Gå til innhold

kunne du blitt veganer? hvorfor hvorfor/hvorfor ikke?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg spiser ikke kjøtt, men kunne aldri blitt veganer.

Anonymkode: a0cc9...d04

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Katten.2.0
9 hours ago, Mads1 said:

Ironisk med den signaturen du har må jeg si 😉

image.thumb.png.ca405884b9ff49e6700872f3b3f73136.png

Og ironisk nok

image.thumb.png.14bcfe75e334790f8be9169e743c518a.png

Du skrev forresten tidligere:

Hva er så interessant med å linke til en kompilasjon av mange nettstudier som underbygger den samme konklusjonen?

Hvilken rolle spille det hvor listen med studier kommer fra? Studiene er ikke nettblogger slik som du linket til, men linker direkte til organer som WHO, Canada's helseorgan, osv.

Er det verre enn å linke til en enkelt-doktor's nettblogg som om de personlige meningene hans der = vitenskap mener du eller?

PS: Disse spørsmålene er bare bevis på at jeg er et troll. Troll stiller spørsmål, gjør de ikke?  🙃

Du sliter virkelig med å argumentere for deg selv om du må gå etter signaturen min.

Skjønner heller ikke hvorfor du mener jeg har linket til én enkelt blogg? Dette har vært mine tilsvar til deg:

On 9/19/2021 at 10:44 PM, Katten.2.0 said:

 

Siterer meg selv:

"Før jordbruksrevolusjonen (de siste 80,000 årene) var vi renspikket carnivore, hvor vi supplementerte med plantekost om vi ikke fikk i oss nok kjøtt (Richards, Trinkaus, 2009), og de eldste verktøyene for å tilberede kjøtt er 3.5 millioner år gamle. Ser vi på utviklingen vår, går den vesentlig bort fra våre andre slektninger blant primatene, ved at hjernen vår har utviklet seg enormt de siste 120,000 årene. Den gikk fra å trenger rundt 9% av vårt daglige energiforbruk, som f.eks. gorillaen, til rundt 20% (Fonseca-Azevedo, Herculano-Houzel, 2012). Hvis vi skulle fortsatt å spise en vegetar diett, som våre slektninger, måtte vi tilbragt over ni timer - sammenhengende - hvor vi ikke gjorde annet enn å spise. Vår overgang til kjøtt er hoveddrivkraften bak vår utvikling (Milton 2003), og faktisk har vi - de siste 120,000 årene, kun opplevd én nedgang i hjernens størrelse. Tør du tippe når det var? Fra jordbruksrevolusjonen for 10-12,000 år siden, og fram til den industrielle revolusjon gav oss mer kjøtt på menyen igjen (Hawks, 2013)."

 

On 6/19/2021 at 6:41 PM, Katten.2.0 said:

Dette med kreft er jo avkreftet flere ganger ( https://www.diagnosisdiet.com/full-article/meat-and-cancer , https://junkscience.com/wp-content/uploads/2015/11/Microsoft-Word-Red-meat-and-cancer_Final.docx-file1.pdf , https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174014000564?via%3Dihub ), hvor studien i seg selv referer til omnivores som kjøttetere, mens de som spiste en diett mer lik carnivore (altså nesten kun dyreprodukter) hadde lavere forekomst enn vegetarianere. I beste fall kan man si at det trengs mer studier på temaet. Her har du en god samling med forskningsrapporter på temaet: https://pastebin.com/cqAJ0gvF 

Her har du en samling av forskning som avviser at kjøtt fører til høyt kolesterol: https://pastebin.com/Pujbztr7

Angående b12 så er opptageligheten betraktelig høyere i kjøtt enn i planter ( https://journals.sagepub.com/doi/10.3181/0703-MR-67 ). Det er måten dyrene omgjør b12 som gjør det mer opptagelig for oss, ikke hvor selve b12 kommer fra. 

Interessant nok, angående sult i verden, er hvordan de største problemene er mangel av jern, jod, folat, vitamin A og sink ( https://www.karger.com/Article/FullText/371618 ). Kjøtt har disse lett tilgjengelig og i mye letter grad av bioopptagelighet enn i grønnsaker. Eksempelvis tar du opp max 13% av jern som er tilgjengelig i spinat ( https://academic.oup.com/jn/article-abstract/44/3/383/4727580 ). 

86% av maten dyrene i kjøttproduksjonen spiser, kan ikke spises av mennesker ( http://www.fao.org/ag/againfo/home/en/news_archive/2017_More_Fuel_for_the_Food_Feed.html ), noe som underbygges at kun 30% av Norges dyrkbare områder kan brukes til å dyrke menneskemat ( https://www.regjeringen.no/no/tema/mat-fiske-og-landbruk/landbrukseiendommer/innsikt/jordvern/jordvern/id2009556/ ). 57% av verdens jord hvor man dyrker mat til dyrene, er ikke kapabel til å dyrke menneskemat ( https://macaulaylab.berkeley.edu/wp-content/uploads/2016/01/LivestockFeed2017.pdf#page=6 ). 

29% av vegetarianere/veganere opplever alvorlige helseproblemer relatert til dietten ( https://faunalytics.org/wp-content/uploads/2015/06/Faunalytics_Current-Former-Vegetarians_Full-Report.pdf#page=7 ), av disse opplevde 82% vesentlig bedring etter å ha introdusert kjøtt. Interessant nok ser det ut som det er flere veganere som har sluttet å være veganere - stort sett grunnet helse - enn det er veganere nå (fant dessverre ikke igjen hovedkilden min på dette, men kan lete grundigere om ønskelig  - https://i.imgur.com/AQZQbIC.jpg ).

Det har vært lagt fram at en vegansk diett skal kunne reversere hjerteproblemer/motvirke hjertesykdommer, noe som er motbevist ( https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16467234/ , https://www.edge.org/response-detail/25497 ).

Interessant nok er stort sett alle studier som større en vegetar eller vegansk diett basert på observasjonsstudier, og mesteparten klarer aldri å bli reprodusert ( https://rss.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1740-9713.2011.00506.x ). Det virker også til at veganere er utrolig glad i chronomtere, for å se nøyaktig hvilke næringsstoffer som er i f.eks. en grønnsak, men glemmer å tenke på bioopptagelighet, som jeg har referert grundig til.

Før jordbruksrevolusjonen (de siste 80,000 årene) var vi renspikket carnivore, hvor vi supplementerte med plantekost om vi ikke fikk i oss nok kjøtt (Richards, Trinkaus, 2009), og de eldste verktøyene for å tilberede kjøtt er 3.5 millioner år gamle. Ser vi på utviklingen vår, går den vesentlig bort fra våre andre slektninger blant primatene, ved at hjernen vår har utviklet seg enormt de siste 120,000 årene. Den gikk fra å trenger rundt 9% av vårt daglige energiforbruk, som f.eks. gorillaen, til rundt 20% (Fonseca-Azevedo, Herculano-Houzel, 2012). Hvis vi skulle fortsatt å spise en vegetar diett, som våre slektninger, måtte vi tilbragt over ni timer - sammenhengende - hvor vi ikke gjorde annet enn å spise. Vår overgang til kjøtt er hoveddrivkraften bak vår utvikling (Milton 2003), og faktisk har vi - de siste 120,000 årene, kun opplevd én nedgang i hjernens størrelse. Tør du tippe når det var? Fra jordbruksrevolusjonen for 10-12,000 år siden, og fram til den industrielle revolusjon gav oss mer kjøtt på menyen igjen (Hawks, 2013).

 

Avslutter med et sitat: "The fact that we are biologically adapted to diets that include substantial amounts of meat does not by itself prove that low-meat diets cannot be healthy. However, when it comes to virtually every other species, we generally take it for granted that it will flourish best on a diet that roughly resembles the one to which it was adapted. It would be, though not impossible, somewhat surprising if Homo sapiens turned out to be such a spectacular exception to this principle."

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker
1 hour ago, Katten.2.0 said:

Du sliter virkelig med å argumentere for deg selv om du må gå etter signaturen min.

Skjønner heller ikke hvorfor du mener jeg har linket til én enkelt blogg? Dette har vært mine tilsvar til deg:

Tror han har forvekslet meg og deg her, enkeltbloggen han tenker på er nok diagnosisdiet.com som jeg har lenket til, i tillegg til en del andre artikler/studier om steinalderkost, landbruk osv.

Anonymkode: 1f7af...727

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker
On 10/3/2021 at 8:20 PM, Mads1 said:

Du tar dette opp igjen og igjen og igjen. For siste gang: denne utviklingen var viktig når å få tak i mat, og spesielt da proteiner og lignende var vanskelig. Det har ingen relevanse for oss i dag med mindre du har noe bedre enn en nyhetsartikkel du leste eller en doktor's private nettblogg.

[...]

Og et tåpelig ett at that, jeg prater heller med en stein eller en AI bot neste gang bare så det er klart. "Det er bedre å vold**, slå, mishandle og drepe kuer og griser som spiser gress enn å spise planter fordi det dør en og annen mus og insekt i åker-drift". Ok da sier vi det, dette er jo et helt uslålig argument så 🙄  🙄  🙄

 

Det er ikke rettferdig å diskutere med mennesker med 20 iq poeng under deg selv 😆

Anonymkode: 43c63...afb

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Jeg er ikke blind for det negative med dagens kjøttindustri. Men jeg er så vanvittig glad i kjøtt. Dessuten er jeg flink til å bare ikke tenke på den negative siden. Klarer alltid å rettferdiggjøre mine handlinger.

Den dagen prisen på kjøtt grodd i laboratorium blir like billig som "vanlig" kjøtt, så kommer jeg kun til å kjøpe dét. Da har jeg ingen argumenter igjen.

Anonymkode: 48b55...605

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...