AnonymBruker Skrevet 11. juni 2021 #21 Del Skrevet 11. juni 2021 Den beste oljen å steke i er olivenolje. Smør brukes bare til smaksetting etter steking 😊 Anonymkode: 2035a...d62 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. juni 2021 #22 Del Skrevet 11. juni 2021 Kokker bruker f.eks klarnet smør. Rent fett, uten protein. Tåler høy varme. Selv bruker jeg mest rapsolje. Anonymkode: 67f28...32b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. juni 2021 #23 Del Skrevet 11. juni 2021 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Ekte meierismør er best. Planteoljer utenom olivenolje er ikke naturlig og omdiskutert om de er bra for mennesker. Kaldpresset olje tåler ikke høye temperaturer som nevnt over her. Selv om det er mye kalorier trenger kroppen fett. Anonymkode: 5755a...c50 Dette. Her er det kun ekte meierismør for alle penga. Trodde faktisk ikke folk trodde på at margarin var sunt lenger. Anonymkode: f959f...fce 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. juni 2021 #24 Del Skrevet 11. juni 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Dette. Her er det kun ekte meierismør for alle penga. Trodde faktisk ikke folk trodde på at margarin var sunt lenger. Anonymkode: f959f...fce Meierismør tåler ikke høye temperaturer, derfor man steker i olje. Olivenolje og kokosolje er de mest helsige oljene å steke i, da de tåler høyest temperatur. De verste oljene er maisolje og solsikkeolje. Anonymkode: 2035a...d62 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. juni 2021 #25 Del Skrevet 11. juni 2021 AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Meierismør tåler ikke høye temperaturer, derfor man steker i olje. Olivenolje og kokosolje er de mest helsige oljene å steke i, da de tåler høyest temperatur. De verste oljene er maisolje og solsikkeolje. Anonymkode: 2035a...d62 Da skal det rimelig høy varme til, og det er sjelden man steker på så høy varme. Typ 300 grader. Anonymkode: f959f...fce 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. juni 2021 #26 Del Skrevet 11. juni 2021 AnonymBruker skrev (10 minutter siden): Meierismør tåler ikke høye temperaturer, derfor man steker i olje. Olivenolje og kokosolje er de mest helsige oljene å steke i, da de tåler høyest temperatur. De verste oljene er maisolje og solsikkeolje. Anonymkode: 2035a...d62 Klarnet smør tåler høy temperatur. Er bare melkeproteinet som brenner seg. Anonymkode: 67f28...32b 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. juni 2021 #27 Del Skrevet 11. juni 2021 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Klarnet smør tåler høy temperatur. Er bare melkeproteinet som brenner seg. Anonymkode: 67f28...32b Det gjør den 👍 Anonymkode: 2035a...d62 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sola de Skrevet 11. juni 2021 #28 Del Skrevet 11. juni 2021 Steker meste i ovnen. Bruker ingenting. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest laPistola Skrevet 11. juni 2021 #29 Del Skrevet 11. juni 2021 Meierismør. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. juni 2021 #30 Del Skrevet 11. juni 2021 AnonymBruker skrev (24 minutter siden): Da skal det rimelig høy varme til, og det er sjelden man steker på så høy varme. Typ 300 grader. Anonymkode: f959f...fce Meierismør tåler ikke 300 grader, det har røykpunkt på 150 grader 😏 Anonymkode: 411e3...70d 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2021 #31 Del Skrevet 12. juni 2021 Sola de skrev (8 timer siden): Steker meste i ovnen. Bruker ingenting. Det er jo et godt alternativ. De færreste bruker å steke i veldig høy varme. Så smør skal tåle det meste av hverdagssteking. Anonymkode: f959f...fce Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2021 #32 Del Skrevet 12. juni 2021 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Meierismør tåler ikke 300 grader, det har røykpunkt på 150 grader 😏 Anonymkode: 411e3...70d Tok utgangspunkt i dette jeg da. Sitat Et godt råd er å se på smøret eller margarinens farge når du skal steke. Når det smeltede smøret/margarinen har en lysebrun farge, er temperaturen cirka 200 ⁰C og passe til steking. Når det har en mørkebrun farge er temperaturen rundt 300 ⁰C, og egentlig for høy til steking, med unntak hvis kjøttet kun skal brunes raskt. https://www.matprat.no/artikler/ernaring/hva-slags-fett-bor-jeg-bruke-til-steking/ Anonymkode: f959f...fce Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2021 #33 Del Skrevet 12. juni 2021 Klarnet smør til pannestekt fisk, eller en god biff. Lager selv, eller ghee. Kokosolje eller avokadoolje ellers. Anonymkode: 23da4...178 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2021 #34 Del Skrevet 12. juni 2021 Kommer helt an på hva som skal stekes. Noen ganger olje, jeg bruker rapsolje, noen ganger smør. Og noen ganger tilsetter jeg smør på slutten av steketiden for å få smørsmaken. Anonymkode: 385a5...5e1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2021 #35 Del Skrevet 12. juni 2021 Helsemessig kan du bruke smør, helst klarnet. Også olivenolje, extra virgin tåler også steking til en viss temp. Er mengden vi snakker om her, er lite man trenger å bruke. Rapsolje er ok i små mengder. Margarin er søppel. Anonymkode: 6bdb0...837 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2021 #36 Del Skrevet 12. juni 2021 De får gangene jeg steker i stekepanne bruker jeg mest rapsolje. Men jeg steker for det meste i ovn bl.a for å slippe fettet. Anonymkode: 1a46b...548 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ops2 Skrevet 12. juni 2021 #37 Del Skrevet 12. juni 2021 Jeg gir f*** i å klarne smør, når jeg bruker et par ts noen dager i uka. Jeg steker jo ikke mat hver dag. Og stort sett med rapsolje. Jeg tviler på at å erstatte så små mengder margarin med smør har noen helsemessige fordeler. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juni 2021 #38 Del Skrevet 12. juni 2021 Olivenolje er beste til steiking Anonymkode: 1b76a...b07 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. juni 2021 #39 Del Skrevet 13. juni 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Olivenolje er beste til steiking Anonymkode: 1b76a...b07 Basert på hva? Her er røykpunkt på mange oljer: så lenge en passer på å ikke få for høy temperatur er olivenolje bra https://no.hiloved.com/roeykepunkt/ Anonymkode: 5755a...c50 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. juni 2021 #40 Del Skrevet 13. juni 2021 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Basert på hva? Her er røykpunkt på mange oljer: så lenge en passer på å ikke få for høy temperatur er olivenolje bra https://no.hiloved.com/roeykepunkt/ Anonymkode: 5755a...c50 Basert på hvor mye kreftfremkallende stoffer som blir produsert ved oppvarming. Anonymkode: 1b76a...b07 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå