Durinur Skrevet 4. januar Forfatter #21 Del Skrevet 4. januar Isambard skrev (På 31.12.2022 den 16.15): Nivået på norske restauranter er skyhøyt over det man stort sett møter på i "syden". Rangeringer er slik jeg forstår det kun basert på retter, ikke restauranter. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Isambard Skrevet 4. januar #22 Del Skrevet 4. januar Durinur skrev (19 minutter siden): Rangeringer er slik jeg forstår det kun basert på retter, ikke restauranter. Ok. Det gir mer mening. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nattens rytter Skrevet 4. januar #23 Del Skrevet 4. januar AnonymBruker skrev (På 31.12.2022 den 14.28): Sild. Kålrabi. Vassgraut. Kan være enig i at det er litt kjipt. Anonymkode: 652e2...63f Det er jo framifrå mat. Byrjar ikkje du dagen med vassgraut? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. januar #24 Del Skrevet 4. januar Isambard skrev (På 31.12.2022 den 16.15): Nivået på norske restauranter er skyhøyt over det man stort sett møter på i "syden". Nå er ikke "syden" et eget land med egne mattradisjoner, da. Jeg vil påstå at man feks får temmelig digg spansk, tyrkisk, gresk og italiensk mat, men kanskje ikke akkurat på restauranter tilpasset turister. Anonymkode: e6769...556 3 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. januar #25 Del Skrevet 4. januar Norge har vel et ganske smalt utvalg av tradisjonelle retter, sammenlignet med f.eks. Tyskland som skåret endel høyere (nevner dette landet fordi det ikke er på topp, men høyere opp enn Norge). I Tyskland er det retter fra forskjellige regioner ( Spätzle, Maultaschen, Flammkuchen f.eks. som eksempel på retter som kanskje er mindre kjent i Norge), og mange retter som følger råvaresesongene (retter med asparges, kantareller, ramsløk for å nevne noen). Anonymkode: 5886c...b39 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arild37 Skrevet 4. januar #26 Del Skrevet 4. januar Nå er norsk og nordisk mat blitt verdenskjent siste årene og fått masse positiv omtale verden over, så å kalle norsk mat for verdens dårligste blir en litt tullete påstand 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. januar #27 Del Skrevet 4. januar Nå er vel både brunost, lutefisk, klippfisk, rakfisk, torsk og makrell for eksempel premiumprodukt som er urnorkse og gourmet i utlandet så bare elendighet er det ikke, men så er ikke fenalår og potetball gourmet akkurat, eller spekesild for den del.. Og hva annet er urnorsk? Kålstuing? Anonymkode: 292ea...356 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. januar #28 Del Skrevet 4. januar Norsk mat er en tragedie. Det er jo bare feit kjøtt, salt, smakløse poteter, ekle kaker/lefser og litt sjømat. Svineribbe, lefse, gombe, lutefisk, smalahove, brunost, kjøttkaker i brun saus, for å ikke snakke om alle de brødskivene vi trykker i oss. Norsk mat er så kjip. Ja, en av verdens verste. Kanskje jeg syns typisk øst-europeisk mat er verre. Anonymkode: 22d50...270 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
svartkatt Skrevet 4. januar #29 Del Skrevet 4. januar Nei. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. januar #30 Del Skrevet 4. januar Ikke dårlig. Men dårlig utvalg og dyrt Anonymkode: 73cfa...ba8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. januar #31 Del Skrevet 4. januar AnonymBruker skrev (På 31.12.2022 den 15.37): Jeg synes at mye av norsk tradisjonsmat er godt. Norsk spekemat f.eks. Men smaken er som baken, delt i to. Anonymkode: 246f2...fce Men norsk spekemat kan ikke måle seg med alle de gode spekeskinkene man får i feks. Italia og Spania. Anonymkode: 2e858...ddd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. januar #32 Del Skrevet 4. januar Norsk mat er nydelig:) Anonymkode: 0d573...bda Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. januar #33 Del Skrevet 4. januar Norsk husmannskost er jo ikke akkurat spennende. Det er nyttig mat. Anonymkode: 4a653...908 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. januar #34 Del Skrevet 4. januar Arild37 skrev (6 timer siden): Nå er norsk og nordisk mat blitt verdenskjent siste årene og fått masse positiv omtale verden over, så å kalle norsk mat for verdens dårligste blir en litt tullete påstand Det er vel helst norske råvarer som sjømat og ikke faktiske norske matretter? Eller har du hørt noe annet enn meg? Jeg er ikke så oppdatert lengre. Anonymkode: 2e858...ddd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. januar #35 Del Skrevet 4. januar AnonymBruker skrev (På 31.12.2022 den 14.28): Sild. Kålrabi. Vassgraut. Kan være enig i at det er litt kjipt. Anonymkode: 652e2...63f Sild og kålrabi og vassgraut med melk og syltetøy (&kaffe ) kunne jeg levd lenge. Husmannskost! Anonymkode: af86d...da4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. januar #36 Del Skrevet 4. januar Gørr kjedelig . Foretrekker indisk og thai mat Anonymkode: 2c523...b2d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trolltunge Skrevet 4. januar #37 Del Skrevet 4. januar Vel, ja. Etter å ha bodd i utlandet lenge synes jeg all norsk mat smakte det samme. Platt og salt. Jeg måtte bo i Norge ganske lenge igjen for å begynne å sette pris på norsk mat igjen. (Jeg elsket norsk mat før jeg dro.) Landet jeg bodde i ligger ganske høyt på lista, så jeg ble nok for godt vant med mer spennende smakskombinasjoner. Polsk mat synes jeg imidlertid er verre enn norsk mat. Den er platt og kjip den! Jeg kjenner knapt forskjell på ulike retter jeg har forsøkt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aksase Skrevet 4. januar #38 Del Skrevet 4. januar Artikkelen fokuserer på norsk tradisjonsmat som fårikål, pinnekjøtt, fisk, kjøttkaker, lapskaus osv.. Artikkelen vurderer ikke maten i forhold til et sunt kosthold, men på kun smak og presentasjon, og der har vi nok ikke så mye å skryte av. Våre gamle tradisjonelle retter er ikke akkurat noen spennende og fargerike smaksbomber. Dette henger trolig sammen med at tilgangen på grønnsaker og krydder har vært dårlig helt til ganske nylig og har ikke ennå rukket å bli en naturlig del av etablert norsk matkultur. Som spennende, smakfull og lekker restaurantmat scorer nok norske tradisjonsretter dårlig sammenliknet med andre, men det er god, sunn og næringsrik hverdagskost. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ava+, Skrevet 4. januar #39 Del Skrevet 4. januar Etter å ha bodd en stund i USA så elsker jeg norsk mat! Amerikanere har kjipeste matkulturen, etter min mening, og savnet etter godt norsk grovbrød, pinnekjøtt, lapskaus, fisk osv osv har vært stor! Orker i hvert fall ikke tanken på flere burgere, macaroni and cheese og pizza😰 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. januar #40 Del Skrevet 4. januar Denne ratingen er fake. Det har stått mye om det i media, trodde folk hadde fått meg seg det. De har blitt beskyldt for at land kan kjøpe seg en plass i lista blant annet. Anonymkode: 7a8e0...82a 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå