Gå til innhold

Hvorfor har det blitt "prestisje" å spise færrest mulig måltid?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

On 5/26/2023 at 7:25 AM, AnonymBruker said:

Planter og bær var ikke tilgjengelig på vinteren, og det kunne gå lang tid mellom fangst av dyr og fisk.Selvfølgelig overlevde mennesker ved å ha lengre fasteperioder pga manglende tilgang til mat. Du sier det jo selv 😄 

Og selv ettere neolittisk tid var ikke tilgang til mat konstant. Selv ikke på 1900-tallet. 

Anonymkode: b1e91...1c6

Hvilken vinter?? Du må nesten være mer presis om hvilken tidsperiode og hvor i verden du er. 

Så vidt jeg har skjønt varierte dette veldig mellom ulike kulturer, men jeger-samlere åt som regel ofte i løpet av dagen etterhvert som de samlet frukt, frø og grønt, mens de store kjøttmåltidene gikk det naturlig lenger tid mellom, og mer måtte konsumeres på kortere tid. Men de drasset jo ikke med seg frukt her og der bare fordi de skulle vente til klokka ble 12 med å spise. 

Anonymkode: 64d9c...eb4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...