Gå til innhold

tips til kjøpebrød som er lavkarbo, og fermenterte kjøpeprodukter?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

jeg sliter med vekten, og har lest boken til Øyvind Torp, som anbefaler et kosthold som han ikke ønsker å kalle lavkarbo. Men det er jo langt på vei det det er. I tillegg anbefaler han fermentert mat, for å bygge opp en bred tarmflora.

Problemet er at jeg liker ikke å lage mat, så jeg må prøve å finne gode kjøpeprodukter.

Jeg snuste litt på Fedon Lindbergs kosthold for 15-20 år siden, men var ikke veldig inne i det, men tok med noen elementer, og husker at det var mulig å få kjøpt brød med lav GI en periode - Fedon Lindberg hadde noen, og det var noe som het Ingers brød. Men jeg finner ingen av disse i butikkene lenger. Ser Ingers eksisterer fortsatt, men bare i deler av landet.

Finnes der andre kjøpebrød med lavere karbo-profil?

Spørsmål 2: Fermenterte produkter. Jeg er ikke så glad i sur mat, men jeg ser at det er ting jeg liker som er fermentert. Bl.a. sylteagurk, modne oster og spekemat. Men det er så vanskelig å få klarhet i om de moderne variantene av fermenterte produkter er ekte eller juks.

F.eks sylteagurk. Finnes der ekte fermentert sylteagurk på markedet, eller må jeg lage selv? Jeg antar at de store kommersielle merkene ikke tilbyr "ekte" sylteagurk, men hva med f.eks Helios sine? noen som vet?

Hva med ost? er all ost fermentert? kan jeg regne med at brie på Meny er fermentert? eller betyr fermentert upasteurisert? hva med blåmuggost? det må jo kunne gi gode bakterier?

Anonymkode: 77493...c75

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg kan ikke hjelpe deg dessverre. Jeg har også roter meg bort i samme jungelen. 

Den lokale bakeren her har et lavkarbo brød. Men jeg aner ikke hvor lavkarbo det er. Kanskje dette er mulig hos deg? Ellers så er det enkelt å lage knekkebrød og de er både sunne og gode. Ikke at jeg har gjort det på en stund. Jeg har brukt oppskrift til nanna (eller noe slikt), bare å google. 

Fermentert er vanskelig. Jeg tror det meste vi er vant til er falskt fermentert. Slik jeg forstår det gjelder dette sylteagurk, surkål og gravlaks. Jeg prøver meg på en snarvei med å ta melkesyre tabletter. Jeg vet ikke om det er innenfor i den boken, for den har jeg ikke lest. Anbefaler du den?

Jeg tror også at min måte å få vekten jeg ønsker er å få optimal tarmhelse. Derfor har jeg sluttet med kunstig søtning også. 

Spiste ikke tabletter i går og hadde ulvehunger. Så i dag skal jeg være flink igjen :)

Rødvin i moderasjon kan være bra for tarmhelse https://no.innerself.com/content/living/health/food-and-nutrition/healing-diet/21221-why-a-glass-of-red-wine-is-good-for-your-gut.html Det skal jeg huske når jeg skal velge til fest.

Endret av 2ro
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Eg vil tipse deg om proteinrundstykker - veldig lett å lage. Jeg spiser et hver morgen og holder mett i 5 timer....Det er cottage cheese,havregryn,bakepulver,gresskarkjerner ( rik på tryptofan) og solsikkekjerner og egg....

Tips til dessert : blåbær,naturell eller gresk yoghurt med et kaneldryss

Kimchi ( koreansk) selges på innvandrerbutikker ( på boks ofte) Det er veeeeldig sunt, og er fermentert. Fekk det mye bedre etter jeg begynte å spise det et par ganger i uka. Passer til all middag omtrent.

Lykke til :) Hilsen ei som har mindre søtsug etter jeg begynte med dette.... og føler meg mye friskere

Anonymkode: 53d26...171

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (41 minutter siden):

Hei. Eg vil tipse deg om proteinrundstykker - veldig lett å lage. Jeg spiser et hver morgen og holder mett i 5 timer....Det er cottage cheese,havregryn,bakepulver,gresskarkjerner ( rik på tryptofan) og solsikkekjerner og egg....

Tips til dessert : blåbær,naturell eller gresk yoghurt med et kaneldryss

Kimchi ( koreansk) selges på innvandrerbutikker ( på boks ofte) Det er veeeeldig sunt, og er fermentert. Fekk det mye bedre etter jeg begynte å spise det et par ganger i uka. Passer til all middag omtrent.

Lykke til :) Hilsen ei som har mindre søtsug etter jeg begynte med dette.... og føler meg mye friskere

Anonymkode: 53d26...171

Spennende å høre at du har god erfaring. Hvor lenge har du holdt på? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (51 minutter siden):

Hei. Eg vil tipse deg om proteinrundstykker - veldig lett å lage. Jeg spiser et hver morgen og holder mett i 5 timer....Det er cottage cheese,havregryn,bakepulver,gresskarkjerner ( rik på tryptofan) og solsikkekjerner og egg....

Tips til dessert : blåbær,naturell eller gresk yoghurt med et kaneldryss

Kimchi ( koreansk) selges på innvandrerbutikker ( på boks ofte) Det er veeeeldig sunt, og er fermentert. Fekk det mye bedre etter jeg begynte å spise det et par ganger i uka. Passer til all middag omtrent.

Lykke til :) Hilsen ei som har mindre søtsug etter jeg begynte med dette.... og føler meg mye friskere

Anonymkode: 53d26...171

Takk for tips! Kjenner likevel jeg blir litt motløs ved tanken på gresk youghurt som kos 😳er ikke noe glad i syrnede melkeprodukter, men det er vel ingen vei utenom....

Den andre tingen jeg kommer til å slite med er å gi opp havregrøt til frokost. Sjekket oppskrift på proteinrundstykker, for det så jo ut som et veldig interessant alternativ. Men en oppskrift på 8 rundstykker har 400 gram havregryn. Det blir jo 50 g havregryn pr rundstykke. Til havregrøt bruker jeg 65. Da kan jeg vel like gjerne fortsette med havregrøt, eller er det noe jeg misser her?

Anonymkode: 77493...c75

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2ro skrev (2 timer siden):

Jeg kan ikke hjelpe deg dessverre. Jeg har også roter meg bort i samme jungelen. 

Den lokale bakeren her har et lavkarbo brød. Men jeg aner ikke hvor lavkarbo det er. Kanskje dette er mulig hos deg? Ellers så er det enkelt å lage knekkebrød og de er både sunne og gode. Ikke at jeg har gjort det på en stund. Jeg har brukt oppskrift til nanna (eller noe slikt), bare å google. 

Fermentert er vanskelig. Jeg tror det meste vi er vant til er falskt fermentert. Slik jeg forstår det gjelder dette sylteagurk, surkål og gravlaks. Jeg prøver meg på en snarvei med å ta melkesyre tabletter. Jeg vet ikke om det er innenfor i den boken, for den har jeg ikke lest. Anbefaler du den?

Jeg tror også at min måte å få vekten jeg ønsker er å få optimal tarmhelse. Derfor har jeg sluttet med kunstig søtning også. 

Spiste ikke tabletter i går og hadde ulvehunger. Så i dag skal jeg være flink igjen :)

Rødvin i moderasjon kan være bra for tarmhelse https://no.innerself.com/content/living/health/food-and-nutrition/healing-diet/21221-why-a-glass-of-red-wine-is-good-for-your-gut.html Det skal jeg huske når jeg skal velge til fest.

Takk for tips! Var funnet er par knekkebrød som markedsføres som lavkarbo, som jeg skal sjekke ut.

Boken er veldig god, og praktisk. Men den gir ikke de detaljene jeg lurer på nå. F. Eks de spørsmålene jeg hadde i HI - den har ikke det detaljnivået. Tenker at jeg muligens kan få svar på noen spørsmål hvis jeg leser Sjarmen med tarmen?

Jeg synes det høres veldig lurt ut med melkesyrebakterier, og særlig for meg som ikke er glad i syrnede meieriprodukter, så det var er interessant innspill. Men blir litt skeptisk til probiotika når jeg googler - er det effektivt?, er det trygt?

Anonymkode: 77493...c75

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (6 minutter siden):

Takk for tips! Var funnet er par knekkebrød som markedsføres som lavkarbo, som jeg skal sjekke ut.

Boken er veldig god, og praktisk. Men den gir ikke de detaljene jeg lurer på nå. F. Eks de spørsmålene jeg hadde i HI - den har ikke det detaljnivået. Tenker at jeg muligens kan få svar på noen spørsmål hvis jeg leser Sjarmen med tarmen?

Jeg synes det høres veldig lurt ut med melkesyrebakterier, og særlig for meg som ikke er glad i syrnede meieriprodukter, så det var er interessant innspill. Men blir litt skeptisk til probiotika når jeg googler - er det effektivt?, er det trygt?

Anonymkode: 77493...c75

det skulle stå melkesyretabletter - at det høres interessant ut

Anonymkode: 77493...c75

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (15 minutter siden):

Takk for tips! Var funnet er par knekkebrød som markedsføres som lavkarbo, som jeg skal sjekke ut.

Boken er veldig god, og praktisk. Men den gir ikke de detaljene jeg lurer på nå. F. Eks de spørsmålene jeg hadde i HI - den har ikke det detaljnivået. Tenker at jeg muligens kan få svar på noen spørsmål hvis jeg leser Sjarmen med tarmen?

Jeg synes det høres veldig lurt ut med melkesyrebakterier, og særlig for meg som ikke er glad i syrnede meieriprodukter, så det var er interessant innspill. Men blir litt skeptisk til probiotika når jeg googler - er det effektivt?, er det trygt?

Anonymkode: 77493...c75

Det skal være trygt om du ellers er frisk :) Vet hvor effekt det er, men gir det et forsøk.

Jeg synes forresten det er kjekt å vite at det er flere som forsøker denne veien. :)

Endret av 2ro
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (14 timer siden):

jeg sliter med vekten, og har lest boken til Øyvind Torp, som anbefaler et kosthold som han ikke ønsker å kalle lavkarbo. Men det er jo langt på vei det det er. I tillegg anbefaler han fermentert mat, for å bygge opp en bred tarmflora.

Problemet er at jeg liker ikke å lage mat, så jeg må prøve å finne gode kjøpeprodukter.

Jeg snuste litt på Fedon Lindbergs kosthold for 15-20 år siden, men var ikke veldig inne i det, men tok med noen elementer, og husker at det var mulig å få kjøpt brød med lav GI en periode - Fedon Lindberg hadde noen, og det var noe som het Ingers brød. Men jeg finner ingen av disse i butikkene lenger. Ser Ingers eksisterer fortsatt, men bare i deler av landet.

Finnes der andre kjøpebrød med lavere karbo-profil?

Spørsmål 2: Fermenterte produkter. Jeg er ikke så glad i sur mat, men jeg ser at det er ting jeg liker som er fermentert. Bl.a. sylteagurk, modne oster og spekemat. Men det er så vanskelig å få klarhet i om de moderne variantene av fermenterte produkter er ekte eller juks.

F.eks sylteagurk. Finnes der ekte fermentert sylteagurk på markedet, eller må jeg lage selv? Jeg antar at de store kommersielle merkene ikke tilbyr "ekte" sylteagurk, men hva med f.eks Helios sine? noen som vet?

Hva med ost? er all ost fermentert? kan jeg regne med at brie på Meny er fermentert? eller betyr fermentert upasteurisert? hva med blåmuggost? det må jo kunne gi gode bakterier?

Anonymkode: 77493...c75

Syltagurk er ikke fermentert,for å sylte er ikke det samme som å fermentere. Sylting innebærer å tilsette eddik, sukker m.m.. Fermentering derimot en levende prosess der grønnsakblandingen blir syrlig - og får lang holdbarhet - kun ved hjelp av salt pluss de gunstige melkesyrebakteriene og gjær som finnes på grønnsakene

Anonymkode: 527da...1db

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Syltagurk er ikke fermentert,for å sylte er ikke det samme som å fermentere. Sylting innebærer å tilsette eddik, sukker m.m.. Fermentering derimot en levende prosess der grønnsakblandingen blir syrlig - og får lang holdbarhet - kun ved hjelp av salt pluss de gunstige melkesyrebakteriene og gjær som finnes på grønnsakene

Anonymkode: 527da...1db

ja, det vet jeg. Det er derfor jeg spør om det er mulig å kjøpe fermenterte agurker, altså ikke syltede, eller om jeg må gjøre det selv (aka. skjer ikke...)?

Anonymkode: 77493...c75

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det stemmer det Ab1db sier at sylteagurk ikke er fermentert. Men du får nok i deg mer fermentert mat og drikke allerede enn det du tror. 

Kaffe er fermentert, te, øl og vin også. Og sjokolade og brød. Jeg hadde gått for mørk sjokolade (70% kakao) og ekte surdeigsbrød (ikke sånn "laget med surdeig" og ikke av som du får på butikken). Du kan jo smake på kombucha, jeg syns det er ganske spesielt men liker de som er tilsatt mye annen sterk smak, som ingefær og sitron.

Kanskje du kan tvinge ned litt Kefir. Lag en smoothie med det med frukt og bær du liker kanskje ha litt honning i. 

Anonymkode: cd027...979

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Det stemmer det Ab1db sier at sylteagurk ikke er fermentert. Men du får nok i deg mer fermentert mat og drikke allerede enn det du tror. 

Kaffe er fermentert, te, øl og vin også. Og sjokolade og brød. Jeg hadde gått for mørk sjokolade (70% kakao) og ekte surdeigsbrød (ikke sånn "laget med surdeig" og ikke av som du får på butikken). Du kan jo smake på kombucha, jeg syns det er ganske spesielt men liker de som er tilsatt mye annen sterk smak, som ingefær og sitron.

Kanskje du kan tvinge ned litt Kefir. Lag en smoothie med det med frukt og bær du liker kanskje ha litt honning i. 

Anonymkode: cd027...979

er all te fermentert?! jeg drikker jo dødsmye te!!! og sjokolade, hehe.

Skal teste kombucha idag.

Kefir tror jeg er litt for langt utenfor komfortsonen! Tør ikke å smake på biola engang...

Anonymkode: 77493...c75

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

nå sitter jeg her med en flaske kombucha med ingefær, og den falt absolutt i smak.  Dette kan jeg absolutt drikke en del av, bortsett fra at det var veldig mye dyrere enn pepsi max'en som jeg kutter ut nå!!

Anonymkode: 77493...c75

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 timer siden):

ja, det vet jeg. Det er derfor jeg spør om det er mulig å kjøpe fermenterte agurker, altså ikke syltede, eller om jeg må gjøre det selv (aka. skjer ikke...)?

Anonymkode: 77493...c75

Da skjer det nok ikke med mindre du har en rekoring i nærheten og noen der selger fermentere grønnsaker 

Anonymkode: 527da...1db

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2ro skrev (9 timer siden):

Spennende å høre at du har god erfaring. Hvor lenge har du holdt på? :)

Har holdt på i tre år. Har også prøvd å spise sukker bare en gang i uka. Begrenser hvetemel, men hjemmelagd pizza må jeg ha ;) Velger ofte økologisk og prøver å holde meg unna ultraprosessert mat...men ikke alltid jeg får det til 

Anonymkode: 53d26...171

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

AnonymBruker skrev (57 minutter siden):

Da skjer det nok ikke med mindre du har en rekoring i nærheten og noen der selger fermentere grønnsaker 

Anonymkode: 527da...1db

god ide. Skal sjekke rekoringen!

Anonymkode: 77493...c75

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Biola er det beste produktet vi har i Norge for tarmhelse hvis du ikke vil fermentere mat hjemme. Du kan se bakteriene som er tilsatt i næringsdeklarasjonen. 

Anonymkode: 5e529...c40

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

nå sitter jeg her med en flaske kombucha med ingefær, og den falt absolutt i smak.  Dette kan jeg absolutt drikke en del av, bortsett fra at det var veldig mye dyrere enn pepsi max'en som jeg kutter ut nå!!

Anonymkode: 77493...c75

Kombucha har ingen beviselig effekt i forskningen. De som har er miso, natto, syrnede melkeprodukter, surkål og kimchi. 

Anonymkode: 5e529...c40

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rema 1000 sitt proteinbrød er lavkarbo😊

Anonymkode: 3daaf...65e

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...