Gå til innhold

Noen som har kjøpt "billig og vanlig" hus i Italia?


Kinksten

Anbefalte innlegg

Jeg er bare nyskjerrig, ble sittende en dag å snakke om det å flytte til Italia en gang i tiden. Sonderte litt det italienske boligmarkedet utenfor pressområder som vi har feriert i (for tidsfordrivets skyld), som f.eks Pescara. Når man ser på ferieboliger på finn som er myntet på nordmenn, så er det jo en helt annen prisklasse, enn hva det er på andre plasser, hvor gjerne italienerne bor. 

Er det noen her inne som har erfaring på det? Feriebolig i Italia utenfor Roma, Sorrento, Rivieraen, Toscana m.m.? Og det til en langt rimeligere penge. Noen som har kjøpt og har erfaringer å dele? Har hørt at byråkratiet er helt fryktelig for utlendinger å kjøpe hus i Italia, men sett bort i fra det? Har alltid syntes det var kjekkest å dra til plasser hvor man ikke møter mest andre turister når man er der. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi er i samme situasjon. Vurderer å kjøpe noe i Italia og har sondert markedet i lang tid. Ser at de boligene med standard som er tilpasset skandinaver er i veldig høy prisklasse, ja. Men, samtidig så er de typiske italienske husene noe helt annet enn det vi er vant til. Italienerne er ikke så opptatt av interiør som oss skandinaver og du ser ofte rom som ikke er malt, eller bare delvis malt. Det er  ofte kjøkken med innredning "fra alle prestegjeld", der benker og skap ikke passer sammen og møblene er ofte mørke og tunge. Dette ser man ofte også i hus man leier gjennom AirBnb, for eksempel. 
Vi ser etter hus i området rundt San Remo, et område uten veldig mange skandinaviske turister, men populært feriested for italienerne selv. Det er derfor ikke spesielt lav prisklasse, men allikevel overkommelig dersom man tar til takke med italiensk standard.
Nå har vi latt planene stå i bero en stund, på grunn av covid-19, men håper å kunne fortsette letingen i løpet av neste år. 
Lykke til.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er mange steder det er boplikt - da er også boligene billigere. 

Anonymkode: a86e6...589

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...