AnonymBruker 7 701 991 15 175 261 Skrevet onsdag kl 17:19 #1 Del Skrevet onsdag kl 17:19 Jeg vet Couverture-sjokolade er mye finere, men som nyfrelst baker som prøver mange nye oppskrifter for tiden, og prøver og feiler mye, lurer jeg på om jeg heller kan bruke kokesjokolader? Anonymkode: f437c...0ae Lenke til innlegg Del på andre sider
loveli 4 158 20 750 Skrevet onsdag kl 18:53 #2 Del Skrevet onsdag kl 18:53 Ja du kan jo det, men det vil påvirke smaken. Men man får jo en viss idé om oppskriften er god eller ikke likevel. 1 Lenke til innlegg Del på andre sider
AnonymBruker 7 701 991 15 175 261 Skrevet onsdag kl 20:21 #3 Del Skrevet onsdag kl 20:21 loveli skrev (1 time siden): Ja du kan jo det, men det vil påvirke smaken. Men man får jo en viss idé om oppskriften er god eller ikke likevel. Vil det påvirke mye? Jeg vet ikke hvordan Couverture-sjokolade smaker. Anonymkode: f437c...0ae Lenke til innlegg Del på andre sider
Emet 381 685 Skrevet onsdag kl 20:27 #4 Del Skrevet onsdag kl 20:27 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Jeg vet Couverture-sjokolade er mye finere, men som nyfrelst baker som prøver mange nye oppskrifter for tiden, og prøver og feiler mye, lurer jeg på om jeg heller kan bruke kokesjokolader? Anonymkode: f437c...0ae Er dette til glasur, dekor eller er det i selve kake røren? I røren ville jeg sakt at det går fint , men ikke like bra i glasur, eller om du skal gjøre noe sånt, fordi kokesjokolade er ikke like pen og lett å jobbe med, temperere. Lenke til innlegg Del på andre sider
loveli 4 158 20 750 Skrevet onsdag kl 21:22 #5 Del Skrevet onsdag kl 21:22 AnonymBruker skrev (1 time siden): Vil det påvirke mye? Jeg vet ikke hvordan Couverture-sjokolade smaker. Anonymkode: f437c...0ae Den er mer nøytral. Kokesjokolade har mye egensmak. Jeg lager mye brownies og bruker forskjellig sjokolade og det har ganske mye å si. Men alt er godt. 🤣🤤 Lenke til innlegg Del på andre sider
AnonymBruker 7 701 991 15 175 261 Skrevet torsdag kl 06:46 #6 Del Skrevet torsdag kl 06:46 Emet skrev (10 timer siden): Er dette til glasur, dekor eller er det i selve kake røren? I røren ville jeg sakt at det går fint , men ikke like bra i glasur, eller om du skal gjøre noe sånt, fordi kokesjokolade er ikke like pen og lett å jobbe med, temperere. Det er til glasur, men bare som skal smøres over og rundt hele kaken, ikke gjøre noe fancy. loveli skrev (9 timer siden): Den er mer nøytral. Kokesjokolade har mye egensmak. Jeg lager mye brownies og bruker forskjellig sjokolade og det har ganske mye å si. Men alt er godt. 🤣🤤 Takk for forklaring! Anonymkode: f437c...0ae 1 Lenke til innlegg Del på andre sider
mercury_ 270 387 Skrevet torsdag kl 20:02 #7 Del Skrevet torsdag kl 20:02 Couverture sjokolade er ikke noe mere fancy enn annen sjokolade, forskjellen er at den inneholder mer kakaosmør enn vanlig sjokolade. Dermed vil den stivne etter smelting, i motsetning til vanlig sjokolade som du må temperere (eller tilsette litt delfiafett eller smør) for å stivne ordentlig. Couverture betyr å dekke (som i cover på engelsk), så den brukes som oftest til glasur over kaker, og ikke så mye inni en kake. 1 Lenke til innlegg Del på andre sider
AnonymBruker 7 701 991 15 175 261 Skrevet 4 timer siden #8 Del Skrevet 4 timer siden mercury_ skrev (På 14.1.2021 den 21.02): Couverture sjokolade er ikke noe mere fancy enn annen sjokolade, forskjellen er at den inneholder mer kakaosmør enn vanlig sjokolade. Dermed vil den stivne etter smelting, i motsetning til vanlig sjokolade som du må temperere (eller tilsette litt delfiafett eller smør) for å stivne ordentlig. Couverture betyr å dekke (som i cover på engelsk), så den brukes som oftest til glasur over kaker, og ikke så mye inni en kake. Takk for forklaring! Anonymkode: f437c...0ae Lenke til innlegg Del på andre sider
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå