Gå til innhold

Hvordan øke proteininntaket


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Protein er ikke protein. Planter er dårligere kilder enn animalsk. For å bygge muskler trenger du to store doser med leucin per dag. 3-4 gram leucin per måltid en til to ganger om dagen for å opprettholde muskler hos eldre. Mer for å bygge, og yngre må nok ha en god del mer siden de har mer muskler. Spiser du mange små måltider, så blir det sjeldent nok leucin i ett måltid til å trigge muskelbygging. 

Leucin finner du mest av i kjøttprodukter. For å få i deg 4 gram leucin kan du spise 200 gram kylling eller 130 gram biff.

Anonymkode: ef54c...4a9

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Protein er ikke protein. Planter er dårligere kilder enn animalsk. For å bygge muskler trenger du to store doser med leucin per dag. 3-4 gram leucin per måltid en til to ganger om dagen for å opprettholde muskler hos eldre. Mer for å bygge, og yngre må nok ha en god del mer siden de har mer muskler. Spiser du mange små måltider, så blir det sjeldent nok leucin i ett måltid til å trigge muskelbygging. 

Leucin finner du mest av i kjøttprodukter. For å få i deg 4 gram leucin kan du spise 200 gram kylling eller 130 gram biff.

Anonymkode: ef54c...4a9

Tull!

https://www.google.no/amp/s/pan-norway.org/ernaeringsfakta/myter-om-protein-muskler-og-helse/%3famp

«Den vanligste myten er at planteprotein har dårligere kvalitet. Og at kjøtt- og melkeprotein er best og sunnest. Det er heldigvis bare en en myte at mat fra dyreriket er viktig for å få nok essensielle aminosyrer. Det er ikke slik at jo mer protein i kosten jo bedre. For mye, spesielt fra dyreriket, kan fort bli helseskadelig. Mange av proteinmytene er skapt av kjøtt- og meieriindustriens markedsføringnsorganer, eller rettere sagt reklamebyråer, matprat.no og melk.no»

 

https://www.roede.com/artikkel/5-vanlige-proteinmyter/

«At man ikke kan få fullverdig protein fra planter er en gammel, men seiglivet myte som oppstod i kjølvannet av forskningen til Thomas Burr Osborne som døde i 1929. Denne myten ble vitenskapelig avkreftet og ryddet opp i for mer enn 20 år siden. Proteiner fra planteriket kan nemlig i motsetning til hva mange tror, være av minst like god kvalitet. Det finnes også relativt mye forskning som tyder på at proteiner fra planter er sunnere og gir lavere risiko for kroniske sykdommer enn protein fra animalske matvarer. En årsak til dette er at planteproteiner ofte kommer fra matvarer med færre kalorier og mer fiber, altså i en gunstigere innpakning»

«Det er enkelt å få en gunstig aminosyrefordeling fra plantebaserte kilder ved å spise helt alminnelige matvarer i løpet av en dag. Bortsett fra i sterkt raffinerte matvarer som sukker og oljer finnes protein i de fleste matvarer, også planter. Eksempler på matvarer som er spesielt gunstig å kombinere for å få fullverdig protein, er kornprodukter, ris, bønner, erter, linser og nøtter. Men det er ikke, som mange fortsatt tror, nødvendig med en såkalt proteinkomplementering, altså å spise for eksempel korn og belgvekster til samme måltid. Dette er altså kun en myte som den amerikanske «Academy of Nutrition and Dietetics» oppklarte allerede i 1988»

Anonymkode: 134a3...4e7

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (13 timer siden):

Tull!

https://www.google.no/amp/s/pan-norway.org/ernaeringsfakta/myter-om-protein-muskler-og-helse/%3famp

«Den vanligste myten er at planteprotein har dårligere kvalitet. Og at kjøtt- og melkeprotein er best og sunnest. Det er heldigvis bare en en myte at mat fra dyreriket er viktig for å få nok essensielle aminosyrer. Det er ikke slik at jo mer protein i kosten jo bedre. For mye, spesielt fra dyreriket, kan fort bli helseskadelig. Mange av proteinmytene er skapt av kjøtt- og meieriindustriens markedsføringnsorganer, eller rettere sagt reklamebyråer, matprat.no og melk.no»

 

https://www.roede.com/artikkel/5-vanlige-proteinmyter/

«At man ikke kan få fullverdig protein fra planter er en gammel, men seiglivet myte som oppstod i kjølvannet av forskningen til Thomas Burr Osborne som døde i 1929. Denne myten ble vitenskapelig avkreftet og ryddet opp i for mer enn 20 år siden. Proteiner fra planteriket kan nemlig i motsetning til hva mange tror, være av minst like god kvalitet. Det finnes også relativt mye forskning som tyder på at proteiner fra planter er sunnere og gir lavere risiko for kroniske sykdommer enn protein fra animalske matvarer. En årsak til dette er at planteproteiner ofte kommer fra matvarer med færre kalorier og mer fiber, altså i en gunstigere innpakning»

«Det er enkelt å få en gunstig aminosyrefordeling fra plantebaserte kilder ved å spise helt alminnelige matvarer i løpet av en dag. Bortsett fra i sterkt raffinerte matvarer som sukker og oljer finnes protein i de fleste matvarer, også planter. Eksempler på matvarer som er spesielt gunstig å kombinere for å få fullverdig protein, er kornprodukter, ris, bønner, erter, linser og nøtter. Men det er ikke, som mange fortsatt tror, nødvendig med en såkalt proteinkomplementering, altså å spise for eksempel korn og belgvekster til samme måltid. Dette er altså kun en myte som den amerikanske «Academy of Nutrition and Dietetics» oppklarte allerede i 1988»

Anonymkode: 134a3...4e7

Nå blander du fullverdig protein og aminsyren leucin. Det er jo bare å se på lister over innholdet av leucin i matvarer. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7874106/

Som du ser, animalske råvarer er overlegne de aller fleste vegetabilske.

Table 1

Content in leucine, protein and energy per 100 g of food (in descending order of leucine).

Food Leucine (g/100 g) Total protein (g/100 g) Energy (kcal/100 g)
Meat
Adult bovine's rump 1,894 22 111
Baked ham 1,695 19.8 215
Bovine, calf, 4 months, low-fat meat 1,029 20.7 92
Bovine, calf, 4 months, semi-fat meat 1,742 20.3 144
Bresaola 2,651 32 152
Chicken's breast, without skin 1,955 23.3 100
Chicken's wings, without skin 1,717 20.3 193
Deer, without visible fat 1,953 21 91
Guinea fowl's breast, without skin 2,180 25,8 121
Guinea fowl's thigh, without skin 1,829 24 127
Horse, fat and muscle tissue 1,519 19,8 145
Lamb 1,532 20 159
Melted chicken, without skin 1,526 18.5 107
Pork low-fat steak, without visible fat 1,741 21.3 157
Pork's sausage 1,241 15,4 304
Pork's shoulder 1,550 19 156
Rabbit, low-fat meat 1,987 23.7 102
Raw ham 2,211 26.6 284
Speck 2,326 28,3 303
Turkey's breast, without skin 2,002 24 107
Turkey's thigh, without skin 1,438 18 113
Cheese, milk and yogurt
Asiago 2,845 31.4 359
Cow ricotta 0,997 8.8 146
Cow's milk partially skimmed 0,377 3.5 46
Crescenza 1,250 16.1 281
Emmenthal 2,687 28.5 403
Feta 1,531 15,6 250
Gorgonzola 1,530 19,1 324
Grana cheese 2,820 33.9 406
Greek yogurt 0,505 6.4 115
Greek yogurt, low-fat 0,707 9 51
Gruyer 3,184 30.6 389
Italico 2,071 21.2 316
Milk flakes 0,978 9.7 115
Mozzarella cheese 1,400 18.7 253
Parmesan 2,880 33.5 387
Robiol 1,467 20 338
Spreadable cheese 0,933 8.6 313
Yogurt partially skimmed 0,268 3.4 43
Fish
Anchovy 1,331 16,8 96
Clam 0,718 10.2 72
Cod 1,484 17 71
Cod steaks 0,862 11 191
Cuttlefish 0,985 14 72
Dog fish 1,300 16 80
Drained tuna in oil 2,029 25.2 192
Farmed sea bream, filets 1,557 19.7 159
Frozen shrimps 1,179 13.6 63
Grouper 1,455 17.9 80
Herring 1,341 16.5 216
Mackerel 1,636 17 170
Mullet roe 2,822 35,5 373
Mussel 0,824 11,7 84
Octopus 0,746 10,6 57
Persic fish 1,252 15.4 75
Salmon 1,496 18.4 185
Sardines 1,643 20,8 129
Smoked salmon 2,065 25.4 147
Soaked cod 1,886 21.6 95
Sole 1,336 16.9 86
Squid 0,886 12,6 68
Surimi 1,204 15.2 95
Sword fish 1,373 16.9 109
Trout 1,028 14.7 86
Tuna fish 1,871 21.5 159
Legumes
Beans 0,488 6,4 104
Borlotti beans dried, boiled 0,563 6,9 106
Borlotti beans, boiled 0,493 5,7 78
Cannellin beans dried, cooked, boiled 0,682 8 107
Cannellin beans, canned, drained 0,513 6 86
Chick peas dried, boiled 0,549 7 132
Lentils, drained canned 0,417 5 91
Lentils, dried boiled 0,527 6,9 109
Peas, dried 1,406 21,7 306
Raw dried broad beans 2,119 27,2 343
Cereals
Bread 0,691 9 275
Buckwheat 0,837 12,4 329
Corn 1,168 9,2 357
Corn flour 1,028 8.7 341
Millet 1,389 11,8 343
Oat flour 0,920 12,6 378
Polished rice 0,590 6,7 334
Rusks 0,831 11,3 387
Semolina pasta 1,033 13,5 341
Spelled perlat, raw 1,075 14,6 353
Dried fruit
Cashew nuts 1,280 15 604
Dried fruit 0,848 12.9 660
Hazelnuts, dried 0,930 13.8 625
Nuts, dried 1,011 14.3 702
Pine nuts 2,054 31,9 604
Pistachios 1,442 20,6 570
Sweet almonds, dried 1,450 22 542
Fruit
Ananas 0,022 0,5 40
Apple with peel 0,012 0.2 44
Apricot 0,022 0,4 28
Avocado 0,315 4.4 238
Banana 0,056 1.2 76
Black cherry 0,023 0,8 41
Bluebarry 0,054 0.9 49
Cestnut 0,207 3,5 189
Cherry 0,023 0,8 38
Fig 0,04 0,9 47
Grapes 0,014 0,5 61
Kiwi 0,068 1,2 44
Melon 0,028 0,8 33
Orange 0,022 0.7 37
Peach 0,029 0,8 27
Pear 0,016 0,3 35
Raspberry 0,051 1 34
Strawberry 0,046 0,9 27
Vegetables
Artichokes 0,196 2,7 22
Chard 0,093 1,3 17
Coultivated mushrooms, pleurotes 0,172 2,2 37
Eggplant 0,070 1,1 15
Forest asparagus 0,210 4,6 35
Fresh lettuce 0,115 1,8 19
Fresh ripe tomatoes 0,030 1 19
Green beans 0,147 2,1 18
Green cabage 0,113 2,1 19
Pepperoni 0,039 0,9 25
Porcini mushrooms 0,207 3,9 27
Spinaches 0,323 3,4 31
Zucchini/courgettes 0,130 1,3 11
Other
Arachid butter 1,465 22.6 623
Butter 0,086 0,8 758
Chicken egg 1,041 12.4 128
Chicken egg white 0,862 10,7 43
Potatoes 0,122 2,1 85
Sweetened cocoa soluble powder 0,273 4.5 349
Unsweetened cocoa powder 1,238 20.4 355

Anonymkode: ef54c...4a9

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Nå blander du fullverdig protein og aminsyren leucin. Det er jo bare å se på lister over innholdet av leucin i matvarer. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7874106/

Som du ser, animalske råvarer er overlegne de aller fleste vegetabilske.

Table 1

Content in leucine, protein and energy per 100 g of food (in descending order of leucine).

Food Leucine (g/100 g) Total protein (g/100 g) Energy (kcal/100 g)
Meat
Adult bovine's rump 1,894 22 111
Baked ham 1,695 19.8 215
Bovine, calf, 4 months, low-fat meat 1,029 20.7 92
Bovine, calf, 4 months, semi-fat meat 1,742 20.3 144
Bresaola 2,651 32 152
Chicken's breast, without skin 1,955 23.3 100
Chicken's wings, without skin 1,717 20.3 193
Deer, without visible fat 1,953 21 91
Guinea fowl's breast, without skin 2,180 25,8 121
Guinea fowl's thigh, without skin 1,829 24 127
Horse, fat and muscle tissue 1,519 19,8 145
Lamb 1,532 20 159
Melted chicken, without skin 1,526 18.5 107
Pork low-fat steak, without visible fat 1,741 21.3 157
Pork's sausage 1,241 15,4 304
Pork's shoulder 1,550 19 156
Rabbit, low-fat meat 1,987 23.7 102
Raw ham 2,211 26.6 284
Speck 2,326 28,3 303
Turkey's breast, without skin 2,002 24 107
Turkey's thigh, without skin 1,438 18 113
Cheese, milk and yogurt
Asiago 2,845 31.4 359
Cow ricotta 0,997 8.8 146
Cow's milk partially skimmed 0,377 3.5 46
Crescenza 1,250 16.1 281
Emmenthal 2,687 28.5 403
Feta 1,531 15,6 250
Gorgonzola 1,530 19,1 324
Grana cheese 2,820 33.9 406
Greek yogurt 0,505 6.4 115
Greek yogurt, low-fat 0,707 9 51
Gruyer 3,184 30.6 389
Italico 2,071 21.2 316
Milk flakes 0,978 9.7 115
Mozzarella cheese 1,400 18.7 253
Parmesan 2,880 33.5 387
Robiol 1,467 20 338
Spreadable cheese 0,933 8.6 313
Yogurt partially skimmed 0,268 3.4 43
Fish
Anchovy 1,331 16,8 96
Clam 0,718 10.2 72
Cod 1,484 17 71
Cod steaks 0,862 11 191
Cuttlefish 0,985 14 72
Dog fish 1,300 16 80
Drained tuna in oil 2,029 25.2 192
Farmed sea bream, filets 1,557 19.7 159
Frozen shrimps 1,179 13.6 63
Grouper 1,455 17.9 80
Herring 1,341 16.5 216
Mackerel 1,636 17 170
Mullet roe 2,822 35,5 373
Mussel 0,824 11,7 84
Octopus 0,746 10,6 57
Persic fish 1,252 15.4 75
Salmon 1,496 18.4 185
Sardines 1,643 20,8 129
Smoked salmon 2,065 25.4 147
Soaked cod 1,886 21.6 95
Sole 1,336 16.9 86
Squid 0,886 12,6 68
Surimi 1,204 15.2 95
Sword fish 1,373 16.9 109
Trout 1,028 14.7 86
Tuna fish 1,871 21.5 159
Legumes
Beans 0,488 6,4 104
Borlotti beans dried, boiled 0,563 6,9 106
Borlotti beans, boiled 0,493 5,7 78
Cannellin beans dried, cooked, boiled 0,682 8 107
Cannellin beans, canned, drained 0,513 6 86
Chick peas dried, boiled 0,549 7 132
Lentils, drained canned 0,417 5 91
Lentils, dried boiled 0,527 6,9 109
Peas, dried 1,406 21,7 306
Raw dried broad beans 2,119 27,2 343
Cereals
Bread 0,691 9 275
Buckwheat 0,837 12,4 329
Corn 1,168 9,2 357
Corn flour 1,028 8.7 341
Millet 1,389 11,8 343
Oat flour 0,920 12,6 378
Polished rice 0,590 6,7 334
Rusks 0,831 11,3 387
Semolina pasta 1,033 13,5 341
Spelled perlat, raw 1,075 14,6 353
Dried fruit
Cashew nuts 1,280 15 604
Dried fruit 0,848 12.9 660
Hazelnuts, dried 0,930 13.8 625
Nuts, dried 1,011 14.3 702
Pine nuts 2,054 31,9 604
Pistachios 1,442 20,6 570
Sweet almonds, dried 1,450 22 542
Fruit
Ananas 0,022 0,5 40
Apple with peel 0,012 0.2 44
Apricot 0,022 0,4 28
Avocado 0,315 4.4 238
Banana 0,056 1.2 76
Black cherry 0,023 0,8 41
Bluebarry 0,054 0.9 49
Cestnut 0,207 3,5 189
Cherry 0,023 0,8 38
Fig 0,04 0,9 47
Grapes 0,014 0,5 61
Kiwi 0,068 1,2 44
Melon 0,028 0,8 33
Orange 0,022 0.7 37
Peach 0,029 0,8 27
Pear 0,016 0,3 35
Raspberry 0,051 1 34
Strawberry 0,046 0,9 27
Vegetables
Artichokes 0,196 2,7 22
Chard 0,093 1,3 17
Coultivated mushrooms, pleurotes 0,172 2,2 37
Eggplant 0,070 1,1 15
Forest asparagus 0,210 4,6 35
Fresh lettuce 0,115 1,8 19
Fresh ripe tomatoes 0,030 1 19
Green beans 0,147 2,1 18
Green cabage 0,113 2,1 19
Pepperoni 0,039 0,9 25
Porcini mushrooms 0,207 3,9 27
Spinaches 0,323 3,4 31
Zucchini/courgettes 0,130 1,3 11
Other
Arachid butter 1,465 22.6 623
Butter 0,086 0,8 758
Chicken egg 1,041 12.4 128
Chicken egg white 0,862 10,7 43
Potatoes 0,122 2,1 85
Sweetened cocoa soluble powder 0,273 4.5 349
Unsweetened cocoa powder 1,238 20.4 355

Anonymkode: ef54c...4a9

Det er tull at planteprotein er dårlige enn protein fra dyr 

Anonymkode: 134a3...4e7

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker
2 hours ago, AnonymBruker said:

Det er tull at planteprotein er dårlige enn protein fra dyr 

Anonymkode: 134a3...4e7

Kan finne fram noen studier som viser at animalsk protein er best når jeg kommer meg til en pc, men det har kanskje ikke så mye å si. Slik forskning er vanskelig og man vil alltid finne en studie som bekrefter det man ønsker å tro.

Men det er andre grunner til å tro at animalsk protein (og annen animalsk næring) er det beste for oss. Vi kan se på vår egen historie, og på urfolk som lever på tradisjonelt vis. Da ser vi folk som har friske tenner, god tannstilling, god muskelmasse, ingen overvekt eller diabetes, lite hjertesykdom osv.

Urfolk spiser mye forskjellig, men det de har til felles er at de (i likhet med våre alles forfedre):

- har kjøtt som hovedkilde til protein

- pattedyr og fisk som hovedkilde til fett

Ting de i motsetning til oss *ikke* spiser:

- korn eller andre dyrkede planter

- sukker

- salat

- planteoljer

- ultraprosessert mat

For eksempel ville tradisjonell inuitt sett rart på deg om du begynte å snakke om "fem om dagen," at fiber er viktig for tarmen eller at han kommer til å bli syk av å spise mer enn et halvt kilo kjøtt i uka. Dette er folk med en helse den jevne nordmann bare kan drømme om.

Nå er det selvsagt i teorien mulig å finne opp et kosthold som er sunnere enn det vi har spist i millioner av år. For meg virker det såpass usannsynlig at jeg ikke tar sjansen. Det vi uansett kan være rimelig sikre på er at vi ikke trenger å spise frukt og grønt hver dag for å ha god helse. Det er heller ikke farlig å spise hverken protein eller fett fra dyr, og fiber er valgfritt.

Anonymkode: 46e5a...316

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Det er tull at planteprotein er dårlige enn protein fra dyr 

Anonymkode: 134a3...4e7

Har du sett hvor lite muskler de fleste veganere har? Hvordan kan du påstå at det er feil å si at animalsk protein er bedre enn planteprotein da?

Og sjekk denne studien: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29319158/

Sitat

We enrolled three groups of healthy men (omnivores, vegetarians, and vegans) with similar age, weight and BMI, and we observed a significant decrease in muscle mass index and lean body mass in vegan compared to vegetarian and omnivore groups

Anonymkode: 817f9...5f9

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
1 hour ago, AnonymBruker said:

Enkelthistorier kan være interessante og lærerike, men de gir oss lite solid kunnskap. Denne fyren bruker proteinshakes og tar tilskudd av beta-alanin, kreatin og glutamin, noe man ikke trenger hvis man spiser mye kjøtt.

Og som inspirasjon på motsatt side kan man bruke Shawn Baker, som satte verdensrekord i roing i en alder av 50(!) år på et kosthold helt fritt for planter.

Hvis man må ta tilskudd av noe som helst selv om man ikke er syk, er kostholdet per definisjon ikke optimalt. Men jeg forstår selvsagt at folk har andre grunner for å spise vegetarisk eller vegansk. Heldigvis er det fullt mulig å ha et fullverdig kosthold uten behov for tilskudd samtidig som man ivaretar miljø og dyrevelferd, men det er nok oftest dyrere enn å spise vanlig mat.

Anonymkode: 46e5a...316

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

😂 😂 😂

Man blir ikke verdens sterkeste mann av at en artikkel sier det. Han har aldri vunnet noen konkurranse som gir ham den tittelen. Og han ble veganer i 2011 og var strongman før det, som altså betyr at han bygget muskler på animalske råvarer. 

Og har du sett lista over tilskudd på den mannen? HAHAHAHAHA! Han spiser KREATIN?!? Det er et stoff man ikke finner i planter! Kun i kjøtt! Og så spiser han masse beta-alanine, som kjøtt også absolutt er beste kilde til. Planter er dårlige kilder til det.

Og karrieren hans dalte fort litt etter at han ble veganer... 

Det dette forteller meg er at et vegansk kosthold er elendig hvis man ønsker å bygge og beholde muskler.

Anonymkode: ef54c...4a9

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (21 timer siden):

Har du sett hvor lite muskler de fleste veganere har? Hvordan kan du påstå at det er feil å si at animalsk protein er bedre enn planteprotein da?

Og sjekk denne studien: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29319158/

Anonymkode: 817f9...5f9

Et lite  søk på Google viser deg kjapt ganske mange veganere med mye muskler.

 

Anonymkode: 134a3...4e7

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker
AnonymBruker skrev (7 timer siden):

Enkelthistorier kan være interessante og lærerike, men de gir oss lite solid kunnskap. Denne fyren bruker proteinshakes og tar tilskudd av beta-alanin, kreatin og glutamin, noe man ikke trenger hvis man spiser mye kjøtt.

Og som inspirasjon på motsatt side kan man bruke Shawn Baker, som satte verdensrekord i roing i en alder av 50(!) år på et kosthold helt fritt for planter.

Hvis man må ta tilskudd av noe som helst selv om man ikke er syk, er kostholdet per definisjon ikke optimalt. Men jeg forstår selvsagt at folk har andre grunner for å spise vegetarisk eller vegansk. Heldigvis er det fullt mulig å ha et fullverdig kosthold uten behov for tilskudd samtidig som man ivaretar miljø og dyrevelferd, men det er nok oftest dyrere enn å spise vanlig mat.

Anonymkode: 46e5a...316

Enkelt historie faktisk 

https://www.livingvegan.com/nine-vegan-strongmen-thatll-make-you-give-plants-a-shot/

https://www.kk.no/livet/jeg-spiste-nok-opp-mot-en-kilo-kyllingfilet-om-dagen/71408006


 

Anonymkode: 134a3...4e7

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker
2 hours ago, AnonymBruker said:

Ja, en enkelthistorie. Dem finnes det mange av på alle sider. Du trenger forresten ikke å overbevise meg om at det finnes gode idrettsutøvere som spiser vegetarisk eller vegansk, jeg har ikke noe problem med det. Det jeg argumenterer mot er påstanden om at næringstoffer fra kjøtt og planter er likeverdige. Enkelthistorier endrer ikke på det, på samme måte som enkelthistorier som den jeg nevnte (han som satte verdensrekord på et rent animalsk kosthold) ikke beviser at alle bør spise bare kjøtt.

Nå er vel folks grunner for å spise vegansk først og fremst etiske, ikke ernæringsmessige eller fordi det gir en fordel i idrett.

Anonymkode: 46e5a...316

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Et lite  søk på Google viser deg kjapt ganske mange veganere med mye muskler.

 

Anonymkode: 134a3...4e7

Og et lite søk på google viser deg kjapt hvor mange "veganere med mye muskler" som har blitt avslørt at de doper seg eller at de ikke faktisk er veganere. Og ca 100% bygget musklene før de ble veganere. Den ene etter den andre kommer frem og innrømmer at de ikke faktisk var 100% plantebaserte.

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Jeg tror ikke du forstår definisjonen av enkelthistorier... 

Anonymkode: ef54c...4a9

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...