Gå til innhold

Tips til 3 retters god middag?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Forrett, hovedrett og dessert. Har du forslag til en av rettene eller alle 3, så er det strålende.

Ønskelig med noen eller delvis av disse kriteriene;

De må være type festmat til litt fin anledning med vin, og der gjestene har pyntet seg💃. Gjestene er i slutten av 40 årene. Ikke for dyrt da jeg må tenke litt økonomisk for tiden (vi blir ca 10 +/- stk). Må kunne forberedes noe i forkant eller ikke ta for lang tid å lage, da jeg er hjemme fra jobb 2 timer før gjestene kommer, og jeg må få dusjet og stelt meg samt gjordt maten klar før gjestene kommer.

Har du en god rett/oppskrift å dele, så blir jeg glad 😊

Anonymkode: 6355c...a57

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Forrett: Blinis med røkelaks eller bruschetta
Hovedrett: En form for gryte som bare trenger å varmes... + ovnsbakte potetbåter
Dessert: sitronterte, panna cotta, creme catalan..

Anonymkode: 1a669...617

Skrevet

Du kan finne inspirasjon til forretter i massevis her på Trines matblogg. Bl.a. lakserull med pepperrotkrem så veldig god ut, og tomatsalat med mozarellaost.

Skrevet

Hovedrett som er rask og økonomivennlig :)

2,5 ss rapsolje

2,5 stk finhakket løk 

5 fedd finhakket hvitløk 

2,5 ts fersk finhakket ingefær 

1stk finhakket rød chili 

10 dl tørkede linser

2,5 ss karri

10 dl grønnsakskraft

2,5 bokser hermetiske hakkede tomater

10 dl kokosmelk

Saften av 2,5 stk lime 

salt

pepper

5 stk finhakket vårløk 

Varm rapsoljen i en kjele. Ha i løk, hvitløk, ingefær og chili. La frese i 2 minutter. Ha i linsene og karrien. La frese i ytterligere 2 minutter under omrøring.

Ha i hermetiske tomater, grønnsakskraft, kokosmelk og lime og la koke til linsene er møre. Dette tar ca. 20 minutter.

Topp linsegryten med vårløk rett før servering

Anonymkode: 9f1db...88f

Skrevet

Det er lammesesong nå - jeg ville laget en lammegryte til hovedrett. Den kan lages helt klar kvelden i forveien, settes kaldt og bare varmes mens dere spiser forretten.

Jeg liker osso buco, men med lammebog i skiver i stedet for kalveskank. Det er ofte på tilbud akkurat nå i sesongen. Selv om tradisjonelt tilbehør til osso buco er safranrisotto, som ikke er hverken praktisk eller særlig billig å lage til 10 pers, passer det også fint med feks potetpuré eller polenta. 

Denne hovedretten er ganske tung og mettende, så en frisk og sesongriktig salat til forrett, feks denne: https://www.jamieoliver.com/recipes/seafood-recipes/crab-chilli-and-pink-grapefruit-salad/ , og til dessert enten bare en kule sorbet, eller posjerte pærer med en kremklatt: https://www.jamieoliver.com/recipes/fruit-recipes/citrus-poached-pears/ - kan lages klar et par dager før og oppbevares i kjøleskap.

Anonymkode: 75495...e27

  • Liker 1
Skrevet

Forslag med høsttema: 

Forrett: gresskarsuppe med granateple og gresskarkjerner oppi. Billig siden den er kjøttfri, og kan med fordel lages på forhånd. 
 

Hovedrett: gryte med rotgrønnsaker, og «billigkjøtt» som bog og bringe, skikkelig digg når det har fått koke lenge. 
 

dessert: smuldrepai med eple/blåbær/ det du har. Enkelt å gjøre klart på forhånd og så bare smelle inn i ovnen under middagen. 

Skrevet

Hvem har middagsselskap i disse koronatider? 🙈

Anonymkode: 0cf09...155

  • Liker 1
Skrevet
On 10/16/2020 at 8:51 AM, AnonymBruker said:

Hvem har middagsselskap i disse koronatider? 🙈

Anonymkode: 0cf09...155

Det har jeg! Både titt og ofte. :P

 

  • Liker 2
Skrevet

Ville gått for suppe eller en kald forrett. Suppe kan lages tidligere på dagen, samme med kald forrett. Feks aspargessuppe eller blinis med røkelaks.

Gryte til hovedrett. Den kan stå på svak varme. Feks en god viltgryte. 

Til dessert ville jeg gått for Pannacotta med pasjonsfrukt. 

Anonymkode: 31369...717

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...