Leanne Skrevet 16. oktober 2005 #1 Del Skrevet 16. oktober 2005 Vi skal snart feire bursdag og jeg tenkte jeg skulle lage noen fancy muffins med mye "pynt" på toppen... Altså en slags tykk, fargerik glasur som man ser på amrikanske filmer... Noen som skjønner hva jeg mener.. evt. har et forslag til hva det er de bruker... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 16. oktober 2005 #2 Del Skrevet 16. oktober 2005 Vil tro de bruker smørkrem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 16. oktober 2005 #3 Del Skrevet 16. oktober 2005 Her kan du se muffins pyntet som teletubbies eller som edderkopper!! http://www.bursdagshuset.no/index.php?opti...8ba8988bae877a7 Her er det noen gode oppskrifter - har prøvd noen selv: http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel192.asp Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leanne Skrevet 16. oktober 2005 Forfatter #4 Del Skrevet 16. oktober 2005 Vil tro de bruker smørkrem. ← hvordan lager man det.....? Og er det konditorfarge en tilsetter for å gi det farge..?Er litt grønn når det gjelder baking... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 16. oktober 2005 #5 Del Skrevet 16. oktober 2005 Konditorfarge brukes ja, men gjerne en konditorfarge som ikke er så flytende som den helt vanlige på små glassflasker. Min søster har noen i små, runde bokser som er bittelitt fastere. Går sikkert greit med de helt flytende også. Skal du ha veldig lyse farger (f.eks hvitt) så bytt ut 1/3 av smøret med matfett. På engelsk kalles smørkrem royal icing. Smørkrem: 1ss varmt vann 50 g. smør 125 g. melis Smøret og halvparten av melisen røres lett og luftig. Tilsett resten av melisen og rør til kremen er glatt. Tilsett konditorfarge og rør sammen med skje. Eller: Smørkrem. 100 gr smør 75-100gr melis 1 eggeplomme smakstilsetning evnt.ca 2ts vaniljesukker eller kakao (ikke kakao ved farging) Rør smør og sukker til blandingen er lys og porøs.Rør inn eggeplommen. Til større porsjoner med flere eggeplommer,rør inn en av gangen.Rør godt så ikke kremen skiller seg. Tilsett konditorfarge og rør sammen med skje. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leanne Skrevet 16. oktober 2005 Forfatter #6 Del Skrevet 16. oktober 2005 Takk!! :bukke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 17. oktober 2005 #7 Del Skrevet 17. oktober 2005 (endret) Det skal vel ikke være smør i royal icing, skal det? Her er en oppskrift, søker du litt finner du flere, men OBS! Det er søtt. Endret 17. oktober 2005 av Brunhilde Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 17. oktober 2005 #8 Del Skrevet 17. oktober 2005 Ser ut som de ikke er det samme likevel, men spiller jo egentlig ingen rolle hva det heter på engelsk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
summer25 Skrevet 17. oktober 2005 #9 Del Skrevet 17. oktober 2005 Konditorfarge brukes ja, men gjerne en konditorfarge som ikke er så flytende som den helt vanlige på små glassflasker. Min søster har noen i små, runde bokser som er bittelitt fastere. Går sikkert greit med de helt flytende også. Skal du ha veldig lyse farger (f.eks hvitt) så bytt ut 1/3 av smøret med matfett. På engelsk kalles smørkrem royal icing. Smørkrem: 1ss varmt vann 50 g. smør 125 g. melis Smøret og halvparten av melisen røres lett og luftig. Tilsett resten av melisen og rør til kremen er glatt. Tilsett konditorfarge og rør sammen med skje. Eller: Smørkrem. 100 gr smør 75-100gr melis 1 eggeplomme smakstilsetning evnt.ca 2ts vaniljesukker eller kakao (ikke kakao ved farging) Rør smør og sukker til blandingen er lys og porøs.Rør inn eggeplommen. Til større porsjoner med flere eggeplommer,rør inn en av gangen.Rør godt så ikke kremen skiller seg. Tilsett konditorfarge og rør sammen med skje. ← Royal icing er noe helt annet. Blir helt hardt - så ikke så lurt å pynte muffins med dette.... Buttercream icing (Smørkrem) lager jeg slik: 50g melange margarin 50g flott matfett 300 g melis 2 ss melk Denne blir helt kritthvit smaker godt og kan farges med konditorfarge. Hvis du har en veldig flytende konditorfarge kan du godt ha litt mindre melk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ninamarie Skrevet 7. mai 2009 #10 Del Skrevet 7. mai 2009 I amerika har de disse muffinsene med tykke gode kremer/glassur. Mener de kaller dette "cupcake frosting". Så hvis du søker på det, kommer det nok mange gode forslag opp Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå