Gå til innhold

Internettet - en svøpe for samfunnet?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Når internettet var i sin barndom for 25 år siden var det ikke måte på hvor fantastisk dette kom til å bli. I dag ser i baksiden.

Selv om internettet har et uendelig stort potensiale til godhet, viser det stadig flere og flere negative sider. Det har blitt årsaken og drivkraften til fremvekst av mye ondskap i verden. Fra kommentarfelt, fora og Facebook-grupper der skadelige ideér hauses opp, til tekster og filmer med propaganda og løgner som får spre seg ukontrollert. Noen trodde internettet ville spre klokskap, men det sprer mer og mer usannheter og løgner. Verdier som sjelden syntes i samfunnet for øvrig, florerer på internettet - resultatet er hat og harme. Det splitter oss, river opp samfunnet innenfra. Fremtiden ser ikke lys ut.

Anonymkode: cf378...6fa

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fortsetter under...

I stor grad enig. Da nettet begynte å bli inntatt av privatpersoner for en 20 års tid siden, så var det først og fremst teknologientusiaster som tok det i bruk først. Nettet har alltid hatt sine mørke sider, men når det var flest entusiaster så var det som regel bedre stemning i datidens nettforum, og tonen var ikke så rå som den er nå. Etterhvert ble nettet gradvis allemannseie, og etter det har det i økende grad blitt en teknologisk søppeldynge. 

Anonymkode: 1d479...f08

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Internett sprer jo klokskap for de som søker det. Nyheter, idelogi og sosiale medier er dessverre ikke arenaer for det. Mye av problemet ligger i at du identifiserer deg. Ved å gjøre det er det algoritmer som serverer deg innhold og informasjon som forsterker det du allerede søker på og leter etter. Det skaper en boble. Om du bruker internett til alt annet enn blogger, sosiale medier og nyheter, så er det faktisk ufattelig matnyttig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...