hellokitty123 Skrevet 30. november 2021 #41 Del Skrevet 30. november 2021 Nei, herregud, det e rjo helt vanlig mat. Det er mengdene det har noe å gjøre med. Jeg piser to til frokost, to til lusnj og kanskje dte blir to til middag og Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2021 #42 Del Skrevet 30. november 2021 AnonymBruker skrev (På 28.11.2021 den 21.04): Ja? Jeg er ødelagt av lavkarbo-tanker, så jeg dår dårlig samvittighet av å spise brød. Er så matlei for tiden så orker ikke å spise lavkarbo lenger. Er så redd for å gå opp i vekt. Anonymkode: c8741...970 Ja og nei. Man kan fint spise brød og holde seg slank. Man kan også spise pavlova og melkesjokolade og holde seg slank, det kommer jo an på mengden kalorier sammenlagt, og hvor mye du trener. Men jeg anser ikke brød som sunn mat, det er kosemat som er greit innimellom, nesten på linje med pavlova, potetgull, sjokolade eller øl. Anonymkode: 4b29f...2f6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest laPistola Skrevet 30. november 2021 #43 Del Skrevet 30. november 2021 sicario skrev (1 time siden): Steker svært sjelden maten min i fett. Noen ganger bruker jeg litt olivenolje der det passer. Ellers dekker jeg fettbehovet igjennom kosthold (egg, fisk, avokado, nøtter, ost, yoghurt). Ikke spiser jeg «lavkarbo» heller. Det meste av oljer/smør/margarin er veldig energitett men med svakt næringsutbytte 😊. Nettopp, du spiser ikke lavkarbo, og ser på næringsrikt essensielt fett som noe som har svakt næringsutbytte. Lchf handler om og spise mest mulig fett, gjerne 90% fett, men lavkarbo er balansert der det næringsrike fettet fra smør ( ikke margarin ) er en viktig del. Så på lavkarbo steker en maten i smør, de som teller energi gjør ofte ikke det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2021 #44 Del Skrevet 30. november 2021 sicario skrev (1 time siden): Steker svært sjelden maten min i fett. Noen ganger bruker jeg litt olivenolje der det passer. Ellers dekker jeg fettbehovet igjennom kosthold (egg, fisk, avokado, nøtter, ost, yoghurt). Ikke spiser jeg «lavkarbo» heller. Det meste av oljer/smør/margarin er veldig energitett men med svakt næringsutbytte 😊. Smør er kanske det mest næringstette man kan spise. Masse næringsstoffer og veldig bra å få i seg. Skjønner ikke hva du snakker om. Anonymkode: 81040...0a1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymus Notarius Skrevet 30. november 2021 #45 Del Skrevet 30. november 2021 Uansett hva slags kosthold du har fungerer det sånn at du går opp i vekt om du spiser mer enn du forbrenner. Man går ikke opp i vekt av å spise brød dersom man holder seg innafor antall kalorier man forbrenner. Det er bare tull at man blir tjukk av å spise brød. De fleste slanke mennesker spiser det. Men for noen er det kanskje lettere å spise for mye brød enn f.eks. for mye grønnsaker eller biff. Det handler likevel fortsatt om mengde. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest laPistola Skrevet 30. november 2021 #46 Del Skrevet 30. november 2021 hellokitty123 skrev (29 minutter siden): Nei, herregud, det e rjo helt vanlig mat. Det er mengdene det har noe å gjøre med. Jeg piser to til frokost, to til lusnj og kanskje dte blir to til middag og Det er helt vanlig mat i Norge ja. Det betyr ikke at det riktig for alle selv om det er riktig for deg. Det kommer an på mer enn mengden, hvordan kroppen responderer. Vi er ikke like… dine gener har vent seg til sankemat , men vi er fortsatt rovdyr så mange av oss har ikke det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supertramp89 Skrevet 30. november 2021 #47 Del Skrevet 30. november 2021 Fra en person som har trent i 14 år, styrkeløfting i 3 år. Har gått fra rundt 100kg ned til 80kg tre ganger i løpet av livet. Her er det jeg har lært: For å direkte gå ned i vekt, brenn mer kalorier enn du inntar. MEN, jeg har hatt sykt mye bedre resultat med å fokusere på proteinpulver, rent kjøtt, rent grønt, nøtter, frukt. Merket stor forskjell etter jeg droppet sukker og alt av gjærbakst. Slike karbs gjør også at kroppen tar inn mye mer vann, og dette må også brennes bort. Holder jeg meg til 2500 kalorier med veldig lite karbs, føler jeg meg ekstremt mye bedre, og ser bedre ut, enn hvis de 2500 kaloriene består av mengder av gjærbakst, poteter, og typisk "norsk" husmannskost. Men igjen, dette er bare min personlige erfaring. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sicario Skrevet 30. november 2021 #48 Del Skrevet 30. november 2021 AnonymBruker skrev (11 minutter siden): Smør er kanske det mest næringstette man kan spise. Masse næringsstoffer og veldig bra å få i seg. Skjønner ikke hva du snakker om. Anonymkode: 81040...0a1 Fordi jeg får mer en dekket behovet for A,E,D og K vitaminer samt antioksidanter, sink og kopper igjennom kostholdet mitt. Trenger heller ikke alt det mettede fettet. Holder mer enn nok med det smøret jeg bruker på brødskivene mine. Å bruke det til steking i tillegg, fører kun til et veldig økt inntak av kalorier uten tilføring av noe jeg trenger. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2021 #49 Del Skrevet 30. november 2021 Etter min mening er det SINNSYKT individuelt, og påvirkes av en drøss faktorer slik som; hva forfedrene dine spiste, mors næringsstatus under svangerskap, hva din egen glykemiske indeks er (for ja, denne "skalaen" er ulik fra person til person), kosthold frem til nå i livet and so on. Gjennom en periode på 4-5 år spiste jeg først et ketogent kosthold, deretter paleo med både mer og mindre karbohydrater. Brukte særlig potet og søtpotet. Alt var perfekt, bortsett fra at magen stoppet opp i ny og ne. I ettertid ser jeg grunnen var et fullstendig bananas inntak av fiber fra grønnsaker. Magen min stopper opp av det. Livet forandret seg, og jeg har nå spist et "normalt" kosthold i noen år, og helt ærlig er det helt jævlig! Sånn bortsett fra at jeg er kronisk uggen i magen, så herjer brød og andre kornprodukter så ekstremt med blodsukkeret mitt. Spiser jeg brødmat tidlig på dagen, får jeg en ekstrem ulvehunger på kvelden. Blir til og med sulten midt på natta - vanlig tegn på metabolsk syndrom. Det er et sant mareritt å holde seg sunn og frisk med brød i kosten. Jeg har et titalls venner og bekjente som alltid har spist vanlig, og ikke legger på seg av den grunn. Et par har fått diabetes type 2, en av dem normalt slank, den andre en godt trent idrettsutøver, så jeg tror ærlig talt brødet påvirker oss likt, samtidig ulikt. Det som er litt spennende at det er flere i familien, både på mor- og farssiden som sliter ekstremt mye mer med brød enn andre. De har kriga seg gjennom et liv med brødmat, men er kronisk dårlige i magen, vekta øker og de spiser store mengder mat på kvelden. Jeg tror rett og slett vi som sliter med karbohydrater i kosten har en genvariant som rett og slett ikke egner seg i dagens matsituasjon. Men vi overlevde nok bra for 10 000 år siden, med trynet inni en honningkube. Anonymkode: 82f8b...41c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2021 #50 Del Skrevet 30. november 2021 sicario skrev (15 minutter siden): Fordi jeg får mer en dekket behovet for A,E,D og K vitaminer samt antioksidanter, sink og kopper igjennom kostholdet mitt. Trenger heller ikke alt det mettede fettet. Du skrev at smør hadde svakt næringsutbytte. Det er direkte feil. Spiller ingen rolle om du dekker behovet ditt via andre matvarer - smør er ikke et produkt med svakt næringsutbytte og det ser dumt ut at du uttaler deg skråsikkert om kosthold når du mangler kunnskap om grunnleggende begreper innen ernæring. Anonymkode: 81040...0a1 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest laPistola Skrevet 30. november 2021 #51 Del Skrevet 30. november 2021 sicario skrev (19 minutter siden): Fordi jeg får mer en dekket behovet for A,E,D og K vitaminer samt antioksidanter, sink og kopper igjennom kostholdet mitt. Trenger heller ikke alt det mettede fettet. Holder mer enn nok med det smøret jeg bruker på brødskivene mine. Å bruke det til steking i tillegg, fører kun til et veldig økt inntak av kalorier uten tilføring av noe jeg trenger. Nå endrer du jo helt - fra at det har svakt næringsutbytte til at du får i deg nok på brødskivene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sicario Skrevet 30. november 2021 #52 Del Skrevet 30. november 2021 laPistola skrev (5 minutter siden): Nå endrer du jo helt - fra at det har svakt næringsutbytte til at du får i deg nok på brødskivene. For meg er der svakt, når behovene er dekket igjennom det øvrige kostholdet. Da sitter jeg igjen med masse mettet fett og en Haug kalorier jeg ikke trenger. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sicario Skrevet 30. november 2021 #53 Del Skrevet 30. november 2021 (endret) AnonymBruker skrev (14 minutter siden): Du skrev at smør hadde svakt næringsutbytte. Det er direkte feil. Spiller ingen rolle om du dekker behovet ditt via andre matvarer - smør er ikke et produkt med svakt næringsutbytte og det ser dumt ut at du uttaler deg skråsikkert om kosthold når du mangler kunnskap om grunnleggende begreper innen ernæring. Anonymkode: 81040...0a1 😂 For meg er der svakt, når behovene er dekket igjennom det øvrige kostholdet. Da sitter jeg igjen med masse mettet fett og en Haug kalorier jeg ikke trenger. selvfølgelig spiller det øvrige kostholdet og dets næringsinnehold en rolle. Bare denne påstanden din er nok til ikke å ta deg seriøst. Ingen som hindrer deg i å leve på smør siden du får dekket ditt næringsbehov igjennom det 🤷🏼♂️ Endret 30. november 2021 av sicario Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2021 #54 Del Skrevet 30. november 2021 Kroppene våre er bedre tilpasset livet i steinalderen, enn det er livet nå. Kroppene våre er laget for et jeger/sanker samfunn. Anonymkode: 15fce...d73 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest laPistola Skrevet 30. november 2021 #55 Del Skrevet 30. november 2021 sicario skrev (13 minutter siden): For meg er der svakt, når behovene er dekket igjennom det øvrige kostholdet. Da sitter jeg igjen med masse mettet fett og en Haug kalorier jeg ikke trenger. 😳 for deg er det svakt? Lage din egen næringsinnhold i matvaretabellen og trekke fra det du har dekket da? Appelsin inneholder ikke c- vitaminer, for det fikk jeg dekket når jeg spiste blåbær til frokost 🤷♀️ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2021 #56 Del Skrevet 30. november 2021 AnonymBruker skrev (På 28.11.2021 den 21.04): Ja? Jeg er ødelagt av lavkarbo-tanker, så jeg dår dårlig samvittighet av å spise brød. Er så matlei for tiden så orker ikke å spise lavkarbo lenger. Er så redd for å gå opp i vekt. Anonymkode: c8741...970 Man blir tjukk av å spise mer enn man forbrenner, hver dag eller ofte. Det er akkurat som penger - tjener du 1000 per dag og bruker 800 så samler du opp «fett» i banken. Det er en god del moderne forskning som også tyder på at det er enklere å bli tjukk av prefab-mat enn av «ekte» mat. Altså: spiser du ris, brød av kvalitet, grønnsaker, fisk og kjøtt så er sjansen for å legge på deg mindre enn om du spiser junk som burgere, fries, brus (med eller uten sukker), godteri, joghurt etc av kategorien «tungt bearbeidet». (jeg bemerker her at det finnes sunn joghurt, godteri, burger og brus på markedet. Den er imidlertid så dyr at jeg nevner den i parentes) Anonymkode: 95648...d2f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2021 #57 Del Skrevet 30. november 2021 sicario skrev (19 minutter siden): For meg er der svakt, når behovene er dekket igjennom det øvrige kostholdet. Da sitter jeg igjen med masse mettet fett og en Haug kalorier jeg ikke trenger. Du kan ikke omdefinere begreper etter eget ønske. Smør er klart definert som næringstett i ernæringslære, i likhet med fløte, seterrømme, fete oster. Energi- og næringstett kost - NHI.no Fargerik og næringstett mat - NHI.no Anonymkode: 81040...0a1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sicario Skrevet 30. november 2021 #58 Del Skrevet 30. november 2021 laPistola skrev (3 minutter siden): 😳 for deg er det svakt? Lage din egen næringsinnhold i matvaretabellen og trekke fra det du har dekket da? Appelsin inneholder ikke c- vitaminer, for det fikk jeg dekket når jeg spiste blåbær til frokost 🤷♀️ Syntes du gjør et noe spedt forsøk å forstå hva jeg skriver. Jeg spiser smør, men bruker det ikke til steking. Jeg trenger ikke mer en det smøret jeg allerede bruker for å dekke behovet, siden jeg ikke lever på kun smør. Man trenger ikke ubegrenset mengder av vitaminer, antioksidanter, sink og kopper. Tror vel egentlig du skjønner Hva jeg mener, men syntes det er litt gøy å kverulere. Men for all del. Er ingen som nekter deg heller i å spise så mye smør du bare vil. Er jo så sunt og næringstett. Hva kan gå galt 🤷🏼♂️ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2021 #59 Del Skrevet 30. november 2021 sicario skrev (20 minutter siden): selvfølgelig spiller det øvrige kostholdet og dets næringsinnehold en rolle. Bare denne påstanden din er nok til ikke å ta deg seriøst. Jeg forholder meg til fakta, ikke egen synsing. Det burde du også begynne å gjøre. Anonymkode: 81040...0a1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. november 2021 #60 Del Skrevet 30. november 2021 sicario skrev (21 minutter siden): Ingen som hindrer deg i å leve på smør siden du får dekket ditt næringsbehov igjennom det 🤷🏼♂️ At du reagerer slik når du blir korrigert er rett og slett barnslig. Anonymkode: 81040...0a1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå