*blueberry* Skrevet 20. august 2021 #21 Del Skrevet 20. august 2021 Frukt til smoothie og honning i te. Drikker av og til sukkerfri saft, men uten om det prøver jeg å holde meg unna sukkererstatninger. Spiser lite tilsatt sukker om jeg kan unngå det, men det skjer jo i dårlige perioder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. august 2021 #22 Del Skrevet 20. august 2021 bruker egentlig ingenting fordi jeg er vandt med lavkarbo, men stevia er ok. Anonymkode: 42e1e...23e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. august 2021 #23 Del Skrevet 20. august 2021 Roci skrev (8 timer siden): Spiser lavkarbo og foretrekker Sukrin Gold, Sukrin+ og Stevia. Disse søtstoffene er faktisk like naturlige som vanlig raffinert sukker, og ikke syntetisk framstilt. Det stemmer da virkelig ikke, selv om reklamen sier så.. 😅 Sukrin er et sukkeralkohol som er fremstilt fra sopp og stivelse, og går igjennom MANGE industrielle prosesser for å bli til ensartet hvitt pulver... "Erythritol is produced industrially beginning with enzymatic hydrolysis of the starch from corn to generate glucose.[17] Glucose is then fermented with yeast or another fungus to produce erythritol. Other methods such as electrochemical synthesis are in development.[18] A genetically engineered mutant form of Yarrowia lipolytica, a yeast, has been optimized for erythritol production by fermentation, using glycerol as a carbon source and high osmotic pressure to increase yields up to 62%.[19]" Stevia er en grønn plante med søte blader, og man kan kalle det naturlig søtning hvis man bruker de pulveriserte bladene (som gir et grønt pulver). Men igjen, det er langt fra det til standardisert hvitt pulver... Dråpene er kanskje hakket bedre/mindre prosessert, men det er fortsatt ikke naturlig. Anonymkode: 2c1dc...29d 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. august 2021 #24 Del Skrevet 20. august 2021 AnonymBruker skrev (14 minutter siden): Det stemmer da virkelig ikke, selv om reklamen sier så.. 😅 Sukrin er et sukkeralkohol som er fremstilt fra sopp og stivelse, og går igjennom MANGE industrielle prosesser for å bli til ensartet hvitt pulver... "Erythritol is produced industrially beginning with enzymatic hydrolysis of the starch from corn to generate glucose.[17] Glucose is then fermented with yeast or another fungus to produce erythritol. Other methods such as electrochemical synthesis are in development.[18] A genetically engineered mutant form of Yarrowia lipolytica, a yeast, has been optimized for erythritol production by fermentation, using glycerol as a carbon source and high osmotic pressure to increase yields up to 62%.[19]" Stevia er en grønn plante med søte blader, og man kan kalle det naturlig søtning hvis man bruker de pulveriserte bladene (som gir et grønt pulver). Men igjen, det er langt fra det til standardisert hvitt pulver... Dråpene er kanskje hakket bedre/mindre prosessert, men det er fortsatt ikke naturlig. Anonymkode: 2c1dc...29d Takk for svar! Dette visste jeg ikke, har kun hørt i lavkarbogruppene jeg ar meldt meg inn i at folk mener man skal velge sukrin fremfor f.eks Splenda da sukrin er naturlig. Da lærte jeg noe nytt👍☺️ Anonymkode: 4307e...ef0 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. august 2021 #25 Del Skrevet 20. august 2021 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Takk for svar! Dette visste jeg ikke, har kun hørt i lavkarbogruppene jeg ar meldt meg inn i at folk mener man skal velge sukrin fremfor f.eks Splenda da sukrin er naturlig. Da lærte jeg noe nytt👍☺️ Anonymkode: 4307e...ef0 Eneste argumentet for å velge sukrin er at det har lite karbo, men jeg personlig tror mer på å fokusere på et kosthold med kvalitetsråvarer (økologisk, gressfora eller viltkjøtt, mat du ihvertfall i teorien kan sanke, jakte, fiske eller dyrke selv). Unngå ultraprossesert mat og lage mest mulig mat fra bunnen. Dette tror jeg er mer effektivt enn å fokusere voldsomt på makronæringsstoffer, og det har holdt meg og familien min slanke og friske i 15 år, så det funker bra for oss hvertfall. 😊 Anonymkode: 2c1dc...29d 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ugresset Skrevet 21. august 2021 #26 Del Skrevet 21. august 2021 Jeg foretrekker stevia, men bruker mest sukrin. Blander stevia og sukrin. Skulle ønske jeg tålte tagatesse fordi det fungerer veldig likt som sukker i bakst, men magen min tåler det overhode ikke! Smaksmessig er maltitol favoritten, men det tåler jeg heller ikke.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ugresset Skrevet 21. august 2021 #27 Del Skrevet 21. august 2021 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Det stemmer da virkelig ikke, selv om reklamen sier så.. 😅 Sukrin er et sukkeralkohol som er fremstilt fra sopp og stivelse, og går igjennom MANGE industrielle prosesser for å bli til ensartet hvitt pulver... "Erythritol is produced industrially beginning with enzymatic hydrolysis of the starch from corn to generate glucose.[17] Glucose is then fermented with yeast or another fungus to produce erythritol. Other methods such as electrochemical synthesis are in development.[18] A genetically engineered mutant form of Yarrowia lipolytica, a yeast, has been optimized for erythritol production by fermentation, using glycerol as a carbon source and high osmotic pressure to increase yields up to 62%.[19]" Stevia er en grønn plante med søte blader, og man kan kalle det naturlig søtning hvis man bruker de pulveriserte bladene (som gir et grønt pulver). Men igjen, det er langt fra det til standardisert hvitt pulver... Dråpene er kanskje hakket bedre/mindre prosessert, men det er fortsatt ikke naturlig. Anonymkode: 2c1dc...29d Du har helt rett! Og angående stevia. Jeg har hvitt stevia og grønt steviapulver, altså tørkede steviablader. For å si det sånn, folk ville nok blitt sjokkert hvis de smakte det for det smaker en blanding av gress/grønne vekster og ekstrem sødme. Veldig merkelig. Ingen favoritt med den naturlige varianten, men den funker veldig fint i smoothies. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Roci Skrevet 21. august 2021 #28 Del Skrevet 21. august 2021 (endret) AnonymBruker skrev (På 2021-8-20 den 19.05): Det stemmer da virkelig ikke, selv om reklamen sier så.. 😅 Sukrin er et sukkeralkohol som er fremstilt fra sopp og stivelse, og går igjennom MANGE industrielle prosesser for å bli til ensartet hvitt pulver... "Erythritol is produced industrially beginning with enzymatic hydrolysis of the starch from corn to generate glucose.[17] Glucose is then fermented with yeast or another fungus to produce erythritol. Other methods such as electrochemical synthesis are in development.[18] A genetically engineered mutant form of Yarrowia lipolytica, a yeast, has been optimized for erythritol production by fermentation, using glycerol as a carbon source and high osmotic pressure to increase yields up to 62%.[19]" Stevia er en grønn plante med søte blader, og man kan kalle det naturlig søtning hvis man bruker de pulveriserte bladene (som gir et grønt pulver). Men igjen, det er langt fra det til standardisert hvitt pulver... Dråpene er kanskje hakket bedre/mindre prosessert, men det er fortsatt ikke naturlig. Anonymkode: 2c1dc...29d Ja, jeg sa jo ikke at erytritol og stevia ikke er prossesert. Det samme er jo tilfelle med f.eks. vanlig, hvitt sukker. At noe er prossesert er ikke det samme som at det er syntetisk framstilt. Erytritol forekommer naturlig i sopp, frukt og grønnsaker (og det framkommer også i teksten du har kopiert at bl.a. maisstivelse og en gjærtype brukes til å lage erytritol) i motsetning til f.eks. aspartam, acesulfam C, og cyclamat,som ikke forekommer naturlig men i sin helhet er syntetisk framstilt. Og stevia er en plante. Jeg har ikke på noen måte påstått at stevia og erytritol kan sammenliknes med f.eks. ren lønnesirup og rå honning, som vel er to av de desidert minst prosseserte søtningsmidlene som er å få tak i 🙂 Endret 21. august 2021 av Roci 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. august 2021 #29 Del Skrevet 21. august 2021 Ugresset skrev (9 timer siden): Jeg foretrekker stevia, men bruker mest sukrin. Blander stevia og sukrin. Skulle ønske jeg tålte tagatesse fordi det fungerer veldig likt som sukker i bakst, men magen min tåler det overhode ikke! Smaksmessig er maltitol favoritten, men det tåler jeg heller ikke.. Reagerer du på små mengder tagatesse også? Har hørt at hvis man spiser mye av dets kan man fort bli dårlig ja.. Anonymkode: 4307e...ef0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. august 2021 #30 Del Skrevet 22. august 2021 LadyGrey skrev (På 20.8.2021 den 10.47): Spiser ingen form for søtning. Men bruker banan som søtning i havregrøt og havrelapper. Litt off topic, men helsefordelene med å kutte ut raske raffinerte karbohydrater er undervurdert! Kan du utbrodere? Jeg syns dette er veldig interessant og trenger et "push" til å kutte ut sukker selv. Hvilke fordeler opplever du? Anonymkode: 533d0...ce2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LadyGrey Skrevet 22. august 2021 #31 Del Skrevet 22. august 2021 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Kan du utbrodere? Jeg syns dette er veldig interessant og trenger et "push" til å kutte ut sukker selv. Hvilke fordeler opplever du? Anonymkode: 533d0...ce2 Jeg har så lenge jeg kan huske vært en godtegris. Har hatt utfordringer med å begrense inntak av både vanlig mat og godteri. Slitt med lite energi, tretthet og generelt bare følt meg dritt. Med 15kg for mye på kroppen, bestemte jeg meg for å endre kosthold for å få bedre helse. Har prøvd å kutte sukker mange gang tidligere, uten å lykkes. Det som måtte til for meg var å kutte ut alt av mel også. Mel og sukker går litt hånd i hånd, hvitt raffinert pulver som er avhengighetsskapende. Hvitt pulver er ofte det. (narkotika osv). Hadde sukker blitt oppdaget i dag, hadde det neppe blitt lov å selge. For min kropp er sukker lovlig og lett tilgjengelig narkotia. Har i tillegg begynt å spise etter periodisk faste for å oppnå autofagi, en spennende prosess som skjer i kroppen når man faster. Kan anbefale deg å lese om insulinresistens og leptinresistens. Karbohydrater blir til glukose i kroppen og glukose er drivstoff til betennelser, inflammasjon og kreftceller blant annet. Anbefaler å se dokumentaren "Fri fra kreft". Om man lider av sukkeravhengighet kan jeg anbefale boka eller podcasten til "Spis Deg Fri" ved Irina Lee. Instagramkontoen til Marit Kolby er gull verd! Sukker og mel er ikke lenger en del av mitt daglige kosthold, men koser meg gjerne med ett kakestykke i bursdag. Jeg har blitt kvitt ca 12kg. Renere hud. Mer energi. Bedre hukommelse og konsentrasjon. Bedre humør. Å føler meg smashing nå som jeg har blitt tynnere. Å være overvektig er tungt hele tiden og stå over et kakestykke er kun vanskelig der og da. Litt rotete innlegg, men tror jeg har fått med det som har vært viktig i min prosses. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. august 2021 #32 Del Skrevet 22. august 2021 LadyGrey skrev (2 timer siden): Jeg har så lenge jeg kan huske vært en godtegris. Har hatt utfordringer med å begrense inntak av både vanlig mat og godteri. Slitt med lite energi, tretthet og generelt bare følt meg dritt. Med 15kg for mye på kroppen, bestemte jeg meg for å endre kosthold for å få bedre helse. Har prøvd å kutte sukker mange gang tidligere, uten å lykkes. Det som måtte til for meg var å kutte ut alt av mel også. Mel og sukker går litt hånd i hånd, hvitt raffinert pulver som er avhengighetsskapende. Hvitt pulver er ofte det. (narkotika osv). Hadde sukker blitt oppdaget i dag, hadde det neppe blitt lov å selge. For min kropp er sukker lovlig og lett tilgjengelig narkotia. Har i tillegg begynt å spise etter periodisk faste for å oppnå autofagi, en spennende prosess som skjer i kroppen når man faster. Kan anbefale deg å lese om insulinresistens og leptinresistens. Karbohydrater blir til glukose i kroppen og glukose er drivstoff til betennelser, inflammasjon og kreftceller blant annet. Anbefaler å se dokumentaren "Fri fra kreft". Om man lider av sukkeravhengighet kan jeg anbefale boka eller podcasten til "Spis Deg Fri" ved Irina Lee. Instagramkontoen til Marit Kolby er gull verd! Sukker og mel er ikke lenger en del av mitt daglige kosthold, men koser meg gjerne med ett kakestykke i bursdag. Jeg har blitt kvitt ca 12kg. Renere hud. Mer energi. Bedre hukommelse og konsentrasjon. Bedre humør. Å føler meg smashing nå som jeg har blitt tynnere. Å være overvektig er tungt hele tiden og stå over et kakestykke er kun vanskelig der og da. Litt rotete innlegg, men tror jeg har fått med det som har vært viktig i min prosses. Tusen takk for grundig svar. Dette var som å lese om meg selv. Jeg er er også godtegris, veier 10-15kg for mye og vil gjerne gjøre noe med det. Men jeg sprekker alltid. Målet mitt fremover er å kutte ned på inntaket av pasta, brød, ris og potet, og så se hvordan det går. Ellers takk for mange gode tips og for at du tok deg tid til å svare ❤️ Anonymkode: 533d0...ce2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LadyGrey Skrevet 22. august 2021 #33 Del Skrevet 22. august 2021 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Tusen takk for grundig svar. Dette var som å lese om meg selv. Jeg er er også godtegris, veier 10-15kg for mye og vil gjerne gjøre noe med det. Men jeg sprekker alltid. Målet mitt fremover er å kutte ned på inntaket av pasta, brød, ris og potet, og så se hvordan det går. Ellers takk for mange gode tips og for at du tok deg tid til å svare ❤️ Anonymkode: 533d0...ce2 Bare hyggelig! Når jeg vet hvor god nytte jeg har hatt av samme info er det bare fint å dele den med andre! Sukkeravhengighet finnes og er ikke noe å spøke med. Ikke alle er disponert for å bli avhengig av sukker, på samme måte som ikke alle blir avhengig av alkohol eller tobakk. Prøvde i tenårene å bli avhengig av sigaretter, men det klarte jeg ikke uansett hvor mye jeg prøvde, mens sukker derimot... Ta en dag av gangen og fokuser på dagen i dag. Bruk nettet og sosiale medier for finne oppskrifter som er mel og sukkerfri. Og er du interessert i oppfølging har både Spis Deg Fri (har egen kokebok) og Frisk Uten Sukker kurs og medlemsportal osv. Koster litt da. SDF er ikke lav-larbo, så jeg spiser litt hvit ris og potet i moderate mengder. Man må bare prøve seg frem og finne ut hvilke matvarer som trigger. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ugresset Skrevet 22. august 2021 #34 Del Skrevet 22. august 2021 AnonymBruker skrev (På 21.8.2021 den 12.12): Reagerer du på små mengder tagatesse også? Har hørt at hvis man spiser mye av dets kan man fort bli dårlig ja.. Anonymkode: 4307e...ef0 Ja, kan ikke spise det overhode Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå