Gå til innhold

Har en hund som bjeffer når ukjente vil klappe


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har en hund av liten rase (5-6 kilo), den ser veldig liten og søt ut, men kan  bli veldig sint og bjeffer og biter etter dem hvis ukjente folk kommer og vil klappe. Med kjente folk er hun helt ok...

Hvorfor, og hva kan jeg gjøre for at hunden skal bli mer trygg? Dette er f.eks. når vi tar toget og forbipasserende sier "Å, så søt!" og prøver å klappe uten å spørre først om det er greit før de begynner å ta på hunden... hunden er 1 år og har aldri hatt direkte vonde opplevelser med fremmede (men har reagert med sinne/aggresjon et par ganger når jeg (enslig kvinne) har blitt tilnærmet av menn på gata på noe ukoselig vis mens jeg har luftet hunden, så jeg tenker det kanskje er der det stammer fra..?).

Anonymkode: 3db42...d73

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ikke la ukjente hilse. Vær en skikkelig dritt mot folk som bare tar seg til rette og prøver å ta på den uten lov. Alt handler om å beskytte hunden fra uønskede hendelser. 

For å trygge den, bruk folk du stoler på. De behøver ikke hilse på den, men være rundt den. Når hunden tar kontakt, ta frem en leke eller godbiter. Etterhvert som hunden blir mer trygg, kan du be fremmede gi den godbiter når dere er ute på tur. "Nei, du kan ikke ta på hunden, men du kan kaste godbiter til den" -er en start. 

  • Liker 3
  • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har samme utfordring med min valp. Alle vil bort og kose og klappe, men hunden vil ikke. Den ønsker ingen oppmerksomhet. Den vil bare snuse og rusle i fred. Plutselig kan det komme noen og bare «Åååååå, så søøøøt!» og stikke ut hånda og da jo biter valpen. Dritt ass. 

Anonymkode: 14142...461

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli flinkere på å si "Nei, ikke vennlig", 

Man må være utrolig kjapp noen ganger, slenge opp armen eller stille seg foran hunden så man rekker å si "Nei, ikke vennlig". Ikke vær redd for å være uhøflig. Folk som tafser på fremmede hunder uten først og spørre, fortjener litt uhøflighet i retur.

Ts, grunnen til at hunden din bjeffer og glefser etter folk, er fordi den hele tiden får bekreftet at fremmede prøver å ta på den. Hunden vil føle seg tryggere og reagere mindre på folk jo flinkere du blir på å holde folk unna. Ikke alle hunder ønsker oppmerksomhet fra vilt fremmede, og det er helt greit. Mine hunder ønsker ikke å bli klappet av fremmede. Jeg ønsker heller ikke å bli klemt på av randoms på trikken 😅

Du må bygge opp tryggheten til hunden, og gjerne gi den en bedre taktikk den kan ta i bruk i situasjoner hvor folk kommer bort. Jeg lærte mine at de får godbiter av meg når det kommer fremmede bort. Det betyr at de nå automatisk snur ryggen til fremmede og fokuserer på meg. Dette eliminerer uønsket klapping en god del, fordi de fleste vil ikke prøve å klappe en hund som snur seg vekk fra de. Og, det gir meg tid til å si "nei" til de få som likevel prøver.

Trygg hund klubben går ganske godt inn på sladretrening og motbetinging, og er generelt en fin online gruppe for de som ønsker å trene en hund til å bli tryggere og få bedre selvtillit i forskjellige situasjoner. 

 

Anonymkode: 718e9...792

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke la fremmede nærme seg hunden. Den sier jo klart fra at den ikke ønsker det.

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Troyamin skrev (4 timer siden):

Ikke la ukjente hilse. Vær en skikkelig dritt mot folk som bare tar seg til rette og prøver å ta på den uten lov. Alt handler om å beskytte hunden fra uønskede hendelser. 

Dette er fasit. Folk må faen meg skjerpe seg. Man spør før man klapper fremmede dyr - og barn for den saks skyld. Og så må folk jaggu lære seg å ta et nei for et nei, og ikke bli snurt når man får et nei på et spørsmål. Om man kun forventer ja, så er det jo ikke et ekte spørsmål. Blir gal av slike egoistiske mennesker.🤬

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Skap handlingsrom, altså skjerm hunden fra fremmede og vær på forkant å si "nei, den skal ikke hilses på - vi trener" for eksempel, det er en uting at hunder skal bli tatt på av alle slags mennesker. Jeg ville også glefst om noen kom og sa "åå så søt du er" til meg og skulle klemmet på meg.. 

Anonymkode: 81d1c...1f8

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...