Gå til innhold

Æresrelatert drapsforsøk i Bærum i mai i fjor


Drizzt

Anbefalte innlegg

https://www.budstikka.no/ulykker-og-hendelser/avviste-at-angrepet-handlet-om-aere/598494!/

 

Ligger bak betalingsmur, men jeg fikk lese innholdet gjennom en annen, så gjengir i korte trekk:

 

En muslimsk jente med irakisk bakgrunn og en muslimsk gutt gifter seg i skjul og reiser til Istanbul på bryllupsreise. Jenta sender SMS til sin mor fra flyplassen hvor hun skriver at hun er i en svært vanskelig situasjon og at hun håper faren forstår og ikke blir sint. Så reiser de.

Kort tid etter dukker hennes far og bror opp hos ektemannens bror og stikker ham med kniv og elektrosjokvåpen. Den unge mannen får skader i hånda og armen fordi han klarte å forsvare seg for det meste. Naboene hans blir vitner til angrepet og hjelper ham. Brudens far og bror blir pågrepet.

I rettssaken som følger prøver jenta å glatte over hendelsen og ta sin far og sin bror sin side og nekter at det har med ære å gjøre. Men SMSene som ble utvekslet mellom partene forteller en annen historie. Brudens bror sender flere sinte meldinger til sin søster at hun kan leve alene uten familien sin, at hun har ødelagt sin fremtid og sitt liv og at giftermålet vil skade ektemannens familie.

Det er et forsøk på æresdrap siden ektemannens bror var nærmeste familie. Det er veldig trist at jenta tar side med sine far og bror som prøvde å drepe hennes svoger. Men jeg håper faren og sønnen får rettferdig straff. Denne æreskulturen hører ikke til i Norge. Det er ikke en naturlig reaksjon å dukke opp hos noen med kniv og elektrosjokvåpen etter å ha hørt at dere er blitt familie gjennom ekteskap. 

 

P.S. Angrepet skjedde, ifølge brudens far og bror, fordi faren ikke godkjente bryllupet. Noen må forklare denne jenta at det er nettopp det æreskultur er. Når hun sitter der i tingretten og sier at hun kan gifte seg med hvem hun vil, må hun huske at hun ikke kan gjøre det. Fordi hennes far må godkjenne det først. Slik som er tradisjon i ærekulturen. 

Endret av Drizzt
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det kan hende at hun følte seg presset til å ta side med sin familie?

Trist hele saken og sånt hører selvfølgelig ikke til her i landet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror også at hun følte seg presset. Redd for å være helt alene og å bryte kontakt med resten av familien, Det er tøft når du er ung og fremmed i et nytt land uten nettverk. Slike jenter må fanges opp av systemet og tilbys hjelp på veien til uavhengighet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 timer siden, Drizzt skrev:

Jeg tror også at hun følte seg presset. Redd for å være helt alene og å bryte kontakt med resten av familien, Det er tøft når du er ung og fremmed i et nytt land uten nettverk. Slike jenter må fanges opp av systemet og tilbys hjelp på veien til uavhengighet.

Det er det problemet er. Mange slike jenter fortsetter å være under foreldrenes kontroll fordi de ikke tør å kutte kontakt. Kutter de kontakt så er det heller ikke bare bare da slike miljøer er små, man har gjerne venner innad og må derfor omtrent kutte ut kontakten med alle og søke politibeskyttelse så ikke familien kommer med represalier.

Så lenge det ikke finnes et sikkerhetsnett som fanger opp disse jentene (og guttene i enkelte tilfeller) så vil de forbli under sosial kontroll og problemet kommer til å øke på sikt med flere æresrelatert drap og voldsepisoder her i landet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Sam3 skrev:

Æresrelatert drap? Snakker du ikke om Manshaus som drepte sin egen søster fordi hun hvar ikke "ren"?

https://www.dagbladet.no/nyheter/manshaus-far---forstar-ikke-hvem-som-star-bak-en-slik-hjernevask/71499543

Leste du ikke hele ordet? Drapsforsøk. Hvis du leser resten av teksten, så skjønner du hvilken sak det (ikke) er snakk om :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...