Gå til innhold

Hvorfor er ikke mennesker søte hele livet?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Babyer er søte fordi det skal trigge omsorgsgenet hos voksne mennesker. 

Men hvorfor er vi ikke søte hele livet? Ville det ikke vært en fordel at andre mennesker synes vi er søte også når vi runder 40?

Anonymkode: b4d01...b87

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Babyer er søte fordi det skal trigge omsorgsgenet hos voksne mennesker. 

Men hvorfor er vi ikke søte hele livet? Ville det ikke vært en fordel at andre mennesker synes vi er søte også når vi runder 40?

Anonymkode: b4d01...b87

Da ville det nok gått inflasjon i hele opplegget, og ingen ville blitt opplevd som spesielt søte. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syns eldre mennesker kan være søte, men det er mer på grunn av personligheten enn utseende. Med eldre mener jeg de over 75 år. 

Endret av Athena Freyja
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo, det er en biologisk fordel for kvinner å se søte ut hele livet. Derimot er det ikke slik for menn, som har utviklet seg til å bli så store og sterke som mulig. 

Kvinner har utviklet seg med vilje til å ha store øyne og lepper for å herme etter barn. Dette for å trigge menn sine beskytterinstinkter slik at han vil ta vare på henne og barnet.

Derimot fungerer ikke evolusjon og biologi som "bestill og lever"-service. Utvikling skjer i rykk og napp, tilfeldige mutasjoner som gir en fordel og dermed blir passert videre til avkommet. For bare 10 000 år siden var vi kun 5 000 000 mennesker på jorda. Det betydde at slike mutasjoner forholdsvis raskt spredde seg i befolkningen og fikk slå rot - for eksempel kvinners utseende. Mennesker er likevel så mange, selv på den tiden, at det er umulig at det sprer seg rundt hele befolkningen, slik det kan gjøre i andre dyrearter, som er færre og mer sårbare enn menneskene. 

I tillegg til det har mennesker et kulturelt komponent, noe som betyr at vi ikke bare må overleve men også "leve", i det at vi skaper kultur og forventninger til hverandre. For et par hundre år siden i noen kulturer har det for eksempel vært attraktivt for en kvinne å se barsk og maskulin ut - andre steder har kvinner sminket over blodårer for å se "plettfrie" ut. Menn tiltrekkes av forskjellige ting, og dermed er det ikke mulig å alltid få "søte" mennesker - de du tenker på som stygge er i andres sinn vakre.

En annen faktor her er også skillet mellom reproduktiv og ikke-reproduktiv alder. Det at kvinner ser annerledes ut enn barn er viktig for å signalisere til mannen hvem som er i reproduktiv alder og ikke. Det er ikke tilfeldig at kvinner får fyldige bryster og rompe i voksen alder - mens barn, uansett kjønn, gjerne ser ut som streker, "helt flate". Ansiktet er likedan. Det forteller oss mye om en person, og spesielt alder kan mennesker peke ut særs lett på bakgrunn av rynker, smilerynker, øyenbryn, øyner, og munn. Det er derfor viktig at kvinner kan skilles fra hverandre slik at en mann ikke prøver å parre seg med en 50-åring, som på grunn av genene ser ut som "en søt 20-åring". Eggene er jo derimot alt for gamle og produserer i mange tilfeller defekte barn. 

Alt i alt er det mange praktiske årsaker til at mennesker ikke ser "søte" ut hele livene sine. 

Anonymkode: 7f233...c02

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...