Gå til innhold

Fjernet føflekk, var Kreft i den, ekstra utsatt da?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

En nær slektning. Jeg er veldig bekymret, men vil ikke uroe personen og spørre om dette. Noen som vet? 
Legen sa at Føflekken heldigvis ble fjernet tidlig. Vil det da si at kreft ikke har spredd seg til kroppen? Personen skal inn på sykehuset snart og fjerne mer hud rundt/under der føflekken var. Er dette for å være på sikre siden? Bør personen ikke ta blodprøver eller MR for å se om kreften har spredd seg? 
 

Jeg er så redd og bekymret. Er det slik at h*n må være veldig på vakt for alle føflekkene og hvis det kommer nye? Stor fare for kreft igjen? 

Anonymkode: 381ee...e40

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Million

Det har vel ikke så mye og si hva andre har opplevd, enkelttilfeller, men jeg kan jo trøste deg med at det tilfellet jeg kjenner til med samme sykdom, gikk bra.

Jeg har en onkel i 70-årene. Han hadde et yrke som gjorde at han reiste mye til solrike strøk, og der utviklet han føflekk-hudkreft. 

Tilbake i Norge ble dette oppdaget, og han gikk gjennom behandling. Han ble helt friskmeldt, og har levd i et par-tre tiår etter det nå, uten tilbakefall. Ikke kreftspredning til andre steder i kroppen heller.

Så det er håp om fullstendig tilfriskning uten tilbakefall.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mt3

Når de har funnet føflekk med kreft så vil personen bli fulgt opp med kontroller hver 3.måned fremover de første åra. Og de følger godt med på om det skulle bli endringer på noen av de andre føflekkene. 

Det skal taes ut en god sikkerhetsmargin rundt føflekken, denne testes igjen for å avgjøre videre behandling.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Jeg fikk også fjernet den «tilhørende» lymfeknuten under samme operasjon for å sjekke den for kreftspredning, i mitt tilfelle i armhulen.

Man fjerner området rundt føflekken for å være sikker ja, og sjekker det samtidig for spredning. Jeg har et 10cm langt arr etter å ha fjernet en føflekk på 3 mm. Men den gikk dypt.

Man blir i etterkant sjekket ofte for spredning eller nye tilfeller på kontroller, og om man merker endringer selv sier man i fra og får det sjekket.

Anonymkode: 97542...7cc

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Min mann har fjernet to slike fra ryggen. Da var han 13. Han er nå 34 og har fortsatt ingen andre former for kreft. Så lenge de blir tatt tidlig går det som regel bra.

Anonymkode: 8059b...59b

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Rosa Dartle

De pleier å ta CT og undersøke en lymfeknute i nærheten av føflekken, som vil vise eventuell spredning. Dette pleier å bli gjort rett før man skal inn på sykehuset for å fjerne mer vev rundt der føflekken er, og det er først da man får svar på om det er spredning.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×
×
  • Opprett ny...