, sørlending født 1930, fisket og åt blåskjell hele livet. Anonymkode: c0f79...5da Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. april #103 Del Skrevet 29. april AnonymBruker skrev (22 minutter siden): Mens farfar, sørlending født 1930, fisket og åt blåskjell hele livet. Anonymkode: c0f79...5da Betyr det at det er en vanlig del av det norske kjøkken, med tilhørende tradisjonsretter? Anonymkode: c04c4...9d7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. april #104 Del Skrevet 29. april Italiensk eller gresk! Det spiser jeg mest til vanlig uansett. Anonymkode: e3698...f4a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. april #105 Del Skrevet 29. april Italia! Karbohydrater all the way til alle måltider! Og all maten finnes i ulike utgaver både med og uten kjøtt og fisk. Altså hallo, hva kan gå galt med disse deilige rettene? https://meny.no/oppskrifter/verdenskjokken/italiensk/ Anonymkode: 627dd...bfa 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. april #106 Del Skrevet 29. april AnonymBruker skrev (1 time siden): Betyr det at det er en vanlig del av det norske kjøkken, med tilhørende tradisjonsretter? Anonymkode: c04c4...9d7 Hvis du kan bruke din slekt som kilde, kan vel jeg også det. Anonymkode: c0f79...5da Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. april #107 Del Skrevet 29. april AnonymBruker skrev (1 time siden): Betyr det at det er en vanlig del av det norske kjøkken, med tilhørende tradisjonsretter? Anonymkode: c04c4...9d7 Her er for øvrig en oppskrift fra «Norsk Tradisjonsmat» med skalldyr: https://norsktradisjonsmat.no/oppskrift/kabaret-fiskepudding-skalldyr Avsporing over, for min del iallfall. Anonymkode: c0f79...5da Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. april #108 Del Skrevet 30. april Da velger jeg mat fra Tyrkia. Hjemmelaget tyrkisk mat er veldig god,det er et land med en rik matkultur og har veldig gode råvarer. Anonymkode: 966c0...0fa 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. april #109 Del Skrevet 30. april USA, er så stort, er en miks av alle kulturer, samt dekker de fleste ulike klimasoner i forhold til vekstmuligheter. Kan spise akkurat det jeg vil, fra hele verden. Anonymkode: b3744...894 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. april #110 Del Skrevet 30. april AnonymBruker skrev (På 29.4.2024 den 0.14): I ett år må alle måltidene dine komme fra et lands kjøkken - frokost, lunsj, middag, og kvelds (samt mellommåltid og snop for de som spiser slikt). All mat blir betalt og du kan selv velge fritt om det er "hjemmelaga" eller på restaurant. Hvis du klarer å holde deg til kun dette ene landets kjøkken, vinner du fem millioner kroner. Hva velger du og hvorfor? Anonymkode: f807d...00d Hvordan definerer du «et lands kjøkken»? Det norske kjøkkenet anno 2024 inneholder både pizza, taco og pasta. Det norske kjøkkenet anno 1424 inneholdt ikke potet. Det italienske kjøkkenet anno 1424 inneholdt ikke tomat. Så skal jeg spise som «før verden ble globalisert»? Eller skal jeg spise slik folk flest i land X spiser i 2024? Når folk sier «et lands kjøkken» så mener de «slik virkelig gamle mennesker husket kostholdet til land X på et helt vilkårlig tidspunkt i historien». Og det, ts, det er bare vås. Et helt lands mat kan ikke defineres så tilfeldig. I 2024? Jeg kunne spist som nesten hvilket som helst land. I 1424? Da ville jeg valgt meg et land i Sør-Amerika. Om valget står på å spise som land X i 1950? I så fall er spørsmålet mitt: hvorfor velger vi det tilfeldige årstallet som definisjon for noens kjøkken? Anonymkode: d6bab...392 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. april #111 Del Skrevet 30. april AnonymBruker skrev (6 minutter siden): Hvordan definerer du «et lands kjøkken»? Det norske kjøkkenet anno 2024 inneholder både pizza, taco og pasta. Det norske kjøkkenet anno 1424 inneholdt ikke potet. Det italienske kjøkkenet anno 1424 inneholdt ikke tomat. Så skal jeg spise som «før verden ble globalisert»? Eller skal jeg spise slik folk flest i land X spiser i 2024? Når folk sier «et lands kjøkken» så mener de «slik virkelig gamle mennesker husket kostholdet til land X på et helt vilkårlig tidspunkt i historien». Og det, ts, det er bare vås. Et helt lands mat kan ikke defineres så tilfeldig. I 2024? Jeg kunne spist som nesten hvilket som helst land. I 1424? Da ville jeg valgt meg et land i Sør-Amerika. Om valget står på å spise som land X i 1950? I så fall er spørsmålet mitt: hvorfor velger vi det tilfeldige årstallet som definisjon for noens kjøkken? Anonymkode: d6bab...392 Vill gjetning, men jeg TIPPER at TS ikke tenkte på mat fra før 1424. Jeg kan selvsagt ta feil, da. Anonymkode: 7c556...e2b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. april #112 Del Skrevet 30. april 18 hours ago, AnonymBruker said: Alle som velger indisk: Hadde dere virkelig kunnet spise curry-varianter til alle måltider i et helt år? Aldri europeisk frokost? Anonymkode: 7c556...e2b Trur du indisk mat bare er curryer? Anonymkode: 13082...9de Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. april #113 Del Skrevet 30. april AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Trur du indisk mat bare er curryer? Anonymkode: 13082...9de https://www.patelbros.com/blog/10-indian-breakfast-dishes-that-everyone-should-try Anonymkode: 7c556...e2b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. april #114 Del Skrevet 30. april 18 minutter siden, AnonymBruker said: Hvordan definerer du «et lands kjøkken»? Det norske kjøkkenet anno 2024 inneholder både pizza, taco og pasta. Det norske kjøkkenet anno 1424 inneholdt ikke potet. Det italienske kjøkkenet anno 1424 inneholdt ikke tomat. Så skal jeg spise som «før verden ble globalisert»? Eller skal jeg spise slik folk flest i land X spiser i 2024? Når folk sier «et lands kjøkken» så mener de «slik virkelig gamle mennesker husket kostholdet til land X på et helt vilkårlig tidspunkt i historien». Og det, ts, det er bare vås. Et helt lands mat kan ikke defineres så tilfeldig. I 2024? Jeg kunne spist som nesten hvilket som helst land. I 1424? Da ville jeg valgt meg et land i Sør-Amerika. Om valget står på å spise som land X i 1950? I så fall er spørsmålet mitt: hvorfor velger vi det tilfeldige årstallet som definisjon for noens kjøkken? Anonymkode: d6bab...392 Snakk om å overanalysere et gøy og hypotetisk spørsmål på kg 😂🤣🤣😂 sikkert kjempegøy på fest du 😂😂 Anonymkode: 2b630...dcf 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jessica Jones Skrevet 30. april #115 Del Skrevet 30. april Vietnamesisk! For et kjøkken 🤤🤤 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hunter7 Skrevet 3. mai #116 Del Skrevet 3. mai Jeg velger meg det tyrkiske kjøkken. Landet har fra tidlig av vært et knutepunkt mellom mange matkulturer, og byr følgelig på en lang rekke matvarer og tilberedingsmetoder. I tillegg ligger Tyrkia klimatisk gunstig til hva dyrking av frukt og grønnsaker angår, så å få i seg de sju daglige blir neppe noe problem. Siden jeg foretrekker te over kaffe og klarer fint å avstå fra alkohol, så blir landevalget i så henseende heller ikke problematisk. Selvsagt er det enkelte norske matvarer jeg kommer til å savne (skreien fra nord, plommene fra Hardanger, Åkerø-eplene, moltebær, nordnorske jordbær, osv), men jeg velger å innbille meg at det tyrkiske kjøkkenet vil dekke brorparten av mine matlyster. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå