Gå til innhold

Jeg har spilleproblemer og det hele startet hos Norsk Tipping


AnonymBruker
 Del

Anbefalte innlegg

Jeg kaster bort utrolig mye penger bort på gambling (spilleautomater online). Jeg er pinlig klar over at jeg har et problem, og jeg kaster bort både tid og penger på spilling. Det blir en flukt fra virkeligheten, og jeg drømmer om å vinne såpass med penger at jeg ikke trenger å jobbe siden jeg ikke trives med nåværende situasjon. Jeg har vært arbeidsledig en stund og skal tilbake til fulltidsjobb i mars, på en gammel arbeidsplass jeg hadde og kjedet meg. Grunnen til at jeg skal tilbake er at jeg ikke har vært proaktiv nok med jobbsøkingen pga. spillingen, og nå har jeg gått arbeidsledig så lenge at dagpengene begynner å ta slutt.  Jeg ser jo at dette er klassisk felle å håndtere problemet på, med å søke tilflukt i spillingen.  Jeg vinner jo større beløp av og til, og klarer ofte å ta ut pengene på konto, men så blir disse gjerne brukt opp etter en stund når jeg gjøre nye innskudd for å spille og taper pengene. 

Spillingen går helt uten tvil utover humøret. Taper jeg pengene blir jeg nærmest deppa, og derfor oppstår trangen til å sette inn mer penger for å prøve å vinne litt penger igjen.  Eneste gangen humøret holder seg stabilt er når jeg vinner pengene, og klarer å være fornuftig nok å ta ut pengene, da føler jeg meg så bra og klarer å legge bort spillingen til neste dag, mens jeg klarer å gjøre andre aktiviteter med humøret på topp, mens jeg gjerne tenker over hva jeg skal bruke pengene jeg har vunnet på (eventuelt vunnet tilbake). Så jeg lar spillingen uten tvil påvirke humøret mitt.

Jeg er egentlig ekstremt flink med økonomi. Har vært veldig god til å styre pengene mine siden ungdomsårene og har vært supersparer en periode, siden jeg synest det har vært gøy å spare og jeg fører nitide budsjett.  Jeg fører regnskap fortløpende på alle pengene som går til spilling, så jeg er ekstremt klar over hver eneste krone jeg sløser, likevel så ser det ikke ut til å gå inn på meg hvor mye penger jeg sløser selv om jeg ser tallene fremfor meg.

På grunn at jeg er så flink til å spare penger ellers og har en grei sparekonto, så har ikke spillingen ført til noen økonomisk krise hos meg enda, og jeg har ikke kredittkort heller og tviler på at jeg kommer til å skaffe meg det og jeg har fortsatt godt med penger på sparekonto. Jeg er sånn sett heldig, men tror også at det er en av grunnene til at alvoret ikke går innover meg. Feks. kunne jeg hatt 50 000 kr mer på sparekonto hadde det ikke vært for spillingen det siste året, men det går liksom ikke helt inn på meg.  Jeg bruker å rasjonalisere beløpene med "jeg drikker ikke, jeg kaster ikke bort penger på alkohol som alkoholikere. Jeg har ikke barn og vil ikke ha barn heller, så jeg sparer jo masse penger på det, 50 000 kr er jo ingenting om en tenker på hva et barn koster i året" osv. Jeg tenker at spillingen er "min kos" i livet.  Jeg har nedbetalt nyere bil som jeg kan selge og en snart full BSU-konto jeg kan sprette om det skulle være helt krise.

Jeg er nok ikke den klassiske spillegale, for de fleste man hører om har havnet i økonomisk krise og klarer ikke å skjule det lenger. Men jeg er en av disse "oppegående" menneskene med masterutdanning og har klart seg bra i arbeidslivet bortsett fra et lite avbrekk nå,  kvinne til og med, og ingen jeg kjenner vet at jeg kaster bort tusenvis av kroner på spilling og fortaper meg i spillingen. Jeg har alltid blitt sett på som hos fornuftig.

Det hele begynte hos Norsk Tipping under lockdown. Var en bekjent som tipset meg for 3 år siden om et spill jeg måtte prøve, jeg var svært skeptisk, og første gangen var jeg ikke spesielt imponert. Men så prøvde jeg igjen, og til slutt ble det gøy, og spillegrensene og beløpene ble større og større. Det var jo gøy tidsfordriv i 2020. Spillegrensen har jeg økt hver måned litt og litt, fortsatt er den ikke på maksimalt og ofte har den vært nådd før måneden er over, og da har dagene eller ukene føltes ulidelig lange til jeg kunne spille igjen den 1. Den 1. i måneden har alltid vært en gledens dag for meg, for da er det ny måned, nye muligheter for å spille og starte med blanke ark og kanskje gå i overskudd. Denne måneden er ikke spillegrensen nådd hos NT siden jeg cashet ut 3000 kr og vunnet beløp under en viss sum gir negativ beløp i månedsgrensen, slik at jeg har kunnet spille for mer denne måneden. Egentlig idiotisk. 

Norsk Tipping fronter at det skal være så bra å spille hos de på "lovlig" vis og at de gjennom ansvarlig spilling forhindrer alvorlige spilleproblemer. Men jeg mener de er grunnen til at mine spilleproblemer startet. Helt ærlig så tror aldri jeg hadde begynt å spille på automater visst det ikke hadde vært for at jeg testet det hos Norsk Tipping. Jeg hadde i mange år en konto hos Unibet, men rørte aldri spilleautomatene der fordi jeg følte det var sketchy. Grunnen til at jeg opprettet konto var for å spille litt på odds, men dette var ikke noe jeg gjorde mye. Så jeg hadde en passiv konto der i mange år, som jeg fikk både lokketilbud på på e-post og sms, men aldri brydde meg om.

Nå er det ikke slik lenger, nå spiller jeg også hos utenlandske bookmakere når spillegrensen (enten det er penger eller tid) er nådd hos Norsk Tipping. Når den ble nådd, så oppstår det en lengsel etter å spille mer, og derfor begynte jeg å søke mot de utenlandske. I starten var det problematisk fordi transaksjoner på innskudd jeg prøvde å gjøre via banken min, ble stoppet av banken pga. Lotteritilsynets hederlige innsats for å hindre at norske spillere skal bruke utenlandske bookmakere, men for oss som er rutinerte spillere har vi for lengst funnet veien rundt, per nå er det null problem å få giennom transaksjonene gjennom E-lommebøker som Revolut. Til tross for at jeg sikkert har over hundre transaksjoner med trekk fra Revolut de siste månedene, har ikke banken tatt kontakt eller reagert enda (det er tross alt helt lovlig å bruke), så jeg får bare dure på som før. Pengene jeg vinner, fører jeg tilbake til Revolut, og jeg bruker det til kjøp på nett der man kan bruke (virtuelt) Mastercard, slik at banken aldri får nyss om at jeg får innskudd fra spillselskaper. Så lenge jeg tar ut beløp under 10 000 kr, trenger jeg ikke å skatte på det heller.

Nå er det faktisk sånn at jeg heller spiller hos utenlandske bookmakere enn Norsk Tipping selv om spillegrensen ikke er nådd, fordi automatene deres faktisk er bedre. Hos Norsk Tipping har man ikke autospill, bonuskjøp og begrenset utvalg av spill, og man kan satse mindre per spill.  Så dersom Lotteritilsynet mål er å få norske spillere til å spille hos Norsk Tipping har de feilet. De har et halvgodt tilbud som er nok til å få deg hektet, men ikke godt nok til at man vil bli der som spiller når man først er hektet, og derfor gjør man akkurat det motsatte av det de ønsker, søker seg mot utenlandske bookmakere med mindre mulighet for å fange opp at spilleproblemene utvikler seg.

Norsk Tipping skryter sånn av at de forhindrer spilleproblemer og at de fanger opp folk som er i faresonen. De skriver blant annet at de ringer spillere som de ser er i faresonen. Dette er bullshit. På appen får man veldig raskt en playscan der man må svare på spørsmål og som måler om du er i faresonen gjennom spillestatistikk. Jeg har lenge vært i faresonen, og er i følge scannen som dukker opp med jevne mellomrom, på nest høyeste nivå. Likevel, så har jeg ikke fått en eneste telefon fra de selv om dette nå snart har pågått i 3 år. Og nå som jeg har gått over til utenlandske bookmakere spiller jeg mindre hos Norsk Tipping, og det kan kanskje se ut som jeg fått kontroll, når sannheten er et jeg har flyttet over spilleproblemene hos utenlandske bookmakere. Man kan selvfølgelig selveksludere seg på de sidene, men det er helt frivillig. 

Skylden ligger først og fremst hos meg, men som sagt så begynte det hele hos Norsk Tipping som liksom som være så bra for å hindre spilleproblemer. Jeg vil bare fortelle en historie om hvordan det faktisk begynte slik og hvordan selv det som andre tror er fornuftige og høyfungerende mennesker kan havne i en slik situasjon. Det hører med historien at jeg faktisk har to familiemedlemmer som har hatt spillavhengighet, ene endte opp i stor forbruksgjeld som hen heldigvis kom seg ut av, så er nok ekstra eksponert genetisk for å bli avhengig og burde vite bedre, men som sagt, så har de enda godt veldig bra med meg siden jeg har ikke har spilt bort penger jeg ikke har. 

Jeg kommer nok dessverre ikke til å slutte med det første, og har ikke interesse av å kontakte hjelpetelefoner eller lignende for å starte prosessen, men målet mitt er å kutte kraftig ned på spillingen og pengene jeg kaster bort med tid og sted og kanskje til slutt klare å slutte eller få et mer normalt forhold til det når andre ting i livet blir viktigere, og når jeg startet i jobb igjen i mars kommer spillingen automatisk til å ta seg ned pga. begrenset med tid. Så vil jeg nok fortsette å benytte meg av verktøy som midlertidig selveskludering som jeg allerede gjør. 

Anonymkode: 0a020...040

 • Liker 5
 • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Skylden ligger først og fremst hos meg

Ja. Skjønner ikke hvorfor du prøver å skylde på NT.

Anonymkode: cd8df...ee7

 • Liker 11
 • Hjerte 1
 • Nyttig 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du vet hva du må gjøre TS.

Ikke spille mer. 

Anonymkode: 8578f...f4b

 • Liker 2
 • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Ja. Skjønner ikke hvorfor du prøver å skylde på NT.

Anonymkode: cd8df...ee7

Fordi jeg ikke hadde begynt å spille om det ikke var for Norsk Tipping sine spilleautomater. Som sagt, har hatt konto hos Unibet i flere år for noen få plasseringer på odds, og har aldri rørt en spilleautomat der på alle de årene selv om de var rett fremfor nesen min og Unibet stadig sendte ut mailer og sms med lokketilbud på gratisspinn osv. Norsk Tipping bevisstgjorde meg på hva spilleautomater er og hvordan det fungerer. Og det fikk flere måneder med spilling hos Norsk Tipping før jeg begynte å bevege meg ut på ukjent farvann aka utenlandske bookmakere når jeg ble hektet men ikke ble godt nok "tilfredsstilt" hos NT.

Dersom Norsk Tipping og Lotteritilsynet virkelig ønsker å motvirke spilleproblemer, så burde de lese min historie og ta det til seg. 

Jeg ser feks. to løsninger: 

1) Ikke tilby KongKasino på Norsk Tipping. Argumentet deres er at det er bedre at spillere spiller hos dem, enn hos utenlandske bookmakere, men det gjelder jo bare visst man allerede spiller. Det virker som sagt mot sin hensikt om det er spillere som oppdager spilling pga. det finner de i appen hos NT og som aldri har konto hos utenlandske bookmakere. Terskelen til å begynne med spilling er faktisk lavere hos Norsk Tipping når man allerede har konto og det ligger lett tilgjengelig, mot å begynne å registrere seg hos en utenlandsk bookmaker.

De som allerede har spilleproblemer fra før, har antagelig ikke blitt bedre av Norsk Tipping, de største spillerene spiller antageligvis ikke der, pga. at tilbudet er så dårlig.

Så da er løsning nr. 2 slik jeg ser det)

2) Bedre tilbudet slik at det er på nivå med utenlandske bookmakere, og dette inkluderer nok ting som NT mener sikkert skaper mer spillavhengighet, som autospill, større satser, bonuskjøp, større spillegrenser osv. Så får man faktisk spillavhengige til å bli hos NT, også kan de heller jobbe mer med å faktisk komme i kontakt og hjelpe de som man ser utvikler dette basert på spillhistorikk, ikke gjør sånn som nå at disse forsvinner til andre spillselskaper siden tilbudet er så ræva.

Anonymkode: 0a020...040

 • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Fordi jeg ikke hadde begynt å spille om det ikke var for Norsk Tipping sine spilleautomater.

Hvor du begynte å spille er helt tilfeldig. 

Du valgte å spille.

Anonymkode: cd8df...ee7

 • Liker 6
 • Hjerte 1
 • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Ikke tilby KongKasino på Norsk Tipping.

Du kan reservere deg mot KongKasino i appen.

Selv har jeg reservert meg mot alt unntatt Lotto. Gjort med få tastetrykk.

Anonymkode: cd8df...ee7

 • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

"Jeg har spilleproblemer og det er et valg jeg tok selv"

Sånn, fikset tittelen på tråden for deg. 

 • Liker 2
 • Hjerte 1
 • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Du kan reservere deg mot KongKasino i appen.

Selv har jeg reservert meg mot alt unntatt Lotto. Gjort med få tastetrykk.

Anonymkode: cd8df...ee7

Ja det veit jeg vel at jeg kan, men det hjelper lite å si det til en som er blitt avhengig. Har faktisk selvekskludert meg selv i en uke nå, men det hjelper jo ikke den tøddel for da går jeg bare inn på de utenlandske spillsidene i stedet for i mellomtiden. Det er vel ikke akkurat det NT ønsker vel...?

Anonymkode: 0a020...040

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Jeg har spilleproblemer og det er min egen feil, absolutt ingen andres og jeg må ta ansvar for mitt eget liv.", shit kunne spart deg for VILLT mye skriving. Orket ikke lese en brøkdel engang. 

Anonymkode: 869fe...643

 • Liker 3
 • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vixella skrev (2 minutter siden):

"Jeg har spilleproblemer og det er et valg jeg tok selv"

Sånn, fikset tittelen på tråden for deg. 

Hva er problemet med tittelen egentlig? Det er jo bare fakta det som står i tittelen, det startet jo faktisk hos Norsk Tipping, hos ingen andre. Det betyr ikke at det ikke er et valg jeg tok selv, men grunnen til at jeg skriver det er for å bevisstgjøre at Norsk Tipping også skaper spilleavhengige, i motsetning til hva hva selskapet selv prøver å fremme og Lotteritilsynet prøve å spille på for å forby utenlandske bookmakere.

Anonymkode: 0a020...040

 • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Ja det veit jeg vel at jeg kan, men det hjelper lite å si det til en som er blitt avhengig. Har faktisk selvekskludert meg selv i en uke nå, men det hjelper jo ikke den tøddel for da går jeg bare inn på de utenlandske spillsidene i stedet for i mellomtiden. Det er vel ikke akkurat det NT ønsker vel...?

Anonymkode: 0a020...040

Du er spilleavhengig. Det er en sykdom på linje med for eksempel alkoholisme. 

Anonymkode: cd8df...ee7

 • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

"Jeg har spilleproblemer og det er min egen feil, absolutt ingen andres og jeg må ta ansvar for mitt eget liv.", shit kunne spart deg for VILLT mye skriving. Orket ikke lese en brøkdel engang. 

Anonymkode: 869fe...643

Nei det har du åpenbart ikke. Og ingen som tvinger til deg til å lese forresten, så du kunne spart deg for dette billige svaret. 

PS: Har du tenkt på at skrivingen kanskje fungerer som bevisstgjøring og litt terapi for meg?

Anonymkode: 0a020...040

 • Liker 3
 • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Du er spilleavhengig. Det er en sykdom på linje med for eksempel alkoholisme. 

Anonymkode: cd8df...ee7

Takk det vet jeg. Passer jo bra at jeg har alkoholikere i familien også?

Anonymkode: 0a020...040

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes behandlingsopplegg i spesialisthelsetjenesten. Mener det er 12 ukers behandling, og ettervern også. Sjekk det ut?

Anonymkode: 37a3c...1c1

 • Nyttig 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Nei det har du åpenbart ikke. Og ingen som tvinger til deg til å lese forresten, så du kunne spart deg for dette billige svaret. 

PS: Har du tenkt på at skrivingen kanskje fungerer som bevisstgjøring og litt terapi for meg?

Anonymkode: 0a020...040

Får håpe en del av denne bevisstgjøring blir å slutte å bortforklare at du er avhengig. 

Anonymkode: cd8df...ee7

 • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Takk det vet jeg. Passer jo bra at jeg har alkoholikere i familien også?

Anonymkode: 0a020...040

Jada. Men de skylder vel ikke på vinmonopolet?

Anonymkode: cd8df...ee7

 • Liker 1
 • Hjerte 1
 • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, AnonymBruker said:

Hva er problemet med tittelen egentlig? Det er jo bare fakta det som står i tittelen, det startet jo faktisk hos Norsk Tipping, hos ingen andre. Det betyr ikke at det ikke er et valg jeg tok selv, men grunnen til at jeg skriver det er for å bevisstgjøre at Norsk Tipping også skaper spilleavhengige, i motsetning til hva hva selskapet selv prøver å fremme og Lotteritilsynet prøve å spille på for å forby utenlandske bookmakere.

Anonymkode: 0a020...040

Du skriver jo i svar til andre brukere her at du er avhengig, og da finnes det hjelp som du kan få. Det hjelper lite å legge skylden på Norsk Tipping dessverre. 

 • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Det finnes behandlingsopplegg i spesialisthelsetjenesten. Mener det er 12 ukers behandling, og ettervern også. Sjekk det ut?

Anonymkode: 37a3c...1c1

Svarer meg selv her: 
 

FJERNBASERT BEHANDLING AV SPILLEAVHENGIGE

Spilleavhengig - fjernbasert behandling

Behandlingen er et tre-måneders program som består av skriftlige arbeidsoppgaver og telefonsamtaler. Målgruppen er personer over 18 år som har problemer med pengespill. Tilbudet er nasjonalt og gratis. All behandling foregår per telefon og ved hjelp av arbeidsoppgaver på nett. Behandler ringer til deg på avtalt tidspunkt en gang i uken. Samtalen varer opp til 45 minutter.

Anonymkode: 37a3c...1c1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor skal du legge skylden på NT istedet for hos deg selv? Har selv spilt på odds, både utenlands og på NT, men vet jo at man bare blir spillegal og taper mye penger, så hvorfor gidde. Sett heller pengene i aksjer eller fond. Er du spillegal så skal du slutte å spille. Verre er det faktisk ikke. Forventer du å få en telefon fra norsk tipping pga spillegalskapen, da må jeg bare le..

Endret av Diry72
Ekstra info
 • Liker 2
 • Hjerte 1
 • Nyttig 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Del

×
×
 • Opprett ny...