AnonymBruker Skrevet 17. juni 2021 #1 Del Skrevet 17. juni 2021 Har noen prøvd å lage vaniljesaus med hele egg? Fant denne oppskriften, men har bare laget med eggeplommer før, så det hadde vært kjekt å vite om noen har prøvd. Tar gjerne imot andre oppskrifter med hele egg eller uten egg også. 4 dl melk 2 stk egg 2 ts potetmel 1 ss sukker 1 ss vaniljesukker Anonymkode: 3f4c0...a4d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. juni 2021 #2 Del Skrevet 18. juni 2021 Har ikke prøvd, men vaniljesaus er jo en type "custard", og når man lager custard så bruker man jo eggeplommene istedenfor hele egget Anonymkode: f5096...6d3 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hunter7 Skrevet 18. juni 2021 #3 Del Skrevet 18. juni 2021 Jeg ville ha unngått å bruke eggehvitene (de kan brukes til andre ting, f.eks. pikekyss) fordi det rett og slett er større risiko for at sausen klumper seg (altså at proteinene i eggehviten koagulerer). Eggehviten inneholder rundt 90 % vann, mens eggeplommen har består av omtrent 50 % vann. I tillegg inneholder eggeplommen 32,5 % fett, mens eggehviten har omtrent ingenting (0,2 %). Det høye fettinnholdet skyldes såkalte lipidproteiner, og de oppfører seg annerledes enn proteinene i eggehviten. Når du rører/pisker i f.eks. en vaniljesaus, emulgerer du fettet og vannet. Du lager rett og slett en forbindelse mellom fettet og vannet. Og det er dette som gjør vaniljesausen glatt i stedet for klumpete. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hvemsomhelst Skrevet 18. juni 2021 #4 Del Skrevet 18. juni 2021 Vaniljesaus uten egg https://oppskriftsblogg.wordpress.com/2015/03/18/vaniljesaus-uten-egg/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå