AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2020 #61 Del Skrevet 9. oktober 2020 Julekveite Anonymkode: 3aa7d...82e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest AthenaRavenLuna Skrevet 9. oktober 2020 #62 Del Skrevet 9. oktober 2020 (endret) På 7.10.2020 den 19.15, Rumle skrev: Pinnekjøtt (urøykt) Samme. Men noen ganger ribbe. Endret 9. oktober 2020 av AthenaRavenLuna Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 9. oktober 2020 #63 Del Skrevet 9. oktober 2020 Ribbe med medisterpølse, medisterkaker, poteter, rødkål, surkål, brun saus og tyttebærsyltetøy. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2020 #64 Del Skrevet 9. oktober 2020 Vegisterkaker og nøttestek på julaften Buffet på nyttårsaften der alle har med en rett hver Anonymkode: ce892...fad 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Titania- Skrevet 9. oktober 2020 #65 Del Skrevet 9. oktober 2020 Pinnekjøtt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2020 #66 Del Skrevet 9. oktober 2020 58 minutter siden, AnonymBruker said: Vegisterkaker og nøttestek på julaften Hvorfor ikke vanlige medisterkaker og stek? Anonymkode: b9828...a0b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2020 #67 Del Skrevet 9. oktober 2020 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Hvorfor ikke vanlige medisterkaker og stek? Anonymkode: b9828...a0b Hvorfor tror du? Anonymkode: 6ac93...a33 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2020 #68 Del Skrevet 9. oktober 2020 Ribbe og julepølse i lompe med masse smør på kvelden. Får vann i munnen av tanken🤤 Anonymkode: 5fdde...f4e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Frosendiva Skrevet 9. oktober 2020 #69 Del Skrevet 9. oktober 2020 Skinke steik . Jeg er ikke vant til norsk jule mat. Når jeg var liten hadde vi svensk julefeiring med koldtbord på en måte. Når jeg skulle ferier det selv med unger så når vi er kun oss svinesteik da vi ikke liker ribbe så godt torsk bare nei. Heller ikke pinne kjøtt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2020 #70 Del Skrevet 9. oktober 2020 Har kjøpt nøttesteik og vegisterkaker fra Meny Ringen i Oslo de siste årene. Så digg å slippe å lage mat, og veldig greit å ta med seg for å varme opp der vi er gjester på julaften. Er vegetarianere begge to, men ikke veganere, så desserten trenger vi ikke tenke på. Den er som oftest riskrem! Anonymkode: 8b11c...1a4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. oktober 2020 #71 Del Skrevet 9. oktober 2020 Jeg er oppvokst med ribbe, men familien har gått over til juleskinke nå. Jeg varierer derimot mellom nøttestek, beyond pølser og vegetarisk shepardspai. Poteter, saus, rødkål og vegisterkaker er alltid tilbehør Anonymkode: d8a8c...ef9 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. oktober 2020 #72 Del Skrevet 10. oktober 2020 Familien spiser pinnekjøtt, poteter, kålrabistappe, rødkål og surkål, men jeg spiser koteletter Liker ikke pinnekjøtt, så koteletter med potet og kålrabistappe er virkelig jul for meg 😄 Anonymkode: 504b7...af8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2020 #73 Del Skrevet 11. oktober 2020 På 7.10.2020 den 22.40, AnonymBruker skrev: Er oppvokst med kalkun, men nå som jeg er voksen på pleier jeg å lage ribbe. Mannen spurte om vi kan ha pinnekjøtt i år (det er jeg som lager all maten), og jeg vurderer sterkt å si ja siden jeg elsker pinnekjøtt. Men jeg har ikke tilberedt pinnekjøtt før, og jeg er redd for å føkke det opp Anonymkode: 0d863...b4b Å tilberede pinnekjøtt er veldig lett. Du tar en rist eller bjørkepinner i en kasserolle, og vann opp til risten. Så legger du pinnekjøttet i kasserollen og damper det i 2 eller 3 timer. Pinnekjøttet skal vannes ut i en døgn før damping. Selv har jeg aldri tilberedet en ribbe, og synes det virker mer komplisert. Vi har pinnekjøtt på julaften og nyttårsaften. Anonymkode: 60e5a...87a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hedy Lamarr Skrevet 11. oktober 2020 #74 Del Skrevet 11. oktober 2020 Torsk, hver eneste julaften. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bluedot Skrevet 11. oktober 2020 #75 Del Skrevet 11. oktober 2020 Både pinnekjøtt og ribbe. 🤗 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maestro Skrevet 11. oktober 2020 #76 Del Skrevet 11. oktober 2020 Pinnekjøtt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2020 #77 Del Skrevet 11. oktober 2020 Tradisjonelt ribbe, kjøttkaker, julepølse og poteter. Etter jeg flyttet hjemmefra og inn til samboer har det vært mer kalkun og fløtegratinerte poteter, rett og slett fordi jeg ikke får i meg så mye fett kjøtt og jeg hater brun saus. Synes det er fint med nye tradisjoner, og maten skal jo være god på julaften. Anonymkode: 35089...eaa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tøva Skrevet 12. oktober 2020 #78 Del Skrevet 12. oktober 2020 pinnekjøtt av kje kan virkelig anbefales..beste kjøtte jeg har spist😀 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. oktober 2020 #79 Del Skrevet 12. oktober 2020 Ribbe. Anonymkode: 1c044...652 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Million Skrevet 12. oktober 2020 #80 Del Skrevet 12. oktober 2020 Vel, jeg er vokst opp med pinnekjøtt, siden både mamma og pappa kommer fra typiske sauebonde-distrikter der pinnekjøtt-tradisjonene rådet. Så skilte mamma og pappa seg, og mamma fikk seg etterhvert ny mann. Denne mannen innførte ribbe-tradisjonen i jula. Og jeg likte bedre ribben enn pinnekjøttet jeg var vant til. Mamma lagde i mange år begge deler til jul - både ribbe og pinnekjøtt sto på bordet i årevis. De siste årene har det vært kun ribbe som står på menyen i jula, altså noe annet enn det jeg vokste opp med. Det er helt greit, for ribbe er svin og pinnekjøtt er sau. Jeg har egentlig aldri likt fårekjøtt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå